2023. március 30.
//
Zalán névnap

Már lehet pályázni a 100 szóban Veszprém versenyre

A StúDió Veszprém Podcast alapító-szerkesztői, Dióssy László és Wéber László sajtótájékoztató keretén belül tették elérhetővé a pályázatot.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, történetíró versenyt szervez a StúDió Veszprém Podcast, a program alapötlete Dél-Amerikából ered, méghozzá Chile fővárosából, a ’100 szóban Santiago’ nyomán. Veszprém az első olyan város, amely nem fővárosként, hanem vidéki városként szervezi meg a versenyt.

Dióssy László és Wéber LászlóDióssy László és Wéber László

A jelentkezőknek néhány kritériumot figyelembe kell venniük, amikor megírják történetüket: az írás nem haladhatja meg a száz szót, emellett Veszprémhez kell fűződnie, gyakorlatilag bárhogyan. A lényeg, hogy olyan írni szeretők jelentkezését várják, akiknek valamilyen élményük, kötődésük, benyomásuk van a királynék városáról. Még az sem kritérium, hogy helyinek kell lenni.

Wéber László elmondta, az olvasás népszerűsítése - ahogy podcast adásaikban, úgy ebben a versenyben is - egyfajta misszió.  

A versenyre augusztus 20-ig lehet pályázni, a díjátadó pedig október 18-án lesz. A háromfős zsűri ötven döntős művéből fogja kiválasztani az első három helyezettet, a közönségdíjast, valamint a tizennyolcév alatti tollából született legjobb írást.

Nyáry KrisztiánNyáry Krisztián

A sajtótájékoztatón a zsűri tagjait is bemutatták: Nyáry Krisztián, Praznovszky Mihály és Géczi János. Utóbbi külföldi tartózkodása miatt nem volt jelen, de Nyáry Krisztián és Praznovszky Mihály mindketten egy jól átgondolt kedvcsinálóval invitálták az érdeklődőket, hogy jelentkezzenek a versenyre.

Porkoláb EszterPorkoláb Eszter

A 100 szóban Veszprémnek két nagykövete is van: Porkoláb Eszter és Rábai Balázs. A szervezők célja, hogy a legjobb művek könyv formájában is publikálva legyenek, illetve a szövegek mellé fényképes illusztrációk is készülnek majd.

A versenykiírásról, a jelentkezésről bővebben itt olvashat.

Szabó Eszter
Domján Attila

További cikkek

Bemutatták a Művészetek Háza következő negyedéves programjait
Bemutatták a Művészetek Háza következő negyedéves programjait
Japán képzőművészet, bolhapiaci vásárfia és elsőkötetes szerző könyvbemutatója – címszavakban néhány ínyencség az előttünk álló hetek kínálatából.
Kajdi Csaba: Nem szabad hamar elhasználni az embert
Kajdi Csaba: Nem szabad hamar elhasználni az embert
Kajdi Csaba – becenevén Cyla – már harmadik alkalommal indult országos turnéra, rendszerint telt házas előadásokat tart. A Veszprémbe is ellátogató népszerű modellügynök személyes sztorijai sokakat érdekel, hiszen humorral, rendkívül szórakoztatóan tálalja történeteit. Az Instagram sztárja naponta bejelentkezik a követőinek, mesél, s fontos számára, hogy értéket közvetítsen. Nincs nap, hogy ne szólítaná meg közönségét – el is várják tőle. Nagyképűségről, önmagunk felvállalásáról, elitizmusról és a modell szakma változásáról is beszélgettünk.
Ganxsta: Emlékszem Veszprémben, ja nem emlékszem
Ganxsta: Emlékszem Veszprémben, ja nem emlékszem
Zana Zoltán, vagy ismertebb nevén Ganxsta „Döglégy” Zolee a péntek esti, Kartellel közös veszprémi koncertjük előtt adott egy igazán őszinte interjút a Vehírnek. Coelho-i magasságokba ugyan nem repültünk, de Zolee végig önazonos maradt, és kendőzetlenül beszélt a magánéletéről és karrierjéről egyaránt.
Különleges együttműködésben jön a VI. Érzékenyítő Fesztivál
Különleges együttműködésben jön a VI. Érzékenyítő Fesztivál
A Veszprémi Petőfi Színház VI. Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja a 10. Színházi Olimpia együttműködésével várja látogatóit április 20-23. között. A Magyarországon megrendezendő olimpiához a Kabóca Bábszínház is erős programmal csatlakozik.
Április 30-ig várják a jelentkezőket a Hungarian Balett Grand Prix nemzetközi balettversenyre
Április 30-ig várják a jelentkezőket a Hungarian Balett Grand Prix nemzetközi balettversenyre
Meghosszabbított jelentkezési határidővel várják a fiatal versenyzőket az idei nyár legjelentősebb tánceseményére, a veszprémi Hungarian Ballet Grand Prix-re. A 7-18 éves balettnövendékek klasszikus és kortárs balett-versenyszámokban, pre-competitive, junior és youth kategóriában mérhetik össze a tudásukat. A verseny zsűrijének elnöke Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balettintézet igazgatója, a tagok pedig a hazai és nemzetközi táncélet elismert szakemberei. A szervezők a világ minden tájáról várják a versenyzőket, a legjobb teljesítményt nyújtó táncosok pedig a Junior Grand Prix és a Youth Grand Prix díjakat nyerhetik el.