Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Harmincéves az Állatvédő Egyesület Veszprém

2022. március 19. 18:31
Az egyesület alapításának harmincadik évfordulóját ünnepelték a leendő Állatotthon területén, Nemesvámoson.

Az Állatvédő Egyesület Veszprém 1992-ben alakult, az akkori tagok nem sokkal az alapítás után létrehozták az Otthont az Állatoknak Alapítványt, hogy a támogatásokból új menhelyet biztosíthassanak az árva állatoknak. A menhely azóta is folyamatosan újul; az egyesület jelenlegi elnöke Böröczky Veronika, az alapítvány elnöke pedig Sigmond István.

Szó esett az egyesület elmúlt harminc évének jelentősebb állomásairól, kiderült, létrehozásának közvetlen előzménye egy Balatonalmádiban történt állatkínzás. A helyi közösségek érzékenyítése, meggyőzése is cél volt, hogy felismerjék az állatvédelem fontosságát. Az egyesület mélyen elkötelezett az állatvédelem iránt, feladatuk azóta is egyrészt azon állatok megmentése, amelyek ellátására, gazdához való juttatására az egyesület képes. Emellett missziójuk a felelős állattartás eszméjének terjesztése.

A jelenlegi terület előkészítése több mint tíz éve kezdődött, és az önkormányzat közreműködésével az alapítvány pénzéből meg tudták vásárolni néhány éve. Azóta megépült az úgynevezett elkülönítő, valamint elkészültek az új macskaházak is. 

Az eseményen részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, aki amellett, hogy büszke az egyesület tagjaira, s munkájukra, köszönetét is kifejezte, amiért a sok küzdelem ellenére ilyen magas színvonalon végzik munkájukat. Kitért a menhely fejlesztésére is, mint elmondta, a megfeszített munka beérni látszik.

A politikusok finomságokkal lepték meg a menhelyen gondozott állatokatA politikusok finomságokkal lepték meg a menhelyen gondozott állatokat

Porga Gyula polgármester büszke arra, hogy az egyesület harmincév alatt egyben tudott maradni, és tagjai kitartó munkával egyfolytában az állatok védelméért dolgoznak. Mint elmondta, a város kötelességének érzi támogatásukat. 

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Egy mozgalmas és nagyszabású nyílt nap kereteiben, sok-sok izgalmas programmal és meglepetéssel várják az állatbarát kicsiket és nagyokat most szombaton az Állatvédelmi Kompetencia Központban.   2024. április 23. 12:09 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában Csütörtök délután hivatalosan is átadták a Görgey Artúr utcai kutyafuttatót. Az eseményen megtekinthettük, amint a kutyusok felavatják a futtató eszközeit. 2024. április 12. 22:16 Láncra verve tartotta lesoványodott kutyáját Láncra verve tartotta lesoványodott kutyáját Egy bakonyi kistelepülésről érkezett bejelentés a rendőrségre még jauárban, hogy egy férfi családi házának udvarán folyamatosan láncon tartja lesoványodott kutyáját, és nem ad neki elegendő élelmet, vizet.  2024. április 12. 12:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.