2022. június 29.
//
Péter, Pál névnap

Játszóterek és kondiparkok épülnek és újulnak meg a Haszkovón

Öt helyszínen, összesen 170 millió forint értékben valósulnak meg beruházások a Haszkovó lakótelepen. Játszóterek újulnak meg és jönnek létre, kondiparkokat telepítenek.

Szombat délelőtt a Stromfeld utcában tartott sajtótájékoztatót Ovádi Péter parlamenti képviselő, aki kijelentette: az éppen zajló nagyberuházások – mint az állatkert fejlesztése vagy a nyolcas út szélesítése – fontosak a kisebb léptékű, de az itt élők mindennapjait gazdagító újítások is. Hogy pontosan mire lenne igény, azt többlépcsős egyeztetés-sorozattal mérték fel a lakótelepen, és a visszajelzések alapján döntöttek arról: a városrész öt pontján játszótereket újítanak fel és alakítanak ki, kondiparkokat telepítenek, a további tervek között pedig futókör kialakítása és kutyafuttatók létesítése is szerepel.

Salga Balázs, a VKSZ Zrt. városgazdálkodási igazgatója ismertette a részleteket: 170 millió forint értékben öt helyszínen – a Kálvin parkban, a Barátság parkban, a Deák iskola mellett, a Stromfeld utca 6. mellett és a Haszkovó 31. mellett – fejlesztik a játszótereket. A Kálvin parkban és a Haszkovó 31-nél crossfit parkot telepítenek, míg a Barátság parkban és a Deák iskolánál napelemes okospadokat helyeznek el, amik vezeték nélküli internetet és telefontöltési lehetőséget biztosítanak. Az igazgató ígérete szerint ezek a beruházások április során elkészülnek, megvalósításukban a VKSZ Zrt. és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. működik együtt.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

További cikkek

Közösen ünnepeltek az ösküiek Ösbő vezér napján
Közösen ünnepeltek az ösküiek Ösbő vezér napján
Ismét megrendezték Öskü hagyományos közösségi ünnepét, az Ösbő vezér napokat. Pénteken és szombaton a helyiek produkciója mellett koncertekkel is készültek a szervezők.
Építőanyag-áruház nyílt Veszprémben
Építőanyag-áruház nyílt Veszprémben
Megnyitotta veszprémi építőanyag-kereskedését a Piedl-Ker kft.
Alternatív zenei sztárokkal jönnek a 2022-es irodalmi romkoncertek
Alternatív zenei sztárokkal jönnek a 2022-es irodalmi romkoncertek
Ivan & The Parazol duó, Szűcsinger azaz Szálinger Balázs és Szűcs Krisztián, Prieger Zsolt, valamint Vecsei H. Miklós és Balla Gergő a Platon Karatevből is fellép a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program irodalmi Romkoncert sorozatában idén nyáron.
Szabadtéri jógapontot avattak a Barátság parkban
Szabadtéri jógapontot avattak a Barátság parkban
A jóga világnapjához kapcsolódva vasárnap avatták fel azt a közösségi jógapontot a Barátság parkban, amit uniós, kormányzati és önkormányzati támogatásokból alakítottak ki 12,5 millió forintos pályázati forrásból.
Megépült az új játszótér Sólyon, de a fejlesztések itt nem fejeződtek be
Megépült az új játszótér Sólyon, de a fejlesztések itt nem fejeződtek be
A Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően 5 millió forint értékben építettek új játszóteret Sólyon, ezen kívül a temetőben is történt beruházás, valamint a falugazdaság is új infrastruktúrával és eszközökkel bővül hamarosan.