Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új depóba költözik a Magyar Posta veszprémi logisztikai üzeme

2022. március 22. 14:04
A szentkirályszabadjai szellemváros szomszédságában megépülő depóba várhatóan a harmadik negyedévben költözhet be a jelenleg a vasútállomáson működő egység, az év végi megnövekvő csomagforgalmat már onnan irányítaná a vállalat.

A több százmillió forint értékű beruházás alapkövét kedd délelőtt tették le ünnepélyes keretek között, ahol Varga János, a Magyar Posta Zrt. logisztikai üzemeltetési igazgatója elmondta: a fejlesztéssel hatalmas lépést tesznek annak érdekében, hogy tovább növeljék szolgáltatásaik minőségét és hosszú távon versenyképesek maradjanak a csomaglogisztikai piacon. A jelenlegi, veszprémi vasútállomás mellett működő egység ugyanis nagyon szűkös, miközben a csomagforgalom folyamatosan nő: a tavalyi évben csaknem 294 ezer csomagot kézbesítettek munkatársaik Veszprémben és vonzáskörzetében, ami több mint tíz százalékkal magasabb az egy évvel korábbi forgalomhoz képest.

Az új üzemcsarnok a régihez képest viszont kétszer akkora lesz, bruttó alapterülete mintegy 5500 négyzetméter, melyet 15 000 négyzetméternyi külső terület vesz körül. Emellett az új üzembe hamarosan automata csomagszortírozó rendszert is telepít a vállalat, amely gyorsabbá teszi a beérkező csomagok feldolgozását és ezáltal a kézbesítést is. A depóban 160 fő foglalkoztatását tervezi a Magyar Posta, akik összesen 209 településen mintegy 305 ezer ember kiszolgálását segítik majd.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, minden infrastrukturális fejlesztés elsődleges célja, hogy élhetőbbé és szebbé tegyék Veszprémet és környezetét, illetve megkönnyítsék annak megközelítését. Mindez a versenyképesség megmaradását, illetve fejlődését, ezáltal pedig a munkakörülmények javulását is szolgálja. Ebben szerencsére nemcsak a városvezetők vállalnak szerepet, de olyan állami szereplők is, mint a Magyar Posta vagy korábban a Magyar Honvédség, amely szintén ezen a területen alakított ki néhány éve logisztikai központot.

Porga Gyula polgármester szerint 2011-ben az akkori képviselő-testület egy bátor döntést hozott, amikor úgy döntött, a korábbi szántóföld területén ipari beruházások számára alkalmas helyet hoz létre. Mára ez különösképpen beigazolódott, hiszen az északi iparterület betelt, a déli szintén ehhez közelít, a repülőtér közelében azonban még vannak szabad kapacitások. A fejlesztést a Magyar Városok Program és a NIPÜF, mint partner is támogatta, akiknek a korábban megvásárolt területet eladták, és akikkel közösen dolgozva mostanra az egykori tervek valósággá válhatnak. A polgármester hozzátette, a 8-as út felé folyamatosan fejleszteni kívánják a területet, reményeik szerint pedig egy olyan helyet sikerül itt létrehoznia a Magyar Postának, amely mind a város, mind a vállalat megelégedésére szolgál, hiszen a csomagok fogadása és továbbítása is egyszerűbben megoldható majd innen.

A Magyar Posta életében egyébként nem ez az egyetlen beruházás: az MPL+ program keretében mintegy 50 milliárd forintból újítják meg a teljes postai logisztikai infrastruktúrát, automatizálják a működést és informatikai megoldásokat építenek be. 2023-ig országosan összesen 23 depóból álló logisztikai hálózatot alakítanak ki (19 vidéki és 4 fővárosi üzemmel), amely a középtávon várhatóan megduplázódó csomagmennyiséget is képes lesz akár a kiugró időszakokban is rugalmasan kezelni.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán, szociológus, közgazdász volt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének a vendége szerda délelőtt a kamara nagytermében. Az országosan is elismert szakember előadásában feltárt olyan összefüggéseket a globális gazdaság mechanizmusaiban, amik választ adhatnak számos gazdaságot érintő kérdésre. A jövőkép optimista, de nem magától értetődő. tegnap 23:09 Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. tegnap 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. 2024. február 20. 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.