2023. január 28.
//
Károly, névnap

Elismerések a rend védelméért tett erőfeszítésekért

2022. május 1. 10:50
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság
Szent György nap alkalmából a kiemelkedő szakmai tevékenységükért elismerésben részesítették a megyei rendőröket péntek délelőtt. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott ünnepi állománygyűlésen a rendőrök mellett díjaztak helyi szervezeteket és civil személyeket is a bűnmegelőzésért végzett munkájukért.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 2021. április 29-én rendezte meg a Rendőrség-napja alkalmából az ünnepi állománygyűlést. Az ünnepségen dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány adott át elismeréseket azoknak a kollégáinak, akik példaértékű szakmai munkát végeztek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője dr. Balogh János rendőr altábornagy, rendőrségi főtanácsos szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért soron kívül előléptette a főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat állományából Király Enikő r. őrnagyot alezredessé, a Pápai Rendőrkapitányságról Derczó Zoltán r. őrnagyot alezredessé, valamint az Ajkai Rendőrkapitányság állományából Timár Krisztián r. őrnagyot alezredessé. A három rendőr a Veszprém megyei ünnepségen vehette át az előléptetésükről szóló parancsot. Soron kívül előléptette továbbá a Veszprémi Rendőrkapitányság állományából Pap Gergely r. főhadnagyot századossá, aki az elismerést az Országos Rendőr-főkapitányság központi ünnepségén kaphatta meg.

2021. évben „az év rendészeti tevékenységéért” és az „az év rendőrkapitánysága” díj nyertese a Pápai Rendőrkapitányság, „az év bűnügyi tevékenységéért” díj jutalmazottja pedig a Veszprémi Rendőrkapitányság lett.

Az „Év Vezetője” díjat a Tapolcai Rendőrkapitányság állományából, az Igazgatásrendészeti Osztály osztályvezetője, Szoboszlainé dr. Szabó Szilvia r. alezredes asszony vehette át.

Az „Év Bűnügyi Munkatársa” a Várpalotai Rendőrkapitányság állományából Szalai Laura r. hadnagy fővizsgáló lett.

Az „Év Rendészeti Munkatársa” díjat a Veszprémi Rendőrkapitányság állományából Tóth-Danhardt Ágnes r. főtörzsőrmester járőrparancsnok érdemelte ki.

Az „Év Rendvédelmi Igazgatási Alkalmazottja” díjat szintén a Veszprémi Rendőrkapitányság állományából nyerte el Pichlerné Szalai Beatrix ügyintéző.

Az elmúlt években több önkormányzat is elismerő díjat alapított a példamutató rendőri munka elismeréseként a főkapitányság illetékességi területén, amelyeket a rendőrségi ünnepségen adtak át az önkormányzati vezetők.

2021. évre vonatkozóan az alábbi elismerések kerültek kiosztásra:

„Év Veszprémi Rendőre” díj: Mészáros Gábor r. százados (Vizsgálati Osztály Életvédelmi Alosztály alosztályvezető).

Mészáros Gábor rendőr százados 2010-ben lépett szolgálatba a Veszprémi Rendőrkapitányságon, ahol a Vizsgálati Osztály vizsgálójaként több veszprémi és az agglomerációhoz tartozó lakásbetörés, lopás, csalássorozat felderítésében, illetve eredményes vizsgálatában vett részt. Szakmai tudása és személyisége elismeréseként 2019. évtől kezdődően alosztályvezetői beosztásba került. A Vizsgálati Osztály Élet- és Ifjúságvédelmi Alosztály vezetőjeként munkához való hozzáállásával, eredmény centrikusságával, személyes példát mutat kollégáinak. Többgyermekes családapaként rendkívül fontos számára, hogy a Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén élő családok lakóhelyükre, mint az egyik legélhetőbb és legbiztonságosabb magyarországi területre tekintsenek, a gyermekek barátságos környezetben szocializálódjanak, a közterületeken rend uralkodjon. Munkája során tanúbizonyságot tett szakmai felkészültségéről, hivatástudatáról. Kiemelkedően magas színvonalú munkavégzése, kimagasló eredményei révén elévülhetetlen érdemeket szerzett a Veszprémi Rendőrkapitányság bűnügyi szakterületi állománya körében. Szakmai felkészültségével, több éves gyakorlati ismereteivel aktívan járul hozzá Veszprém város közrendjének védelméhez, a kapitányság bűnügyi eredményeihez.

Mészáros Gábor, díjazott, Porha Gyula, Veszprém polgármestere, dr. Fellegi Norbert, rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány Mészáros Gábor, díjazott, Porha Gyula, Veszprém polgármestere, dr. Fellegi Norbert, rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány

„Pápa Város Rendőre” díj: Sipőcz László r. törzszászlós Sipőcz László r. törzszászlós (szolgálatirányító parancsnok),

„Ajka Város Rendőre” díj: Jaksics Tamás r. törzszászlós (Rendészeti Osztály csoportvezető),

„Balatonfüred Város Rendőre” díj: Stumpf József Lajos r. főtörzszászlós (körzeti megbízott),

„Várpalota Város Rendőre” díj: Régi Károly r. törzszászlós (Rendészeti Osztály csoportparancsnok),

„Balatonalmádi Város Rendőre” díj: Miskolczi Roland Krisztián r. főtörzszászlós (Rendészeti Osztály szolgálatirányító parancsnok),

„Devecser Város Rendőre” díj: Vajda Sándor r. főtörzszászlós (körzeti megbízott).

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése által 2016-ban alapított „Dr. Komjáthy László-díjat” három kategóriában ítélték oda. Civil kategóriában Lipp Adrienn, szervezet kategóriában a Méz Rádiót üzemeltető Veszprém Rádió Kft. rendvédelmi szerv kategóriában pedig Orsós Károly r. őrnagy Veszprémi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója vehette át a díjat.

Hajas Bálint, ügyvezető a Méz Rádió nevében átveszi a Komjáthy-díjatHajas Bálint, ügyvezető a Méz Rádió nevében átveszi a Komjáthy-díjat

Az ünnepségen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság számos további dolgozója részesült elismerésben.

vehir.hu

További cikkek

Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Nem csak az elítéltek életútja lehet fordulatos, ami a börtönrácsok mögé vezet. Hogy hogyan válik valaki börtönőrré, az is több döntés és elhatározás kérdése. Németh Éva, bv. ezredes, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka egyedüli nőként tölt be ilyen pozíciót az országban. Erről a nem hétköznapi életútról beszélgetett vele Sótonyi Mónika a Királynék Földjén programsorozaton belül az Arcok, képek, utak beszélgetős est keretében a Papírkutya kultúrbisztróban.
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban.
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
A veszpreminfo.hu - Veszprém városának turisztikai honlapja - nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat, Turizmus kategóriában a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett 2022 évi „Az Év Honlapja” versenyében.
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Csütörtökön rendezték meg a képviselő-testület idei első ülését. Összefoglaljuk, mi történt napirend előtt.
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Húsz veszprémi óvoda és általános iskola vehetett át madárodút, madáretetőt és eleséget a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesülettől (BABAKO) szerdán, a Csillag úti óvodánál.