Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Új szintre lép a közbiztonság Veszprémben

2022. március 3. 13:03
A Városházán formális keretek közt írták alá az együttműkődési megállapodásokat az újonnan megalapított Veszprémi Polgárőr Egyesület és a partner szervezetek és hatóságok képviselői. Az új polgárőrség Veszprém egész területén fog tevékenykedni a jó közbiztonság fenntartása érdekében.

Közel egyéves előkészítő munka után megalakult Veszprém új polgárőrsége, amelyet hiánypótló civil szervezetként hívtak életre az alapítók. Korábban városrészenként működtek ilyen, a közbiztonság fenntartását segítő szervezetek, viszont az utóbbi években ezek közül volt amelyik megszűnt vagy összeolvadt egy másikkal. A Veszprémi Polgárőr Egyesület most ezt a hiányosságot fogja pótolni, ráadásul rögtön az induláskor olyan partnereket tudhat maga mögött, mint az önkormányzat, a rendőrség és a katasztrófavédelem.

Szerda délután ünnepélyes keretek közt ezeket az partnerségeket együttműködési megállapodások aláírásával is megerősítették a felek, ahol Takács László, az új egyeüslet elnöke köszöntötte a résztvevőket és a tagokat.

Az eseményen jelen volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is, aki méltatta a széleskörű összefogást, amivel megalapították az új polgárőrséget. Kiemelte a rendőrök áldozatos munkáját, amiben nagy segítségre lesznek azok a civilek, akik csatlakoztak az új egyesülethez, ezzel új szintre léphet Veszprém közbiztonsága, fogalmazott.

Ez egyébként amúgy sem áll rosszul Veszprémben, a bakonyi megyeszékhelyet az ország legbiztonságosabb városai közt tartják számon.

Ezt Porga Gyula polgármester is kiemelte az eseményen, aki minden közösség alapjának nevezte a megfelelő közbiztonság meglétét, amihez viszont nem elég önmagában a rendőrség kitartó munkája, az önkormányzat és a civil szféra támogatása is kell, ami láthatóan tökéletes összhangban van Veszprémben.

A Veszprémi Polgárőr Egyesület rögtön öt együttműködési megállapodást is aláírt, elsőként a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal, az önkormányzattal, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, a VERGA Erdőgazdálkodási Zrt-vel és a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei igazgatóságával.

Ezek közül a rendőrséggel való együttműködés szükséges volt ahhoz, hogy minden jogszabálynak megfeleljen a szervezet, viszont a többi megállapodás is azt támasztotta alá, hogy a városban széles körű támogatásra számíthat a Veszprémi Polgárőr Egyesület.

Dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, megyei rendőrkapitány a rendvédelmi erők részéről úgy fogalmazott, két fontos stratégiai partnerük van, az önkormányzatok és a polgárőrségek. Kiemelte, hogy a közbiztonság ma a legfontosabb értékek közé emelkedett, éppen ezért minden támogatást meg fog adni a civil szervezet működéséhez.

Finta Péter (MLSZ Vp. megyei igazgatóság), dr.Fellegi Norbert, rendőrkapitány, Mezei József (Vp. Megyei Polgárőr Egyesületek), Porga Gyula, polgármester, Takács László (Veszprémi Polgárőr Egyesület) Ovádi Péter, országgyűlési képviselő, dr. Túrós András (Országos Polgárőr Szövetség), Dányi Béla (Vp. megyei Kat. Véd. Ig.), Ugron Ákos (VERGA Zrt.)Finta Péter (MLSZ Vp. megyei igazgatóság), dr.Fellegi Norbert, rendőrkapitány, Mezei József (Vp. Megyei Polgárőr Egyesületek), Porga Gyula, polgármester, Takács László (Veszprémi Polgárőr Egyesület) Ovádi Péter, országgyűlési képviselő, dr. Túrós András (Országos Polgárőr Szövetség), Dányi Béla (Vp. megyei Kat. Véd. Ig.), Ugron Ákos (VERGA Zrt.)

A megyében egyébként a 216 településből 116 polgárőr egyesület működik. Ezt az adatot már Mezei József, a Veszprém Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke mondta, aki az új szervezetnek az anyagi támogatáson felül 10 db láthatósági mellényt is átadott, ezzel is elősegítve azt, hogy minél hamarabb megkezdehessék a munkájukat.

Végezetül dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke mondta el, miért is van nagy jelentősége egy új polgárőr egyesület megalakulásának. Ahogy fogalmazott, a városi környezet nem kedvez az olyan önkéntes munkáknak, ahol a szabadidőt kell feláldozni a közjó érdekében, viszont Veszprém most példát is mutatott ennek ellenkezőjében.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. ma 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.