Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C

Mi várhat rád a németországi Baden-Badenben?

2020. március 3. 9:52

Baden-Baden fürdőváros Baden-Württemberg tartományban, Németország délnyugati részén, a Fekete-erdő hegység északnyugati határán. A város 2021-ben "Európa nagy fürdővárosai" elnevezéssel az UNESCO transznacionális világörökség részévé vált, mivel híres gyógyfürdői és építészete jól példázza a fürdővárosok népszerűségét Európában a 18-20. században. A város talán kevésbé ismert turista célpontja a magyar utazóknak, mégis érdemes felkeresni, hiszen rengeteg meglepetést tartogat a látogatóknak. Az alábbiakban megnézzük, hogy miért is érdemes ellátogatni ebbe a városba, és eltölteni ott néhány napot.

A világszínvonalú wellness szolgáltatások

A város jelszava a barátságosság, a nyugalom, a jólét és az összetartozás érzése. Ez tökéletesen jellemzi a kis fürdőváros szellemiségét, hiszen itt a szellemi és fizikai wellness nem csupán cél, hanem a mindennapi élet része.

Több mint 2000 évvel ezelőtt a rómaiak fedezték fel a gyógyító termálforrásokat, összesen tizenkettőt, amelyek 2000 méterrel Baden-Baden városa alatt húzódnak. A források az ország legforróbb és legnagyobb ásványtartalommal rendelkező vizét termelik, amelynek gyógyító tulajdonságai ivással, belégzéssel és fürdéssel szívódnak fel.

Baden-Baden hamarosan a római fürdőkultúra világhírű központjává vált, két fő termálfürdője - a modern Caracalla fürdő és a történelmi Friedrichsbad - a világ minden tájáról vonzotta a királyi családokat, hírességeket és politikusokat.

A Caracalla Spa, a modernebb létesítmény, egy sor beltéri és kültéri medencét kínál amelyek a termálvíz meleg hőmérsékletét különböző fúvókákkal, áramlatokkal és vízsugarakkal kombinálják. A fürdőben sziklabarlang, hideg- és melegfürdők, sós vizes inhalációs szoba és pihentető aromás gőzfürdő is található.

A Friedrichsbad a klasszikusabb római fürdőkultúra jellemzőire összpontosít. Az élmény egy 17 lépésből álló körút teljesítésén alapul, amely a különböző hőmérsékletű római fürdőkben való áztatást ír elő gőzfürdővel, amelyet teljes testradírral és masszázzsal kombinál. A nyugtató áztatás, gőzölés és bőrradírozás folyamata, amelyet a vendégek az 1877-es megnyitása óta élveznek, hosszan tartó gyógyító hatással van a testre és a lélekre egyaránt.

Klasszikus építészet a kaszinóban

A pazar kaszinótól kezdve a bájos katedrálisig Baden-Baden gazdag elegáns építészetben, amely tükrözi múltját és jelenét is. A Kurhaus Baden-Baden egy építészeti összművészeti alkotás, amely a város néhány fő látványosságának ad otthont. Itt a koncertektől kezdve a kaszinó látogatáson át a dekadens vacsorákig mindent élvezhetsz. Ha itt jársz, és már kipróbáltad a rendkívül népszerű online kaszinók világát, akkor itt az ideje, hogy egy valódi kaszinóba is ellátogass ebben a különleges környezetben.

A kaszinó bámulatos díszítése a francia királyi paloták hatása alatt áll. A mennyezetről kristálycsillárok lógnak, és bonyolult portrék díszítik az egyes szobák falait, amelyeket élénkvörös tapéta és csillogó aranyszínű ékezetek szegélyeznek. Irodalmárok, zeneszerzők és hollywoodi legendák töltöttek itt időt rulettezéssel, blackjackkel és pókerezéssel, amelyet most akár te is kipróbálhatsz.

Híres múzeumok és művészeti kiállítások

A Festspielhausban igazán figyelemre méltó előadásokat élvezhetsz, de akár meglátogathatod a Frieder Burda gyűjtemény világhírű művészeti kiállításait is, ha Baden-Baden egy másik oldalát szeretnéd megismerni. A Staatliche Kunsthalle Baden-Baden, a Museum Frieder Burda, a Museum LA8, a Romance & Roulette és a Fabergé Múzeum egész évben érdekes kiállításokkal és rendezvényekkel várja a látogatókat.

Csodaszép táj

A sétány néven ismert Lichtentaler Allee ikonikus sugárúttá vált, rengeteg virággal, tornyosuló fákkal és a festői útvonallal párhuzamosan futó, csillogó Oos folyóval büszkélkedhet. A Badischer Hof szállodától a Lichtentalban található ciszterci kolostorig több mint 3,5 kilométer hosszan húzódó csodálatos park és kert Baden-Baden egyik virágzó fókuszpontja. A lenyűgöző várost körülölelő Fekete-erdőben mindenképpen érdemes autóval, kerékpárral kirándulni, vagy a fákkal szegélyezett ösvényeken sétálni.

A Geroldsau például egy hat méter magas vízesés, amelyet Baden-Badentől délre, a Schwarzwaldhochstrasse vagy a Fekete-erdei főút mentén találhatsz. Geroldsau rövid autóútra van Baden Badentől.  Onnan kövesd a jelzéseket a vízeséshez, ami egy rövid túra a gyönyörű erdőben a patak mentén.

Németország leghosszabb és legmeredekebb siklóvasútja 54 százalékos meredekséggel szállítja a turistákat a magas Merkur-hegy csúcsára, amit szintén kár lenne kihagyni. A csúcsra felérve ingyenes felvonóval juthatunk fel a Merkur-kőtorony kilátó teraszára, ahonnan a Rajna felső folyását, a Fekete-erdő hegyeit, Karlsruhe városát és a franciaországi Strasbourgot is magába foglaló panoráma tárul elénk.A csúcson étterem, játszótér található, és jelzett gyalogösvények vezetnek további kilátópontokhoz és egy természetvédelmi területre.

Izgalmas vásárlási lehetőségek

Az óváros festői boltjaitól Baden-Baden óvárosában, az elegáns és előkelő Fashion Boulevard Sophienstraße-ig minden vásárló igényeinek megfelelő üzlet megtalálható. A Wagener Galéria egy fedett bevásárlóközpont, amely az összes vezető kiskereskedelmi márka eklektikus keverékét kínálja. Az emeleti élelmiszerpiacon pedig a helyi kulinária minden képviselője megtalálható. A cipő osztályon egy hosszú fa csúszdához vezető kanyargós lépcső szórakoztatja a kicsiket az üzlet közepén, miközben szüleik vásárolnak.

Az óvárosban a helyi butikokban kézzel készített termékeket és vintage divatot kínálnak. Az olyan csúcskategóriás luxuscikkekért pedig, mint a Hermes, az Escada és a Longchamp pedig a Sophienstrasse nevű bevásárlóutcát, a "luxus sugárútját" kell felkeresni. A pénztárcabarátabb darabokért  pedig szállj fel a 20 perces ingyenes buszjáratra Franciaországba, ahol a Roppenheim Style Outletsben vásárolhatsz, és hazaviheted divat kedvenceit az ár töredékéért.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.