2023. március 22.
//
Beáta névnap

Megújult a dudari iskola tornaterme

Közel 26 millió forintos, a Magyar Falu Program pályázatán elnyert támogatásból újult meg a Dudari Általános Iskola tornaterme.

A dudari iskola tornatermében új, rugalmas sportparkettát fektettek le, ami jobban kíméli az ízületeket. Felújították az öltözőket, megújult a villamoshálózat és a támogatásból sporteszközök beszerzésére is futotta.  Az iskola felújított tornatermét csütörtök délelőtt avatták fel.

Az ünnepségen Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ vezetője felelevenítette: ő maga is falusi iskolába járt, ahol még tornaterem sem volt. Megjegezte: voltak idők, amikor a kicsi, vidéki iskolákat nem tartották életképesnek és bezárták, most azonban a Magyar Falu Program pályázatain keresztül több környékbeli intézmény is fejlődhetett. 

Szauer bejelentette: az Oktatási Hivatal által a kompetencia-felmérések alapján összeállított általános iskolai rangsorban a Veszprémi Tankerületi Központ területéről egyetlen falusi iskola, a dudari szerepel a legjobbak között.

Ovádi Péter parlamenti képviselő elárulta a diákoknak, hogy annak idején neki is a testnevelés volt a kedvenc órája. A képviselő arra intette a gyerekeket, hogy mindig hallgassanak pedagógusaikra.

A beszédeket követően az iskola tanulói színes műsorral vették birtokba a megújult termet. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

További cikkek

Április 1-jétől emelkednek a pótdíjak a Volánbusz járatain
Április 1-jétől emelkednek a pótdíjak a Volánbusz járatain
2023. április 1-jétől módosul a Volánbusz üzletszabályzata. Az utazási igazolvány, kedvezményes vagy díjtalan utazásra jogosító okmány nélkül, illetve érvénytelen jeggyel, bérlettel utazók által a helyszínen fizetendő pótdíj mértéke 12 ezer, a pótdíjazástól számított 3-30 napon belüli teljesítésnél 25 ezer, 30 napon túli tartozás esetén pedig 50 ezer forint lesz. Új lehetőségként 3 napon belül még lehetőség lesz a helyszíni bírsággal megegyező mértékű, 12 ezer forintos pótdíjat fizetni. Az utólagos bemutatás költsége 2500 forintra nő. A cél, hogy mindenki érvényes jeggyel vagy bérlettel utazzon a Volánbusz járatain.
Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!
Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!
Több tiszteletet Európának; meg kell értenünk Európát, akkor van esélyünk arra, hogy mi is megértessük magunkat Európával - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, korábbi uniós biztos a Mathias Corvinus Collegium rendezvényén Budapesten hétfőn.
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Öt kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények állatvédő és állatbarát címek elnyerésére egy hónappal meghosszabbított határidővel, április 30-ig - közölték az MTI-vel kedden a szervezők.
Adj esélyt a konyhakertnek: indul a veteményezés!
Adj esélyt a konyhakertnek: indul a veteményezés!
Egy kertrajongó életében a kora tavasz az egyik legszebb, legizgalmasabb időszak. Újfent tiszta lappal és nagy tervekkel indulunk neki a szezonnak, és egyben fogadalmakkal is, hogy az előző év tapasztalataiból okulva idén miképp leszünk eredményesebbek. Rengeteg öröm forrása egy saját veteményeskert, és ha még nem próbáltad eddig: legyen az idei év az első, amikor ezt megtapasztalod! A konyhakert egy életre szóló kaland, és minden szezon tartogat majd valami újat, meglepőt.
Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
A győri Széchenyi István Egyetem Circular Living Concept néven indította el tavaly fenntarthatóság, újrahasznosítás és művészet-design fókuszú komplex szemléletformáló projektjét. A program részeként a következő hónapokban izgalmas műalkotások készülnek a Győr-Moson-Sopron vármegyében összegyűjtött hulladékokból.