Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyolc gólt lőtt San Marinónak a futsalválogatott

2022. március 6. 17:12 // Forrás: MLSZ
A magyar válogatott horvátországi edzőtáborozása utolsó napján 8-2-re legyőzte San Marino válogatottját. A veszprémi Rutai Balázs két gólt is szerzett.

A mieink kedden utaztak el a horvátországi Porecbe, ahol pénteken játszották le első mérkőzésüket, melyen 3-0-ra nyertek Norvégia ellen.

Az összetartás utolsó napján San Marino volt a mieink ellenfele, és csapatunk a papírformának megfelelően magabiztos győzelmet aratott. Az mlsz.hu beszámolója szerint a 9. percben Dróth Zoltán góljával szereztünk vezetést, de San Marino néhány másodpercen belül, egy kontra végén kiegyenlített. Dróth a 11. percben ismét lefordult a védőjéről, és védhetetlenül bombázott a kapuba, majd 10 másodperccel a félidő vége előtt Rutai Balázs duplázta meg az előnyünket.

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

A második félidőben 10 percig kellett várni az első gólunkra, Dróth lekészítése után Harnisch Ákos volt eredményes, majd Vas Ádám találatára még válaszolt az ellenfél (5-2), de az utolsó három gólt mi szereztük: sorrendben Dróth Zoltán, Büki Baltazár és Rutai Balázs voltak a gólszerzőink, így alakult ki a 8-2-es végeredmény.

Elsősorban a koncentrációnkat és a hozzáállásunkat tette próbára ez a mérkőzés, mert az egyértelmű volt, hogy jobb csapatunk van, csak az volt a kérdés, hogy ez mennyire mutatkozik meg a játékban és az eredményben. Rengeteg helyzetet kialakítottunk, de nagyon sokat ki is hagytunk közülük, végül szépen lassan felőröltük az ellenfelünket, a nyolc szerzett gól elismerésre méltó teljesítmény nemzetközi szinten. Ebből a meccsből is sokat tudtunk tanulni, elsősorban a támadójátékot gyakorolhattuk, és ismét kiderült, hogy a helyzetek kihasználásában még javulnunk kell. Fontos volt, hogy hosszabb kihagyás után közel egy hétig együtt lehetett a csapat, úgy érzem, taktikailag és mentálisan is előreléptünk az edzőtáborozás során 

– értékelt a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány.

A magyar válogatott áprilisban hazai pályán, a szerbek ellen játszik két felkészülési mérkőzést.

Férfi futsal felkészülési mérkőzés:
Magyarország–San Marino 8-2 (3-1)
Magyarország
: Spandler Mátyás – Rábl János, Harnisch Ákos, Hajmási, Dróth
Csere: Alasztics Marcell, Nagy Imre, Vas Ádám, Tatai József, Bíró Attila, Rutai Balázs, Büki Baltazár, Horváth Benedek
Magyar gólszerzők: Dróth 3, Rutai 2, Harnisch, Vas, Büki

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.