Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Múlt és jövő között

2022. április 1. 14:47
Miközben folyamatosan keressük a megújulás, a fejlődés lehetőségét, újra és újra visszatekintünk a múltba is. Ilyen sokszor az élet, és ez jellemzi egy kicsit az Ecoport magazin legfrissebb, napokban megjelent számát is.

Milyen volt a börtönélet a Vár falai között? Miért vonz egyre többeket az enyészet romantikája? Milyen hagyományokat vihetünk át őseinktől? És hogy lehetne kihasználni a technológiai vívmányait, hogy egy környezetbarátabb, fenntartható jövőt építsünk? Hogyan fejlesszük önmagunkat és közösségeinket?

Ezeket a kérdéseket mind felteszi az Ecoport magazin 28. lapszáma, amelyben egyaránt olvashatnak ma is értékes tradíciókról, mint a grillázs készítés hagyománya vagy a hegedűkészítés, miközben olyan újdonságokról is beszámolunk, mint a napelemmel működő hajók, melyek forradalmasíthatják a közlekedést.

A lap címlapinterjúja ezúttal Márfi Gyula nyugalmazott érsekkel készült, aki a nyugdíjas éveket is aktívan tölti: épp egy könyvön dolgozik, hiszen mint mondja, a gólhelyzeteket az életben ki kell használni, amit lehet, azt meg kell cselekedni. A keresztény Európa jövője mellett a papi hivatás szépségeiről és megpróbáltatásairól is mesélt az interjúban.

Tavaly év végén megjelent egy kutatás arról, hol érdemes keresni a boldogságot s milyen miliőben, s mi is feltettük a kérdést tavaszi lapszámunkban, már csak azért is, mert nem mindenki értett egyet a vizsgálat eredményeivel. Az biztos, univerzális választ a boldogság titkának nyitjára nehéz adni, jó pár lehetőség közül lehet azonban válogatni, ha szebbnek szeretnénk látni az életünket.

Az egyik nézet szerint az élmények például igen sokat adhatnak elégedettség érzetünkhöz – ehhez ajánljuk mondjuk a Kéktúra egy-egy szakaszának megtételét. Mások önmaguk pallérozásában lelik meg a boldogságot; a sok olvasás, az önazonosság keresése ebben segít – Kötter Tamás író, ügyvéd példája is ezt bizonyítja. Megint mások a megtartó kapcsolatokra, a közösség erejére esküsznek – talán nem véletlenül helyezi erre a hangsúlyt a Virágzó Veszprém Egyesület, akikkel a Haszkovó lakótelepen végzett önkéntes munkájukról beszélgettünk.

Az új lapszámban olvashatnak ezen kívül a sikeres életmódváltás ismérveiről és a mentális és fizikai egészség védelméről, a fiatal kézilabdázó, Ligetvári Patrik ruházati márkájának hátteréről és a luxusingatlanok iránti növekvő keresletről is.

A magazint elérhető online az ecoport.hu oldalon, illetve nyomtatott változatban is.

Bertalan Melinda
Domján Attila
Kovács Bálint
további cikkek
Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. ma 9:00 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. 2024. április 18. 22:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.