Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megújult a dudari iskola tornaterme

2022. március 31. 15:54
Közel 26 millió forintos, a Magyar Falu Program pályázatán elnyert támogatásból újult meg a Dudari Általános Iskola tornaterme.

A dudari iskola tornatermében új, rugalmas sportparkettát fektettek le, ami jobban kíméli az ízületeket. Felújították az öltözőket, megújult a villamoshálózat és a támogatásból sporteszközök beszerzésére is futotta.  Az iskola felújított tornatermét csütörtök délelőtt avatták fel.

Az ünnepségen Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ vezetője felelevenítette: ő maga is falusi iskolába járt, ahol még tornaterem sem volt. Megjegezte: voltak idők, amikor a kicsi, vidéki iskolákat nem tartották életképesnek és bezárták, most azonban a Magyar Falu Program pályázatain keresztül több környékbeli intézmény is fejlődhetett. 

Szauer bejelentette: az Oktatási Hivatal által a kompetencia-felmérések alapján összeállított általános iskolai rangsorban a Veszprémi Tankerületi Központ területéről egyetlen falusi iskola, a dudari szerepel a legjobbak között.

Ovádi Péter parlamenti képviselő elárulta a diákoknak, hogy annak idején neki is a testnevelés volt a kedvenc órája. A képviselő arra intette a gyerekeket, hogy mindig hallgassanak pedagógusaikra.

A beszédeket követően az iskola tanulói színes műsorral vették birtokba a megújult termet. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. tegnap 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   tegnap 12:18 Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz 2024 a veszprémiek éve lesz a költségvetés alapján is, melyről csütörtökön dönt a közgyűlés. A Fidesz-KDNP frakciója már biztosan támogatni fogja a tervezetet. 2024. február 27. 15:04 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. 2024. február 27. 3:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.