Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagyobb betekintést szeretne az ellenzék az EKF folyamataiba

2022. április 25. 12:03
Az ellenzéki képviselők nehezményezik, hogy a 2020-ban megalakított munkacsoport – amit azért hoztak létre, hogy hatékonyabb legyen az EKF felől érkező információáramlás a képviselők felé is – nem a célok szerint működik és több esetben ők maguk is csak a sajtóból értesültek a program fejleményeiről.

Minderről Hartmann Ferenc (MSZP) és Gerstmár Ferenc (LMP) ellenzéki képviselők beszéltek hétfő délelőtt a Kossuth utcán megtartott sajtótájékoztatójukon. Gerstmár felidézte, hogy még 2020-ban döntött arról az önkormányzat, hogy létrehoznak egy munkacsoportot, amelynek ugyan döntési jogköre nincs, de segítségével hatékonyabb lesz az információáramlás a képviselők, köztük az ellenzékiek felé is az Európa Kulturális Fővárosa program fejleményeiről.

A munkacsoport működését aztán a koronavírus-járvány sokáig gátolta, végül 2021-ben változtattak a határozaton, miszerint igény szerint ülésezik, de legalább évente 4 alkalommal és tagjai közt ott vannak az ellenzéki frakciók képviselői is.

Gerstmár Ferenc elmondta, az utolsó ülés 2021. november 8-án volt, azóta a polgármester nem hívta össze, így az LMP-s politikus szerint kimaradnak számos fontos döntésből, sőt volt olyan is, hogy ők is csupán a médiából értesültek bizonyos EKF-es fejlesztések helyzetéről.

Hartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc ellenzéki képviselőkHartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc ellenzéki képviselők

A sajtótájékoztatón Hartmann Ferenc kiemelte, kezdeményezik a munkacsoport összehívását, amit szeretnének sajtónyilvános körben megtartani, a napirendi pontok között pedig tájékoztatást kérnének az önkormányzat tulajdonába került ingatlanokon való fejlesztések állapotáról, ütemezéséről, valamint az EKF-ben foglalkoztatottak létszámáról, személyi juttatásaikról, úgy, mint bérköltségek, megbízási díjak, kötelezettségek, szerződések.

Hartmann továbbá elfogadhatatlannak tartja, hogy az ellenzék nem delegálhatott tagot a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. igazgatótanácsába és felügyelő bizottságába, valamint a Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztő Kft. felügyelő bizottságába.

A két képviselő kiemelte azt is, ők maguk elkötelezettek az EKF sikere mellett, ahogy a pályázat benyújtását is támogatták és véleményük szerint minden veszprémi érdeke, hogy sikeres legyen a program, de szeretnének nagyobb rálátást kapni a folyamatokra.

vehir.hu
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. ma 11:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.