2022. december 5.
//
Vilma névnap

Az osztály egy megfoghatatlan dolog, de időtálló az értéke

2022. április 30. 15:22
Több másik veszprémi iskolával együtt a Vetési Albert Gimnáziumban is elballagtak a végzős diákok szombat délelőtt. Az ünnepségen a hagyományok szerint a búcsúzó osztályok feltűzték az iskola zászlajára a szalagot, valamint emléktáblát is elhelyeztek az udvaron az általuk választott idézettel.

Jövő héten kezdetét veszik az írásbeli érettségik, ez a hét azonban még a ballagásról szólt számos veszprémi intézményben is. Szombat délelőtt a Vetési Albert Gimnáziumban is elballagott a négy végzős osztály, akiket az iskola vezetése, valamint alsóbb évfolyamok is elbúcsúztattak.

A végzősöknek innentől már a saját céljaikat kell követniük, hangzott el a búcsúztatóban, amit először a 11. évfolyamból mondtak az érettségi előtt álló diákoknak. Itt is elhangzott az az örök érvényű igazság, ami ezek szerint már tizenéves korban kikristályosodik a diákok előtt, miszerint a középiskolás évek hozzák egy ember életében a legtöbb maradandó élményt és itt köttetnek a legmélyebb barátságok is.

A Vetési ünnepségén hasonló gondolatok fogalmazódtak meg a búcsúzú diákokban is, erre Békési Sára, végzős diák erősített rá beszédében, aki kiemelte, immáron célegyenesben vannak középiskolás éveikben, de egész eddig és most, az érettségi előtt is az tartja bennük a lelket, hogy együtt vannak és közösen kell szembenézniük a kihívásokkal.

Az iskola igazgatója, Szűcs Attila úgy fogalmazott, 5 évvel ezelőtt, amikor a diákok elkezdték gimnáziumi éveiket még ismeretlen volt számukra az iskola, mára viszont az otthonukká váltak ezek a falak, amiket most itt kell hagyniuk. Az igazgató arra kérte a ballagókat, látogassanak idővel vissza az intézménybe, meséljék el, hogy merre járnak, hol tartanak az életben, hiszen az anyaintézménnyel a kapocs örökre megmarad. Ahogy fogalmazott: az osztály egy megfoghatatlan dolog, de időtálló az értéke.

A ballagási ünnepségen a Vetési hagyományai szerint a végzős évfolyam feltűzte a szalagját az iskola zászlajára, majd az osztályok egyenként kirakták az emléktáblájukat az iskola udvarán, amelyre különböző, rájuk jellemző idézeteket írtak fel. Az egyik ilyen szöveg az olasz írótól, Alessandro Bariccótól származott, miszerint „Milyen szép, ha minden tengerhez, mely ránk vár, van egy folyó a számunkra.”

 

Képek
Hajas Bálint
Szalai Csaba

További cikkek

A Tekeres-völgyben rendezték meg a Mikulás-futást
A Tekeres-völgyben rendezték meg a Mikulás-futást
Idén is nagy érdeklődés mellett szervezték meg a Mikulás-futást, amelyen közel 300-an indultak a Csatár-hegy lábától a Tekeres-völgyön át a különböző távokra vasárnap délelőtt.
Veszprém mintaként szolgál, hogyan épül fel a hitből a remény
Veszprém mintaként szolgál, hogyan épül fel a hitből a remény
Meggyújtották Veszprém adventi koszorújának második gyertyáját, a remény szimbólumát.
Helyi gyermekek írtak szlogeneket a V-Busznak
Helyi gyermekek írtak szlogeneket a V-Busznak
Menő, ha már suliba nem kísér az anyukád, gyere a megállóba, várunk a barátokkal. Ne lógjál a Facebook-on, utazzál V-Buszon!
A Pannon Egyetem lesz a 2023-as EFOTT fesztivál házigazdája
A Pannon Egyetem lesz a 2023-as EFOTT fesztivál házigazdája
A Pannon Egyetem lesz a 2023-as EFOTT házigazdája. Mivel az egyetem székhelye, Veszprém Európa Kulturális Fővárosa lesz jövőre, a fesztiválon is kiemelt szerepet kap a kultúra – olyan értékek mellett, mint a fenntarthatóság, a sport vagy a testi és lelki egészség. Az egyetemisták legnagyobb fesztiválja július 12. és 16. között a Velencei-tónál várja az érdeklődőket.
Ruszin-Szendi Romulusz: Nem ülnék a székemben, ha nem hinném, hogy a Magyar Honvédség meg tudja védeni az országot
Ruszin-Szendi Romulusz: Nem ülnék a székemben, ha nem hinném, hogy a Magyar Honvédség meg tudja védeni az országot
Ruszin-Szendi Romuluszt első látásra nem sok minden különbözteti meg egy átlagos katonától. Interjúnkkor is ugyanolyan terepszínű gyakorlóruhában jelent meg, ahogy bármelyik másik katona. Közelebbről megnézve a felvarrókat azonban szembetűnik, hogy altábornaggyal, a Magyar Honvédség parancsnokával állunk szemben. Veszprémi látogatásakor egy ikonikus helyen, a MH Légierő Parancsnokságon, vagy ahogy sokan ismerik, a „Sziklában” beszélgettünk toborzásról, Veszprém stratégiai szerepéről a honvédelemben és a szomszédban dúló háborúról is.