Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Tatai is betalált, legyőzte a szerbeket a futsalválogatott

2022. április 11. 6:54 // Forrás: MLSZ
A magyar futsalválogatott idei harmadik felkészülési mérkőzésén 3-1-re legyőzte az európai topcsapatok közé tartozó szerb válogatottat a Sterbinszky Amália Csarnokban. A Veszprém két kiválósága, Tatai József és Komáromi Péter 50. válogatottbeli mérkőzését ünnepelhette.

Turzó József együttese első idei összetartásán, a horvátországi Porecben két mérkőzést játszott, akkor a norvégok és a San Marinó-iak ellen is magabiztos győzelmet aratott. A mostani, idei második összetartáson egy egészen más kaliberű csapat volt az ellenfél: a világranglista 16. helyén álló szerb együttes.

A találkozó előtt Kozma Mihály, az MLSZ szakágvezetője négy játékost köszöntött kerek válogatottsága alkalmából: Harnisch Ákos 125, míg Vas Ádám, Tatai József és Komáromi Péter 50 válogatottbeli mérkőzéssel a háta mögött kapta meg a szövetség emlékplakettjét.

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

A dupla mérkőzés vasárnapi első felvonását jól kezdte a magyar csapat, az első percekben egy-két ígéretes helyzetünk is volt, amelyekkel azonban nem sikerült élni. A félidő feléhez közeledve a szerbek előtt is kialakult egy-két lehetőség, de csak egy lövésük volt pontos, azt Alasztics Marcell hárította – számolt be az mlsz.hu.

Az első félidőben nagyjából végig kiegyenlített volt a meccs, de a szerbek fizikai fölényüket, agresszívebb játékukat kihasználva több helyzetet alakítottak ki, és a 14. percben egy szöglet utáni hatalmas bombagóllal vezetéshez is jutottak (0-1). A folytatásban is veszélyesebb volt egy fokkal a vendégcsapat, de a magyar válogatott is szerezhetett volna gólt, a legnagyobb első félidei lehetőségünk a 20. percben maradt ki, ekkor Pál Patrik lövése után a bal kapufa tövéről pattant ki a labda.

A második félidő érdekesen kezdődött, előbb Tatai József nagy hibájából majdnem gólt szerzett a szerb csapat (Alasztics nagyot védett), pár másodperccel később viszont egyenlítettünk: Komáromi lövését még védte a kapus, de a kipattanót a hibáját javító Tatai lőtte a kapu közepébe (1-1). A gól után lendületbe jöttünk, másfél perc alatt kétszer is közel jártunk az újabb gólhoz, Dróth és Tatai is kevéssel tévesztett célt. A második félidőben jobb hozzáállásban futsaloztunk, agilitásban, erőszakosságban is felvettük a versenyt a szerbekkel, és sikerült megfordítanunk az állást: a 30. percben Harnisch ívelte fel a labdát saját térfeléről a bal oldalon helyezkedő Dróth fejére, csapatkapitányunk pedig kihasználva, hogy a szerb kapus rosszul jött ki, a hálóba bólintott (2-1). Hátrányban a szerbek próbálták növelni a tempót, de nemcsak tartottuk az eredményt, hanem előbb Suscsák Máté révén ziccerünk volt a kétgólos vezetéshez, majd a 36. percben egy kontra végén Horváth Benedek gurított éles szögből a jobb alsó sarokba, beállítva a 3-1-es végeredményt.

A két csapat hétfőn 16.00 órakor ismét megmérkőzik egymással a Fáy utcában.

Férfi futsal felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Szerbia 3-1 (0-1)
Magyarország: Alasztics Marcell – Dróth Zoltán, Komáromi Péter, Vas Ádám, Tatai József
Csere: Vámosi Marcell, Szabó Péter, Harnisch Ákos, Rutai Balázs, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Pál Patrik, Horváth Benedek, Bíró Attila, Büki Baltazár, Suscsák Máté

Kapitányi értékelés

Az első félidőben nem ment a játék, az első húsz percet inkább mi adtuk oda a szerbeknek, ezért a szünetben szükség volt némi taktikai átszervezésre. A második félidőben már sikerült alkalmazkodnunk az ellenfél játékához, támadásban és védekezésben is feljavult a csapat, nagyon örülök, hogy ez gólokban is megmutatkozott, és sikerült legyőznünk a remek erőkből álló szerb csapatot

– mondta a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.