Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Magyar alelnököt választott az Európai Újságírók Szövetsége

2022. május 11. 9:41
Az Európai Újságírók Szövetsége (EJ) Temesváron megtartott tisztújító közgyűlésén alelnökké választotta Radetzky Andrást, a Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettesét, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem adjunktusát.

Az EJ nonprofit szervezet, 1962-es alapítása óta a sajtószabadság és a közös európai eszme iránt elkötelezett független újságírók és médiaszemélyiségek hálózata. A magyar szakember 2006-ban csatlakozott a nemzetközi szervezethez.

A szövetség a II. világháború utáni Európa három meghatározó kereszténydemokrata politikusa, Konrad Adenauer, Alcide De Gasperi és Robert Schuman által vízionált közös Európa gondolatának következetes képviselője. Alapszabályában rögzíti, hogy a szabad és befolyásmentes sajtó és társadalmi nyilvánosság olyan közös európai eszme, amely a nemzeti értékeket megtartva átível a határokon.

Radetzky András 1993 óta dolgozik a médiában, 1994 és 2018 között a Fehérvár Rádió alapító- tulajdonosa volt, 2011-ben lett a Magyar Katolikus Rádió szakmai vezetője. Korábban három cikluson keresztül volt a Helyi Rádiók Országos Egyesületének elnöke, hat éven át a Magyar Public Relations Szövetség elnökségi tagja. 2004 óta tanít a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Intézetében.

Fennállása során a szövetség először választott soraiból közép-kelet-európai elnököt Felicia Ristea személyében, aki a román közszolgálati rádió munkatársa, a temesvári egyetemen pedig újságírást és idegen nyelveket tanít. A közgyűlésen tiszteletbeli elnökké választották Paolo Magagnottit, aki tizenhat éven keresztül állt az európai újságírók élén. Radetzky András mellett szintén alelnök lett a bolgár Vassil Sotirov újságíró, valamint egy német médiaszakember, Ralph Schneider.

vehir.hu
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.