Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján

2024. július 25. 11:59
Egy egészséges ember pulzusa nyugalmi állapotban percenként 60-100, ez izgalmi helyzetben akár 120-140 szívdobbanás is lehet. Szerda este a Gyárkertben sok tinédzsernek kúszott fel a szívverése erre a szintre és nem csak azért, mert a színpadra Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb csapatát, a Valmart várták. Nem sokkal este nyolc óra után megérkeztek az első SMS-ek a telefonokra, hogy sikerültek-e az egyetemi felvételek. A Pannon Egyetem erre az alkalomra szervezte meg Pont Ott Partiját, hogy a tizennyolcévesek együtt élhessék át ezeket a pillanatokat.

A ponthúzó buli koncepciója nem újkeletű a hazai egyetemek között, számos intézmény szervezett már ilyen eseményeket, ahol a ponthatárok nyilvánosságra kerülése előtt különböző interaktív játékokkal szórakoztatják a fiatalokat, majd a katartikus percek után estébe nyúlóan DJ-k és koncertek segítenek még inkább megélni az ünnepi pillanatokat, vagy a felvételiről lemaradók esetében átvészelni a legnehezebb perceket.

A Pannon Egyetem ehhez csatlakozott azzal, hogy megszervezte a Pont Ott Partit, ráadásul nem a kampusz területén, hanem a Gyárkertben, ami így valóban kezdi betölteni azt a funkcióját, aminek eredetileg is szánta a város, miszerint nem kizárólag nagy zenei koncerteknek legyen a helyszíne, hanem olyan közösségi eseményeknek is, mint a szerda esti egyetemi ponthúzás.

A már említett kreatív játékok mellett az eseménynek egyetlen protokolláris része volt, amikor dr. Abonyi János, a Pannon Egyetem rektora rövid köszöntőjében üdvözölte azokat, akiknek a telefonjára olyan SMS érkezett, amiben arról tájékoztatott az Oktatási Hivatal, hogy a veszprémi intézmény valamelyik képzésére nyertek felvételt, valamint bátorságra bíztatott mindenkit, azokat is, akiket felvettek egyetemre és azokat is, akik most lemaradtak erről.

A színpadon ezután a Valmar két frontembere, Valkusz Milán és Marics Peti is ugyanilyen szellemben fokozta a hangulatot. Jól érződött, hogy a népszerű csapat tisztában volt azzal, hogy most az igazi katarzist nem az is Úristen című számuk fogja elhozni a közönség nagyrészének, hanem az már valójában megtörtént a koncert előtt. Ehhez mérten sikerült nagyon hamar személyes kapcsolatot kialakítani a közönséggel, még az is kiderült, hogy a két énekes is járt egyetemre, de ahogy mondták, ők félúton feladták, ennek ellenére bíztattak mindenkit, hogy bátran csinálják végig a képzésüket, akiket pedig most nem vettek fel, azok se csüggedjenek, hiszen az egyetemeken kívül is van élet a fiatalok számára.

Egyébként a közönségnek körülbelül a felét adták ki azok a fiatalok, akik érintettek voltak a mostani egyetemi jelentkezésben. Sokukat a szüleik is elkísérték az eseményre, a legmeghatóbb pillanatok pedig éppen így születtek. Például amikor a telefonjukat markolászók között fel-felhangzott egy győzelemittas kiáltás, vagy amikor anya és lánya egymás nyakába borulva hullajtották örömkönnyeiket.

A Pannon Egyetem a ponthúzó bulijával megadta a lehetőséget arra, hogy mindezt együtt élhessék át a fiatalok, valamint azok is részesei legyenek, akik csupán a koncert miatt jöttek a Gyárkertbe.

Három éve a város és az egyetem vezetősége bejelentette, hogy a Zöld város és a kampuszprojekt keretében átalakítják a belváros azon részét, ahol a Pannon Egyetem is található és elbontják az Erzsébet-liget kerítését, ezzel képletesen is megszüntetve a falat az intézmény és a város között. Azóta a projekt befejeződött, a kerítést is lebontották. A mostani esemény pedig bebizonyította, hogy nem csak fizikailag, hanem minden más értelemben megszűnt a fal. És nem kell ahhoz egyetemistának, vagy tudományos embernek lenni, hogy a Pannon Egyetem élményeket, értékeket, érzéseket adjon ennek a városnak.

A Pont Ott Parti legvidámabb és legmeghatóbb pillanatait képgalériánkban mindenki megtekintheti:

Galéria
A Pannon Egyetem Pont Ott Partija a Gyárkertben
Hajas Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
Elkezdődött a tanév a 75 éves Pannon Egyetemen Pannon Egyetem Elkezdődött a tanév a 75 éves Pannon Egyetemen A Gazdaságtudományi Kar és Mérnöki Kar közös ünnepségével indította a tanévet az idén 75 éves Pannon Egyetem szerda délelőtt. 2024. szeptember 4. 13:52 Ősszel érkezik a Pannon Egyetem új filmje, a Planet Hope Ősszel érkezik a Pannon Egyetem új filmje, a Planet Hope A tavaly nagy sikerrel bemutatott There is no Planet B című klímaszorongásról szóló filmnek egész estés folytatása következik, a Planet Hope. A már most hét nemzetközi díjjal bíró másfél órás alkotást, ahogy a There is no Planet B-t is Elekes Gergő és Horváth Virág rendezte. A film a Pannon Egyetem felkérésére készült, az Éghajlatváltozás Multidiszciplináris Nemzeti Labor társadalomtudományi alprojektjeként, András Ferenc egyetemi docens vezetésével. A film egyik főszereplője a saját magát alakító újságíró, Hajas Bálint, a Vehir.hu főszerkesztője. Őket kérdeztük a film részleteiről. 2024. augusztus 26. 21:25 A jövő mérnökeiért a Polinszky Tehetséggondozó Program A jövő mérnökeiért a Polinszky Tehetséggondozó Program A Pannon Egyetem elkötelezett amellett, hogy már a tanulmányok kezdetétől támogassa hallgatóit tehetségük kibontakoztatásában és magas színvonalú tudományos és szakmai karrierjük megalapozásában. Ennek érdekében a Mérnöki Kar Polinszky Tehetséggondozó Programja számos alprogramot kínál, melyek a középiskolás diákoktól a doktorandusz (PhD) hallgatókig terjedően biztosítanak széleskörű lehetőségeket a tehetséggondozásra. Dr. Valiskó Mónika egyetemi docenssel beszélgetve mélyebb betekintést nyerhettünk ezekbe az alprogramokba, és arról is tájékoztatást kaptunk, miként támogatják a különböző szinteken tanuló diákok és hallgatók szakmai és személyes fejlődését. 2024. augusztus 29. 14:50 Ismét megérkeztek a Balatonra a jövő versenyhajói Pannon Egyetem Ismét megérkeztek a Balatonra a jövő versenyhajói Idén másodszor hozta el a Pannon Egyetem Európa egyik leginnovatívabb hajóversenyét Balatonalmádiba. A pénteken induló háromnapos CoreComm -Pannon Egyetem Solar Boat Challenge futamokon a kontinens egyetemeinek saját fejlesztésű napelemes hajói küzdenek meg egymással a Balaton hullámain, köztük a veszprémi egyetem csapatával is. 2024. augusztus 23. 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.