Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C

Lezárják a forgalom elől a várat és az Óváros tér egy részét hétfőn és kedden

2022. április 8. 21:40

A kivitelező Vemévszer kft. értesíti a lakosságot és a működő intézményeket, hogy elindult a Veszprém várnegyed és az érsekségi épületek rekonstrukciós beruházása, mely a veszprémi vár belső területén lévő épületek többségét érinti.

Az építkezés elsődleges útvonala a Szabadság tér-Rákóczi Ferenc utca-Óváros tér-Vár utca. A forgalomkorlátozás egy része előre tervezhető, ütemezhető és szabályozható, így folyamatosan tájékoztatják majd a lakosságot a Vár utca, Óváros tér, Rákóczi Ferenc utca és a Szabadság tér forgalmirend változásairól. 

A munkálatok 2022 áprilisában kezdődnek és várhatóan 2023. január végéig tartanak, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa évében nem lesz nagy építkezés a városban. A munkalátok gyorsabb befejezése érdekében többszáz ember és napi 30-50 tehergépjármű dolgozik majd összehangoltan hétfőtől-szombatig annak érdekében, hogy a lakosság lehető legkisebb zavarása és a forgalom minimális akadályozása mellett valósuljon meg a várrekonstrukció. 

A kivitelező a felújítás ideje alatt mindent megtesz, hogy a lehető legkisebb terhelés érje a lakosságot mind a forgalomkorlátozásban, mind a zajhatásban. Ezzel együtt kérik az együttműködést annak érdekében, hogy biztonsággal és ütemterv szerint megvalósíthassák a felújítás elemeit. 

Az ideiglenes forgalomtechnika kiépítésének eleme egy aszfalt védőburkolat kiépítése. Az aszfaltozást 2022. 04. 11-én és 12-én végzi el a szakkivitelező.
Emiatt ezeken a napokon gépjármű forgalom nem lehetséges a teljes Vár utcában és az Óváros tér Vas Gereben utca felőli oldalán.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.