2023. március 23.
//
Emőke névnap

Nagyszerűen szerepeltek a simonyisok a torna diákolimpián

Bajnoki címek mellett dobogós helyezéseket is elértek a veszprémi Simonyi Zsigmond Általános Iskola tanulói az április elején Budapesten rendezett torna diákolimpiai országos fináléjában. A gyermekeket egyesületük, a Veszprémi Torna Club (VTC) készítette fel a megmérettetésre.

Április 2-án a fővárosunkban rendezték a torna diákolimpia döntőjét kisiskolások számára. A veszprémi Simonyi Zsigmond Általános Iskola tanulói remek eredményeket értek el a megmérettetésen. A versenyzőket egyesületük, a Veszprémi Torna Club (VTC) készítette fel: három korcsoportban összesen négy csapat adhatott számot a tudásáról.

Az I. korcsoportban a legfiatalabbak, 1. és 2. osztályos gyermekek versengtek egymással. A csapat ugráson és talajon mutatott be gyakorlatokat jó eredménnyel, hiszen a megszerzett pontoknak köszönhetően végül a harmadik helyen zárt az alakulat.

Fotó: VTCFotó: VTC

A csapat tagjai: Marton Luca Zoé, Pesti Dorina, Schaffer Ivett, Suha Larina Alícia, Perl Blanka. Felkészítő edzőik: Marosvölgyi Olga, Puskás Csabáné.

A II. korcsoporttól kezdődően már három szeren folyt a verseny: ugrás, gerenda és talaj. A nagyszerű versenyzés eredményeként ebben a korozstályban bajnoki címet szerzett a simonyis csapat. Sőt, az egyéni összetett versenyben is három éremmel gazdagodtak a veszprémi lányok: Szalai Tíria és Jurec Dóra első helyen (holtversenyben 27,2 ponttal), míg Berki Noémi (27 ponttal) harmadikként zárt.

Fotó: VTCFotó: VTC

A csapat tagjai: Berki Noémi, Vészi Lara, Jurec Dóra és Szalai Tíria. Felkészítő edzőjük: Árkovits Krisztina.

A III-IV. korcsoportban két alakulat is indult simonyis színekben. Az „A” csapat mezőnyben második helyen végzett mindössze 0,7 ponttal lemaradva a bajnoki címről, míg a „B” csapat a negyedik pozícióban zárt. Mindkét csapat nagyszerűen versenyzett.

Fotó: VTCFotó: VTC

Az „A” csapat tagjai: Garai Zara, Kugler Hanna, Kutasi Hanna, Molnár Dorka, Simon Leila, Schreyer Virág. A „B” csapat tagjai: Kálmán Luca, Kovács Luca, Pálfi Leila. Felkészítő edzőik: Árkovits Krisztina, Marosvölgyi Tamás.

A diákolimpia küzdelmei a következő tanévben folytatódnak.

Simon Dani

További cikkek

Dicséretes teljesítmény a csapatbajnokság első fordulójában
Dicséretes teljesítmény a csapatbajnokság első fordulójában
A Veszprémi Torna Club versenyzői remek eredményt értek él a Budapesten rendezett szuper csapatbajnokság első fordulójában.
A válogatottban is bizonyíthat a veszprémi tornász
A válogatottban is bizonyíthat a veszprémi tornász
Edzéslesen című videósorozatunkban hétről hétre bemutatjuk, hogyan készülnek versenyeikre a veszprémi sportolók, egyesületek. Ezúttal a Veszprémi Torna Club vendégszeretetét élveztük, amelynek fiatal versenyzője, Kutasi Hanna hamarosan világversenyen is bizonyíthat majd.
Minőségi munka folyik Európa legkorszerűbb tornacsarnokában
Minőségi munka folyik Európa legkorszerűbb tornacsarnokában
A magyar női tornászválogatott szövetségi kapitánya, Draskóczy Imre heti rendszerességgel fogja segíteni a Veszprémi Torna Clubban (VTC) zajló munkát – tudtuk meg az egyesület elnökétől, Marosvölgyi Tamástól.
Veszprémi arany a CSIT Tornász Világjátékon Olaszországban
Veszprémi arany a CSIT Tornász Világjátékon Olaszországban
Gosztolai Szaffi, a veszprémi Magic Fitness versenyzője a hétvégén Olaszországban, Cesenaticoban megrendezett CSIT Tornász Világjátékokon aranyérmet szerzett.
Szabó Tünde átadta Keleti Ágnesnek állami kitüntetését
Szabó Tünde átadta Keleti Ágnesnek állami kitüntetését
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár átadta Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznak az állami kitüntetését.