Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
16°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
16°C

Harmincéves az Állatvédő Egyesület Veszprém

2022. március 19. 18:31
Az egyesület alapításának harmincadik évfordulóját ünnepelték a leendő Állatotthon területén, Nemesvámoson.

Az Állatvédő Egyesület Veszprém 1992-ben alakult, az akkori tagok nem sokkal az alapítás után létrehozták az Otthont az Állatoknak Alapítványt, hogy a támogatásokból új menhelyet biztosíthassanak az árva állatoknak. A menhely azóta is folyamatosan újul; az egyesület jelenlegi elnöke Böröczky Veronika, az alapítvány elnöke pedig Sigmond István.

Szó esett az egyesület elmúlt harminc évének jelentősebb állomásairól, kiderült, létrehozásának közvetlen előzménye egy Balatonalmádiban történt állatkínzás. A helyi közösségek érzékenyítése, meggyőzése is cél volt, hogy felismerjék az állatvédelem fontosságát. Az egyesület mélyen elkötelezett az állatvédelem iránt, feladatuk azóta is egyrészt azon állatok megmentése, amelyek ellátására, gazdához való juttatására az egyesület képes. Emellett missziójuk a felelős állattartás eszméjének terjesztése.

A jelenlegi terület előkészítése több mint tíz éve kezdődött, és az önkormányzat közreműködésével az alapítvány pénzéből meg tudták vásárolni néhány éve. Azóta megépült az úgynevezett elkülönítő, valamint elkészültek az új macskaházak is. 

Az eseményen részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, aki amellett, hogy büszke az egyesület tagjaira, s munkájukra, köszönetét is kifejezte, amiért a sok küzdelem ellenére ilyen magas színvonalon végzik munkájukat. Kitért a menhely fejlesztésére is, mint elmondta, a megfeszített munka beérni látszik.

A politikusok finomságokkal lepték meg a menhelyen gondozott állatokatA politikusok finomságokkal lepték meg a menhelyen gondozott állatokat

Porga Gyula polgármester büszke arra, hogy az egyesület harmincév alatt egyben tudott maradni, és tagjai kitartó munkával egyfolytában az állatok védelméért dolgoznak. Mint elmondta, a város kötelességének érzi támogatásukat. 

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Ovádi Péter: eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Ovádi Péter: eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. ma 13:26 Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat állatvédelmi civil szervezetek részére Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása. 2024. május 6. 16:31 Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. 2024. április 28. 8:38 Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Egy mozgalmas és nagyszabású nyílt nap kereteiben, sok-sok izgalmas programmal és meglepetéssel várják az állatbarát kicsiket és nagyokat most szombaton az Állatvédelmi Kompetencia Központban.   2024. április 23. 12:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.