Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az egyetemi napokról beszélgettek

2022. április 26. 4:00
Egy asztalhoz ültek a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. munkatársai valamint a Veszprémi Egyetemi Napok (VEN) szervezői és csapatkapitányai, hogy bemutatkozzanak és megismerjék egymás kezdeményezéseit.

Az egyeztetésen a Diákrektori Hivatal részéről Kovács Laura vázolta fel a rendezvényt, ami a fesztiválszerű zenei programok mellett hagyományos elemeket is tartalmaz. Persze a fél évszázados múltra visszatekintő egyetemi napok hagyományai is változtak, fejlődtek az idők során, és minden alkalmat egyedivé tesz a résztvevő csapatok egyedi megközelítése. Idén a versengő felek az űr, a fantasy, a latin-amerikai kultúra és a Disney-rajzfilmek témakörökben kampányolnak.  

Tudós Gábor, az Egyetemi Centrum Kft. vezetője is rámutatott, hogy a hagyományok születése és elhalása természetes folyamat, és az egyetemi napokról évtizedek múltán a jó hangulat, az ott köttetett barátságok és szerelmek emléke marad meg. Az egyetemi napokon legintenzívebben részt vevők, vagyis a csapattagok számára erős kapocs az együtt töltött idő, hiszen ők már hónapok óta dolgoznak a VEN sikerén.

A beszélgetés során a nehézségek is szóba kerültek: mind az Európa Kulturális Fővárosa program, mind a VEN küzd azzal, hogy – bármennyire is nagy projektekről van szó – sokaknál nem tudják átütni az ingerküszöböt. Az egyetemisták arról számoltak be: megdöbbentette őket, hogy nemcsak a városlakók, de az intézmény hallgatói között is sokan vannak, akik nem is hallottak még a rendezvényről. Ezen a következő napokban lesz lehetőségük változtatni: kedd délben a belvároson keresztülvonulva kezdik meg az idei egyetemi napokat.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzpályáztatot hirdet a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. 2024. április 10. 10:13 Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Nem csupán a régmúlt történeteit meséli el, komoly morális kérdéseket is felvet a Várbörtönben kialakított „Ember a rács mögött” című kiállítás, aminek hivatalos megnyitóját kedden délután tartották, most pedig már bárki szabadon látogathatja. Hogyan lehet büntetni úgy, hogy közben ne vegyük el a lehetőségét, hogy az ember visszailleszkedjen a társadalomba? Utópia mindez, vagy realitás? A választ a látogatókra bízzák miután megismerték Európa utolsó várbörtönéből kialakított múzeumot Veszprémben. 2024. április 3. 1:50 A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. 2024. március 29. 2:41 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.