Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C

A közelgő Szakmaszombaton a szakmák bemutatása mellett az egész családnak készülnek programokkal

2022. március 30. 20:48
Első alkalommal szervezik meg április 9-én, jövő szombaton a Szakmaszombat szakképzési pályaválasztási és családi napot. A Veszprémi Szakképzési Centrum által életre hívott kezdeményezés célja, hogy bemutassa a szakképzésben rejlő lehetőségeket és nem utolsó sorban a különböző szakmák izgalmait, miközben az egész családnak kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak.

Közel 70 különböző szakma vonul fel április 9-én a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikumában, ahol első alkalommal, de hagyományteremtő céllal szervezik meg a Szakmaszombat névre keresztelt tematikus napot. A kezdeményezés elsődleges célja az, hogy bemutassa azokat a lehetőségeket a szakképzésen keresztül, amelyekkel a fiatalok biztos tudással tudnak majd elhelyezkedni, mint szakképzett munkaerő.

A Szakmaszombat viszont nem egy átlagos tájékoztató nap lesz, sokkal inkább egy interaktivitásra és az élményszerzésre épülő családi nap, ahol a pályaválasztás előtt álló 6-7 osztályos tanulók és szüleik mellett a család minden tagja számára készülnek programokkal.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, a centrum alá tartozó mind a 7 intézmény (5 Veszprémből és 1-1 Ajkáról és Balatonfűzfőről) jelen lesz a Szakmaszombaton képzéseivel, amikkel játékos, interaktív formában lehet majd ismerkedni.

Kavalecz GáborKavalecz Gábor

Kiemelte, hogy a képzések felvonultatása mellett a szakképzési centrum duális partnerei is jelen lesznek az eseményen, azok a cégek, akik tevékenységükkel kapcsolódnak az itteni képzésekhez, így pedig a szakképzésbe bekerülő diákok még teljesebb képet kaphatnak arról, hogy milyen szakmai jövő várhat rájuk ezeken a területeken.

Jelenleg közel 6000-en vesznek részt a szakképzésben a Veszprémi Szakképzési Centrum valamely intézményében. A legtöbben nappali képzésben, de folyamatosan emelkedik a felnőttképzésben tanulók aránya is. A sajtótájékoztatón Kavalecz Gábor kiemelte, számos változás történt ezen a területen az elmúlt években, látható, hogy a szakképzés népszerűsége folyamatosan emelkedik a diákok és a felnőttek körében is. Éppen ezért utóbbi célcsoport számára is ajánlják a Szakmaszombatot ismeretszerzés és tájékozódás céljából.

A Szakmaszombat helyszíne a nemrég felújított és kibővített VSZC Jendrassik-Venesz Technikum lesz, amelynek igazgatója, Szabó Zoltán a sajtótájékoztatón elmondta, intézményük a legmodernebb eszközökkel gazdagodott a nemrég befejeződött fejlesztésnek köszönhetően, amelyeket szeretnének a nagyobb közönség előtt is bemutatni.

Banics Izabella, Kavalecz Gábor, Szabó ZoltánBanics Izabella, Kavalecz Gábor, Szabó Zoltán

A Szakmaszombat programjairól átfogóan pedig elmondta, meg fognak jelenni a különböző gépészeti területek, a robotika játékos formában, meg lehet ismerkedni a rendvédelem területén a lehetőségekkel, de a vendéglátás is helyet kap, valamint a sport is, a teljesség igénye nélkül.

Ami pedig a család többi tagját érinti, Banics Izabella, főszervező részletezte, hogy többek közt ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal, kispályás focival, divat-, smink- és fodrászbemutatóval, targoncavezető szimulátorral és nyereményjátékkal is készülnek.

A tervek szerint a Szakmaszombatot félévente fogják megszervezni, a következő alkalommal ősszel, viszont előtte április 9-én debütál a rendezvény délelőtt 10 órától egészen délután 3-ig. A belépés ingyenes.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28 Együttműködési megállapodást írt alá a VSZC és a Veszprémi Érseki Főiskola Együttműködési megállapodást írt alá a VSZC és a Veszprémi Érseki Főiskola Kedd délelőtt ünnepélyes keretek között írt alá együttműködési keretmegállapodást a két fél, vagyis a Veszprémi Szakképzési Centrum valamint a Veszprémi Érseki Főiskola. 2024. február 21. 15:28 Négy év alatt megduplázódott a szakképzés oktatóinak bére, közben újabb milliárdok érkeznek Veszprémbe szakképzés Négy év alatt megduplázódott a szakképzés oktatóinak bére, közben újabb milliárdok érkeznek Veszprémbe Újabb bérfejlesztésnek köszönhetően négy év alatt megduplázódott a szakképzés pedagógusainak bére, közben Veszprémben milliárdos nagyságrendben fejlesztik az oktatási intézményeket. A Veszprémi Szakképzési Centrum vezetői egy sajtóbeszélgetésen elárulták, hogy milyen perspektíváik vannak a diákoknak és oktatóknak egyaránt a szakképzésben, valamint hogy mi épül majdnem négymilliárd forintból Veszprémben a közeljövőben. 2024. február 14. 14:01 A szakképzésben nincs zsákutca szakképzés A szakképzésben nincs zsákutca Az egyik legnagyobb problémája a fiataloknak, amikor kilépnek a munkaerőpiacra, hogy bár elmondhatják magukról, hogy sok mindent tanultak, de valójában igazán semmihez sem értenek. Ezt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke fogalmazta meg kedden, amikor éppen erre a problémára reflektálva szervezték meg a pályaválasztási és szakmabemutató napot Veszprémben. 2023. október 11. 1:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.