2022. július 1.
//
Annamária névnap

Adománygyűjtő céllal változott utcabállá a Szabadság tér

Állatvédelmi adománygyűjtő napot és egyben utcabált rendeztek szombat délután a Szabadság téren.

A Papírkutya, a Wine and Vinyl Bár, valamint a Molnár Fotó közös kezdeményezése, hogy koncertekkel, kvízekkel, játékokkal, igazi utcabál hangulattal töltik meg a teret, a szórakoztatás mellett adománygyűjtő céllal. A három különböző helyben sok közös van azon túl, hogy földrajzilag majdnem ugyanott helyezkednek el: mindannyiuk számára elsődleges az állatvédelem.

A délutántól egészen estig tartó rendezvényből befolyt összeget a Vackoló Állatvédő Egyesület és Menhely számára ajánlják fel.

A rendezvény fővédnöke Ovádi Péter országgyűlési képviselő, állatvédelmi miniszteri biztos volt, aki örömét fejezte ki, amiért a helyi vállalkozók is fontosnak tartják felhívni a figyelmet az állatvédelemre és a felelős állattartásra. Véleménye szerint csak akkor lehetünk sikeres az állatvédelem, ha minél többféleképpen felhívjuk rá a figyelmet. Éppen ezért Ovádi rendkívül ötletesnek tartja, hogy az út lezárásával, színes programokkal minél több embert tudtak az eseményre csábítani.

Este többek között Random Trip koncerttel zárták le a Dzsemborit, mely hagyományteremtő céllal jött létre.

Szabó Eszter
Kovács Bálint

További cikkek

Kívül lilák, belül zöldek a V-Busz új járművei
Kívül lilák, belül zöldek a V-Busz új járművei
Amit a városvezetés néhány éve eltervezett a közösségi közlekedés megreformálásában, az mostanra érett be végérvényesen, amikor a héten megérkezett és forgalomba állt a V-Busz kötelékében az 5 darab új, tisztán elektromos meghajtással közlekedő autóbusz. Az új buszok nem csak környezetkímélőek, hanem számos technikai újítással is felszerelték őket, töltőállomásukat pedig a Haszkovó-buszfordulóban alakították ki.
Új parkoló a belvárosban, közösségi térré fejlesztik a volt Várkert éttermet
Új parkoló a belvárosban, közösségi térré fejlesztik a volt Várkert éttermet
Összefoglalónk a képviselő-testület júniusi üléséről.
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az „Év Állatvédő Óvodája 2022” és az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2022” pályázat dobogósainak okleveleit az Egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen, június 29-én, Budapesten. Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával idén második alkalommal hirdetett – az állatvédelmi oktatási tevékenységet középpontba helyező – pályázatot óvodák és idén első ízben már általános iskolák számára is. A pályázatra olyan intézmények jelentkezését várták, akik kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és törekedtek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a forgalom számára az elkészült Füredi úti felüljárót, így ismét két irányból lehet közlekedni a Balaton irányába Veszprémből. A 8-as út déli elkerülőjének fejlesztése során zajvédő falakat is építettek az útszakasz teljes hosszában, véglegesen pedig 2022 decemberében fejezik be a munkákat.
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Veszprémben, a Pannon Egyetemen nyitott fejlesztőirodát a cég.