2022. október 4.
//
Ferenc névnap

Megújult a dudari iskola tornaterme

Közel 26 millió forintos, a Magyar Falu Program pályázatán elnyert támogatásból újult meg a Dudari Általános Iskola tornaterme.

A dudari iskola tornatermében új, rugalmas sportparkettát fektettek le, ami jobban kíméli az ízületeket. Felújították az öltözőket, megújult a villamoshálózat és a támogatásból sporteszközök beszerzésére is futotta.  Az iskola felújított tornatermét csütörtök délelőtt avatták fel.

Az ünnepségen Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ vezetője felelevenítette: ő maga is falusi iskolába járt, ahol még tornaterem sem volt. Megjegezte: voltak idők, amikor a kicsi, vidéki iskolákat nem tartották életképesnek és bezárták, most azonban a Magyar Falu Program pályázatain keresztül több környékbeli intézmény is fejlődhetett. 

Szauer bejelentette: az Oktatási Hivatal által a kompetencia-felmérések alapján összeállított általános iskolai rangsorban a Veszprémi Tankerületi Központ területéről egyetlen falusi iskola, a dudari szerepel a legjobbak között.

Ovádi Péter parlamenti képviselő elárulta a diákoknak, hogy annak idején neki is a testnevelés volt a kedvenc órája. A képviselő arra intette a gyerekeket, hogy mindig hallgassanak pedagógusaikra.

A beszédeket követően az iskola tanulói színes műsorral vették birtokba a megújult termet. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

További cikkek

Svante Pääbo kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat
Svante Pääbo kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat
Svante Pääbo svéd genetikus kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az evolúciós genetika területén elért eredményeiért - jelentették be hétfőn a stockholmi Karolinska Intézetben.
Bardon Tamás a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ új parancsnoka
Bardon Tamás a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ új parancsnoka
Hétfő délelőtt ünnepélyes keretek között történt meg a csapatzászló átadás-átvétel.
A tervezettnél enyhébb módosításokat fogadtak el a parkolási rendszerben
A tervezettnél enyhébb módosításokat fogadtak el a parkolási rendszerben
Mind ellenzéki, mind többségi oldalról számos módosító indítványt nyújtottak be a csütörtöki közgyűlésre a parkolási rendelet tervezett változásaival kapcsolatban. Mutatjuk a végleges verziót!
'Vedd át az irányítást!'
'Vedd át az irányítást!'
Tizenegyedik alkalommal szerveztek sétát Veszprémben a mellrák elleni küzdelem jegyében, ahol a résztvevők által viselt rózsaszín zászlók és szalagok a megelőzés fontosságára is felhívták a figyelmet. A séta elején elhangzott, az elmúlt évben a világon 7,3 millió nőnél diagnosztizálták a kórt, ez közel annyi ember, mint Magyarország lakossága.
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Ma 0 órakor elindult a 2022. évi népszámlálás. A kérdőív online kitölthető a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül október 1. és 16. között. A kérdőívet interneten kitöltők nyereményjátékban vehetnek részt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki közöttük.