2023. március 22.
//
Beáta névnap

Országos táncversenynek adott otthont Veszprém

2022. április 23. 12:56
Versenyszámukra készülő, nyüzsgő fiataloktól volt hangos a Március 15. úti Sportcsarnok szombat délelőtt.

Az ország számos pontjáról érkeztek csapatok, hogy tehetségüket, tudásukat megmutassák, s megmérettessék a zsűri előtt. Az akrobatikus rock’n’roll verseny rendező egyesülete a Kid Rock and Roll Sportegyesület volt, szakmai vezetője Bondor Virág. A pontozóbírók szintén az ország különböző pontjairól érkeztek.

A rendezvényen beszédet mondott Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő is, aki a tánc iránti elfogultságát kifejezve bíztatta a fiatal versenyzőket. Hangsúlyozta a sportnak a testen túlmutató hatásait, így lelki értelemben is gyógyítónak tartja a mozgást; ezt pedig véleménye szerint kötelesség támogatni.

Sótonyi MónikaSótonyi Mónika

Elmondása szerint a testi mozgás tehát nem csupán a testi, de a lelki egészséget is szolgálja. Ennek hatásai pedig hosszútávon is jövedelmezőek. A rendezvény moderátora Rompos Gergő volt. 

A versenyről részletesen itt olvashat. 

Szabó Eszter
Szalai Csaba

További cikkek

A kultúra folyton újra remixeli önmagát
A kultúra folyton újra remixeli önmagát
Temesvár a különböző nemzetiségek békés együttélésére építette fel 2023-as Európa Kulturális Fővárosa programját, és ezt az a népi motívumokat a modern táncba olvasztó mozgásszínházi produkció is szépen megmutatta, amit az Agórában láthatott a közönség szombaton.
Huszonöt éves jubileumát ünnepli idén a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál
Huszonöt éves jubileumát ünnepli idén a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál
A negyedszázados évforduló alkalmából május 15. és 21. között négy színházi helyszínen, a város utcáin és terein nyolc külföldi és számos hazai produkció lép majd fel.
Már megint itt vannak a húszas évek!
Már megint itt vannak a húszas évek!
Hát persze, hogy itt vannak, hiszen 2023-at írunk! Csakhogy négy fiatal belga vasárnap az 1920-as évek szórakozóhelyévé varázsolta a Papírkutyát.
Latinos ritmus kopogott az iskolai könyvtár parkettáján
Latinos ritmus kopogott az iskolai könyvtár parkettáján
Koncertet és táncestet szervezett a Tango Misterio a hétvégén a tangó szerelmeseinek és azoknak, akik még csak most ismerkednének a tánccal.
Ha azt mondják, lehetetlen, én megcsinálom
Ha azt mondják, lehetetlen, én megcsinálom
Van Veszprémben egy tánciskola, ahol a hazaitól eltérő vérmérsékletű, színes világba csöppenhetünk, miközben kubai, angolai, dominikai táncokat tanulunk: salsát, sont, bachatát, kizombát vagy éppen reggaetont. De nem ez az igazi különlegessége. Hanem az a hatalmas szenvedéllyel végzett, már-már szociális munka, amit az iskola létrehozója, Szeri Tímea végez a közösségért.