Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fontos útvonal újult meg Lókúton

2022. március 27. 20:13
A községet átszelő Bem utcát utoljára az 1980-as években újították fel. Most teljes hosszában, közel 5 km-en kapott új burkolatot a Magyar Falu Programnak köszönhetően.

A Magyar Közút a Magyar Falu Program keretében újította meg a bakonyi község fő ütőerének számító Bem utcát. A beruházás meghatározó az 500 fős Lókút életében, hisz mostantól Zirc és Veszprém felé is könnyebbé vált az autózás.

-A főút megújítása szimbolikus jelentőséggel is bír nagyböjt idején– fogalmazott a vasárnapi útádadón Sümeginé Hegyi Ilona Adelheid polgármester. Mint mondta, régi álom valósult meg Lókúton, hisz a Bem utcát utoljára az 1980-as években újították fel. A választókerület jelenlevő parlamenti képviselője, Ovádi Péter kiemelte: a Magyar Közút munkájának köszönhetően a lókútiak mosantól egy minőségi változást tapasztalhatnak, ami a közlekedést illeti.

Fekete János (szürke zakóban), Sümeginé Hegyi Ilona Adelheid (piros felsőben) és Ovádi Péter a lókúti útádadón 2022. március 27-én.Fekete János (szürke zakóban), Sümeginé Hegyi Ilona Adelheid (piros felsőben) és Ovádi Péter a lókúti útádadón 2022. március 27-én.

A beruházást végző Magyar Közút 1630 km-t kezel a megyében. Fekete János megyei igazgató elmondása szerint a kisebb falvakra eddig mindig kevesebb pénz jutott a központi költségvetésből, ám a kormányzati Magyar Falu Programnak köszönhetően sikerült forrást szerezni az 4,8 km hosszú Bem utca útburkolatának teljes megújítására.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.