2023. június 3.
//
Klotild névnap

Kocsis Máté: Ovádival nem csak Veszprém, hanem az ország is előre megy

Veszprémben tartott közös lakossági fórumot Kocsis Máté, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője és Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője. A frakcióvezető kitért az ukrán háborúra is, valamint a közelgő választás valódi tétjére, amelyben véleménye szerint egészen egyszerű a döntés, ha szétnézünk az országban.

Három fontos témára kell kitérni a választási kampányban: mi történt eddig? Mit szeretnénk megcsinálni még? Kikkel állunk szemben? Így foglalta össze Kocsis Máté, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője a lakossági fórumok témáit a jelenleg is zajló kampányban, amelynek keretében kedd este Veszprémbe látogatott, ahol a Hangvillában a térség kormánypárti jelöltjével, Ovádi Péterrel közösen találkoztak az érdeklődő veszprémiekkel.

Ovádi Péter a lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón röviden összefoglalta, hogy az elmúlt 4 évben milyen fejlesztések valósultak meg a választókörzetben. Ezeket a támogatások forrása szerint 3 csoportba rendszerezte a képviselő, a Modern Városok Programba, az Európa Kulturális Főváros programba, valamint a Magyar Falu Programba.

Ezek közül a Modern Város Program azoknak a régóta dédelgetett álmoknak a megvalósításában vállalt szerepet, amelyekre korábban forráshiány miatt nem volt lehetősége a városoknak. Veszprémben többek közt így épülhetett meg az új sportuszoda, a tornászgyakorló, felújíthatták a zeneiskolát és az állatkert több terve is megvalósulhatott. Ebbe a csoportba tartozik az aranyosvölgyi völgyhíd megépítése is, ami jelenleg tervezési fázisban van.

Az Európa Kulturális Fővárosról úgy nyilatkozatott, a lehetőség mellett egyben felelősséggel is jár, viszont a Kormány ebben is támogatja Veszprémet. Ráadásul több infrastrukturális fejlesztés, mint amilyen például a 8-as út elkerülőjének építése, vagy a 8-as és 82-es utak összekötése is azt szolgálják - amellett, hogy megkönnyítik a veszprémiek mindennapjait - segítsék a 2023-mas év sikeres lebonyolítását.

Végül a Magyar Falu Program statisztikáit is felhozta Ovádi Péter, alátámasztva a támogatási rendszer sikerét. Ezek alapján a Veszprém térségi falvak 200-nál is több sikeres pályázatot nyertek el, ezeknek köszönhetően több, mint 2 milliárd forint támogatás érkezett ide.

Ovádi Péter ennek a munkának a folytatására kérte a bizalmat és Kocsis Máté is megerősítette, Ovádi Péterrel nem csak Veszprém, hanem az ország is előre megy, nem hátra.

A parlamenti frakcióvezető röviden úgy foglalta össze a választás tétjét, vagy marad Orbán Viktor vezette jobboldali kormány, a rezsicsökkentéssel, a családtámogatással, az ágazati béremelésekkel és az adócsökkentéssel, vagy visszatér a bukott Gyurcsány-korszak.

A Fidesz-KDNP-vel szemben helyezkedik el a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal, amely 2002-2010 között már bizonyította, hogy politikájukat az adóemelés, az IMF-hitel, a 13. havi nyugdíj elvétele és az eladósodás jellemzi.

Kocsis Máté kitért az ukrán háborúra is, mint mondta, a Kormány állsápontja a kezdetektől fogva egyértelmű: a humanitárius segítséget megadják a harcok elől menekülőknek, de fegyvereket Magyarország nem szállít háborús övezetbe, mert az ország érdeke, hogy kimaradjon ebből a háborúból. Kitért az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének zavaros kijelentéseire is, mint mondta, a balodalon többen kimondták már, hogy katonákat küldenének Ukrajnába, ezen pedig az sem változtat, ha össze-vissza módosítják és visszavonják nyilatkozataikat.

Magyarország NATO tagországként elítéli a háborút és kiáll Ukrajna szuveneritása mellett, de Kocsis Máté ismét hangsúlyozta, az országunk nem sodróhat bele a harcokba.

A lakossági fórumon közel 250-en vettek részt, ahol a megszokottaktól eltérően ezúttal kultúrprogrammal is készültek, hiszen a Petőfi Színház színművészei mellett Vastag Tamás és Vastag Csaba is színpadra lépett néhány dal erejéig.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Megalakult az új parlament
Megalakult az új parlament
Megtartotta alakuló ülését az idén áprilisban megválasztott új Országgyűlés.
Áder János felkérte Orbán Viktort az új kormány megalakítására
Áder János felkérte Orbán Viktort az új kormány megalakítására
Áder János köztársasági elnök pénteken felkérte az új kormány megalakítására Orbán Viktor kormányfőt, az országgyűlési választáson győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltjét, aki a felkérést elfogadta.
Átvette megbízólevelét Ovádi Péter
Átvette megbízólevelét Ovádi Péter
Átvette megbízólevelét Ovádi Péter, a térség megválasztott országgyűlési képviselője. Kedd délután a Városházán ünnepi keretek közt tartott átadón az újrázó képviselő úgy fogalmazott, bár a megbízólevélen az ő neve szerepel, valójában közös munka eredménye, hogy ismét ő képviselheti Veszprémet és a térséget a parlamentben.
Véget ért a levélszavazatok feldolgozása is, Veszprém megyében ezek a végleges számok
Véget ért a levélszavazatok feldolgozása is, Veszprém megyében ezek a végleges számok
Így szavaztak a veszprémiek: Ovádi megelőzte a pártlistákat is
Így szavaztak a veszprémiek: Ovádi megelőzte a pártlistákat is
Veszprém 56 szavazókörének eredményeit megvizsgálva kirajzolódik, hogy melyik városrészben dominált a kormánypárt és hol volt népszerűbb az ellenzék. Az adatokból viszont az is kiolvasható, hogy a győztes Ovádi Pétert sokan még úgy is támogatták, hogy a pártlistánál nem a Fidesz-KDNP-t ikszelték be.