Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Felpezsdült a madárröpte csütörtök délelőtt az állatkertben

2022. május 12. 14:39
A madarak és fák napja alkalmából régi hagyománya szerint ismét vendégül látta a Veszprémi Állatkert a Kozmutza Flóra óvoda és általános iskola gyermekeit.

10 évre tekint vissza az a kapcsolat, amit a Veszprémi Állatkert és a Kozmutza Flóra óvoda és iskola ápol egymással. Ennek keretében pedig minden évben a vadaspark a fák és madarak napja alkalmából meghívja és vendégül látja a gyermekeket és kísérőiket.

Nem volt ez másképpen idén sem, amikor csütörtök délelőtt a madárröpténél találkoztak a gyermekek, ahol Csizmadia Károly zoopedagógus tartott rövid ismertetőt a fák és madarak napjának fontosságáról, amit még Hermann Ottó természettudós fogalmazott meg és minden év májusában tartják meg világszerte. A gyermekek pedig rajzokkal és verssel készültek erre a tematikus napra.

Ezt követően elsőként a madárröpdét nézték meg a látogatók, ahol – Csizmadia Károlytól megtudtuk – közel 40 faj példányaival lehet találkozni, közülük is a legnépszerűbbek a látványos chilei flamingók és a skarlát íbiszek, amelyekről a tapasztalt zoopedagógus úgy nyilatkozott, a színük olyan különleges, amelyet csak a természet képes megalkotni.

A veszprémi madárröpde egyébként a legnagyobb bejárható madárröpde Magyarországon a maga 5000 m2-es nagyságával, az állatkert gondozói és vezetése pedig igyekszik a legjobb körülményeket megteremteni itt is az egzotikus fajoknak.

Hogy ez mennyire sikerült, arra Török László, az intézmény igazgatója adta meg a választ csütörtökön a Kozmutzás gyermekek látogatásakor, amikor elmondta: több faj is évről évre költ itt Veszprémben, ez pedig csak akkor lehetséges, ha ideálisnak érzik a körülményeket ehhez.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.