Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új depóba költözik a Magyar Posta veszprémi logisztikai üzeme

2022. március 22. 14:04
A szentkirályszabadjai szellemváros szomszédságában megépülő depóba várhatóan a harmadik negyedévben költözhet be a jelenleg a vasútállomáson működő egység, az év végi megnövekvő csomagforgalmat már onnan irányítaná a vállalat.

A több százmillió forint értékű beruházás alapkövét kedd délelőtt tették le ünnepélyes keretek között, ahol Varga János, a Magyar Posta Zrt. logisztikai üzemeltetési igazgatója elmondta: a fejlesztéssel hatalmas lépést tesznek annak érdekében, hogy tovább növeljék szolgáltatásaik minőségét és hosszú távon versenyképesek maradjanak a csomaglogisztikai piacon. A jelenlegi, veszprémi vasútállomás mellett működő egység ugyanis nagyon szűkös, miközben a csomagforgalom folyamatosan nő: a tavalyi évben csaknem 294 ezer csomagot kézbesítettek munkatársaik Veszprémben és vonzáskörzetében, ami több mint tíz százalékkal magasabb az egy évvel korábbi forgalomhoz képest.

Az új üzemcsarnok a régihez képest viszont kétszer akkora lesz, bruttó alapterülete mintegy 5500 négyzetméter, melyet 15 000 négyzetméternyi külső terület vesz körül. Emellett az új üzembe hamarosan automata csomagszortírozó rendszert is telepít a vállalat, amely gyorsabbá teszi a beérkező csomagok feldolgozását és ezáltal a kézbesítést is. A depóban 160 fő foglalkoztatását tervezi a Magyar Posta, akik összesen 209 településen mintegy 305 ezer ember kiszolgálását segítik majd.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, minden infrastrukturális fejlesztés elsődleges célja, hogy élhetőbbé és szebbé tegyék Veszprémet és környezetét, illetve megkönnyítsék annak megközelítését. Mindez a versenyképesség megmaradását, illetve fejlődését, ezáltal pedig a munkakörülmények javulását is szolgálja. Ebben szerencsére nemcsak a városvezetők vállalnak szerepet, de olyan állami szereplők is, mint a Magyar Posta vagy korábban a Magyar Honvédség, amely szintén ezen a területen alakított ki néhány éve logisztikai központot.

Porga Gyula polgármester szerint 2011-ben az akkori képviselő-testület egy bátor döntést hozott, amikor úgy döntött, a korábbi szántóföld területén ipari beruházások számára alkalmas helyet hoz létre. Mára ez különösképpen beigazolódott, hiszen az északi iparterület betelt, a déli szintén ehhez közelít, a repülőtér közelében azonban még vannak szabad kapacitások. A fejlesztést a Magyar Városok Program és a NIPÜF, mint partner is támogatta, akiknek a korábban megvásárolt területet eladták, és akikkel közösen dolgozva mostanra az egykori tervek valósággá válhatnak. A polgármester hozzátette, a 8-as út felé folyamatosan fejleszteni kívánják a területet, reményeik szerint pedig egy olyan helyet sikerül itt létrehoznia a Magyar Postának, amely mind a város, mind a vállalat megelégedésére szolgál, hiszen a csomagok fogadása és továbbítása is egyszerűbben megoldható majd innen.

A Magyar Posta életében egyébként nem ez az egyetlen beruházás: az MPL+ program keretében mintegy 50 milliárd forintból újítják meg a teljes postai logisztikai infrastruktúrát, automatizálják a működést és informatikai megoldásokat építenek be. 2023-ig országosan összesen 23 depóból álló logisztikai hálózatot alakítanak ki (19 vidéki és 4 fővárosi üzemmel), amely a középtávon várhatóan megduplázódó csomagmennyiséget is képes lesz akár a kiugró időszakokban is rugalmasan kezelni.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06 A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok Szerdán a Március 15. úti Sportcsarnok küzdő fiataloktól zengett, akik a Honvédelmi Sportszövetség által életre hívott Bátrak Ligáján vetélkedtek. Az eseményen több általános iskola mintegy száz tanulója versengett. 2024. április 24. 22:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.