Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Az osztály egy megfoghatatlan dolog, de időtálló az értéke

2022. április 30. 15:22
Több másik veszprémi iskolával együtt a Vetési Albert Gimnáziumban is elballagtak a végzős diákok szombat délelőtt. Az ünnepségen a hagyományok szerint a búcsúzó osztályok feltűzték az iskola zászlajára a szalagot, valamint emléktáblát is elhelyeztek az udvaron az általuk választott idézettel.

Jövő héten kezdetét veszik az írásbeli érettségik, ez a hét azonban még a ballagásról szólt számos veszprémi intézményben is. Szombat délelőtt a Vetési Albert Gimnáziumban is elballagott a négy végzős osztály, akiket az iskola vezetése, valamint alsóbb évfolyamok is elbúcsúztattak.

A végzősöknek innentől már a saját céljaikat kell követniük, hangzott el a búcsúztatóban, amit először a 11. évfolyamból mondtak az érettségi előtt álló diákoknak. Itt is elhangzott az az örök érvényű igazság, ami ezek szerint már tizenéves korban kikristályosodik a diákok előtt, miszerint a középiskolás évek hozzák egy ember életében a legtöbb maradandó élményt és itt köttetnek a legmélyebb barátságok is.

A Vetési ünnepségén hasonló gondolatok fogalmazódtak meg a búcsúzú diákokban is, erre Békési Sára, végzős diák erősített rá beszédében, aki kiemelte, immáron célegyenesben vannak középiskolás éveikben, de egész eddig és most, az érettségi előtt is az tartja bennük a lelket, hogy együtt vannak és közösen kell szembenézniük a kihívásokkal.

Az iskola igazgatója, Szűcs Attila úgy fogalmazott, 5 évvel ezelőtt, amikor a diákok elkezdték gimnáziumi éveiket még ismeretlen volt számukra az iskola, mára viszont az otthonukká váltak ezek a falak, amiket most itt kell hagyniuk. Az igazgató arra kérte a ballagókat, látogassanak idővel vissza az intézménybe, meséljék el, hogy merre járnak, hol tartanak az életben, hiszen az anyaintézménnyel a kapocs örökre megmarad. Ahogy fogalmazott: az osztály egy megfoghatatlan dolog, de időtálló az értéke.

A ballagási ünnepségen a Vetési hagyományai szerint a végzős évfolyam feltűzte a szalagját az iskola zászlajára, majd az osztályok egyenként kirakták az emléktáblájukat az iskola udvarán, amelyre különböző, rájuk jellemző idézeteket írtak fel. Az egyik ilyen szöveg az olasz írótól, Alessandro Bariccótól származott, miszerint „Milyen szép, ha minden tengerhez, mely ránk vár, van egy folyó a számunkra.”

 

Galéria
Elballagtak a Vetési Albert Gimnáziumban
Hajas Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.