Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Együttműködési megállapodást kötött a Metal Shredder Hungary Zrt. és a Pannon Egyetem

2022. március 8. 10:00 // Forrás: Pannon Egyetem
Stratégiai együttműködést kötött az egyetemi oktatás és továbbképzés, a tudományos kutatás és fejlesztés és innováció területein a Metal Shredder Hungary Zrt. és a Pannon Egyetem. A partneri kapcsolat a jövőben kiterjed a cég igényei alapján online/offline keretek közt megvalósított szakmai továbbképzésekre, valamint a vállalattal megkötött duális képzési szerződésre is.

A Metal Shredder Hungary Zrt. több mint egy évtizedes szakmai múlttal rendelkező, magyar tulajdonú vállalkozás. A cég a körkörös gazdaság irányelvei szerint foglalkozik többek között nemesfém kinyerésével az elektronikai hulladékból, leselejtezett röntgenfilmek feldolgozásával és újrahasznosításával, illetve kutatás-fejlesztéssel és innovációs tevékenységgel is.

„A jelenlegi háborús helyzet minden korábbinál jobban rávilágít arra, mennyire fontos a természeti erőforrásokkal való takarékos gazdálkodás, a hulladékokban található értékes anyagok újrafelhasználása, újrahasznosítása, különösképpen a legkritikusabb elektronikai ipar területén. A körforgásos gazdaság modellje nem divatos lózung többé, hanem parancsoló szükségszerűség. Az országban a környezetvédelmi képzést legelsőként bevezető Pannon Egyetem hosszú ideje elkötelezett a környezettudatosság, a környezeti értékek védelme, így a körforgásos gazdaság gyakorlata iránt. Ezért is fontos a hasonló elveket valló Metal Shredder Hungary Zrt-vel a képzés, a kutatás-fejlesztés és az innováció területére irányuló együttműködés” – mondta el dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

„Cégünk kutatási és fejlesztési részlege folyamatosan azon dolgozik, hogy minél nagyobb hatékonysággal - minél kisebb környezeti terhelés mellett – „zero waste” technológiai rendszert állítson fel. Ezen a ponton kapcsolódik össze a Pannon Egyetem és a Metal Shredder Hungary Zrt. közös, jövőbe mutató stratégiai együttműködése. Az elektronikai hulladékok újrahasznosítása, a hulladékválogatási technológiák vagy a Li-ion akkumulátor feldolgozása olyan terület lehet a jövő mérnökeinek és vegyészmérnökeinek, amely - a korszerű eljárások kutatása során – tudományos és szakmai szinten is fejlődést és kihívást jelent. A duális képzés keretén belül széleskörű szakmai, gyakorlati lehetőséget biztosítunk az egyetem hallgatói részére és a kutatás-fejlesztési részlegünk eddig elért eredményeit, tapasztalatait - ismeretterjesztő előadások keretén belül - megosztjuk az oktatókkal és a hallgatókkal egyaránt.

Fotó: Pannon EgyetemFotó: Pannon Egyetem

Biztosak vagyunk abban, hogy a fiatalság új szellemisége és a tapasztalat találkozása a közös innováció a fenntartható fejlődés egyik záloga. Mindannyiunk számára fontos, hogy a környezetvédelem és a versenyképesség együttesen jelenjen meg a körkörös gazdasági folyamatokban." – tette hozzá Török András, a Metal Shredder Hungary Zrt. vezérigazgatója.

„A körforgásos gazdaság megteremtése és ennek részeként a hatékony és széleskörű hulladékhasznosítás a következő évtizedek legfontosabb feladatai közé tartoznak. Nem véletlen, hogy a Pannon Egyetem célként jelölte meg, hogy a körforgásos gazdasággal kapcsolatos oktatás és kutatás zászlóshajójává kíván válni Magyarországon. Ezzel összhangban fokozatosan bővítjük a képzési portfoliónkat a témában, valamint kutatás-fejlesztési projekteket folytatunk többek között a hulladékgazdálkodás, a hidrogéntechnológiák, a víztechnológiák vagy az akkumulátor-újrahasznosítás területén.

Ehhez a munkához folyamatosan keressük a kapcsolatot azokkal a piaci partnerekkel, akik a szektorban releváns tevékenységgel és tudással rendelkeznek. Bízom benne, hogy a most aláírásra kerülő megállapodás a Metal Shredder Hungary Zrt-vel egy hosszútávú és eredményes szakmai együttműködés kezdetét jelenti.” – emelte ki Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja.

Az együttműködés során létrehozott közös szellemi alkotások hasznosításáról a Pannon Egyetem Tudás- és Technológiatranszfer Központja gondoskodik.

vehir.hu
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.