Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Már lehet pályázni a 100 szóban Veszprém versenyre

2022. március 25. 13:00
A StúDió Veszprém Podcast alapító-szerkesztői, Dióssy László és Wéber László sajtótájékoztató keretén belül tették elérhetővé a pályázatot.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, történetíró versenyt szervez a StúDió Veszprém Podcast, a program alapötlete Dél-Amerikából ered, méghozzá Chile fővárosából, a ’100 szóban Santiago’ nyomán. Veszprém az első olyan város, amely nem fővárosként, hanem vidéki városként szervezi meg a versenyt.

Dióssy László és Wéber LászlóDióssy László és Wéber László

A jelentkezőknek néhány kritériumot figyelembe kell venniük, amikor megírják történetüket: az írás nem haladhatja meg a száz szót, emellett Veszprémhez kell fűződnie, gyakorlatilag bárhogyan. A lényeg, hogy olyan írni szeretők jelentkezését várják, akiknek valamilyen élményük, kötődésük, benyomásuk van a királynék városáról. Még az sem kritérium, hogy helyinek kell lenni.

Wéber László elmondta, az olvasás népszerűsítése - ahogy podcast adásaikban, úgy ebben a versenyben is - egyfajta misszió.  

A versenyre augusztus 20-ig lehet pályázni, a díjátadó pedig október 18-án lesz. A háromfős zsűri ötven döntős művéből fogja kiválasztani az első három helyezettet, a közönségdíjast, valamint a tizennyolcév alatti tollából született legjobb írást.

Nyáry KrisztiánNyáry Krisztián

A sajtótájékoztatón a zsűri tagjait is bemutatták: Nyáry Krisztián, Praznovszky Mihály és Géczi János. Utóbbi külföldi tartózkodása miatt nem volt jelen, de Nyáry Krisztián és Praznovszky Mihály mindketten egy jól átgondolt kedvcsinálóval invitálták az érdeklődőket, hogy jelentkezzenek a versenyre.

Porkoláb EszterPorkoláb Eszter

A 100 szóban Veszprémnek két nagykövete is van: Porkoláb Eszter és Rábai Balázs. A szervezők célja, hogy a legjobb művek könyv formájában is publikálva legyenek, illetve a szövegek mellé fényképes illusztrációk is készülnek majd.

A versenykiírásról, a jelentkezésről bővebben itt olvashat.

Szabó Eszter
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.