Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Te jól szerepelsz az állásinterjúkon?

2022. május 16. 9:43
Az álláskeresők sokszor esnek abba a hibába, hogy bár többféle képzést is elvégeznek, akár több szakmába is belekóstolnak, összeraknak egy szuper kis önéletrajzot, és sorra küldik ki a hirdetők, az állásadók felé. Ez még úgy is hangzik, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Kevesen jutnak el az állásinterjúkig, de akit be is hívnak, még azok közül is sokan nem tudják sikeresen venni az akadályokat. Miért? Legtöbbször nem a képességekkel vagy épp a tudással van a baj, hanem sokkal inkább az okoz problémát, hogy a leendő munkavállaló nem igazán készült fel az állásinterjúra. Hogy hogyan lehet rá készülni? Mutatjuk is!

Praktikus tippek állásinterjúra készülőknek

A Tanfolyam.hu asszertív kommunikációs tréningje segíthet. A szakemberek állásinterjús tippjeit osztjuk most meg veletek, hogy biztosan a lehető legsikeresebben szerepeljetek.

  1. A pontos, ápolt és illő megjelenés a nulladik lépés.
  2. Légy felkészült nemcsak a saját életéből, hanem a vállalkozás történetéből is, hogy egyáltalán tudd, hova jelentkeztél!
  3. Légy őszinte!
  4. Próbálj testbeszéddel rásegíteni a mondanivalód tolmácsolására!
  5. Légy nyitott, mutass hajlandóságot az újdonság befogadására!
  6. Készülj akár komplett mondatpanelekkel!
  7. Gyakorold végig a tipikus állásinertjús kérdéseket!

Ha kicsit is próbálsz a kérdező fejével gondolkozni, már jobban fogod látni, hogy mit várnak tőled, mivel tudod meggyőzni őket. De talán a legfontosabb intelem, hogy próbálj minél higgadtabb maradni, de ha nem megy, akkor arra is van megoldás!

A lelki oldalról se feledkezz meg!

Számtalan esetben a tökéletes szakmai tapasztalat, a szuper végzettség vagy épp a kifogástalan szakmai tudás ellenére sem sikerül az állásinterjú. Ilyenkor azonban kevesen gondolnak abba bele, hogy bizony lelkileg is trenírozni kell magad ahhoz, hogy sikeresen tudd venni az akadályt.

A stressz, valamint a nem megfelelő kommunikációs stílus szokott általában a fő buktatók lenni, így ha izgulós típus vagy, vagy nem erősséged a kommunikáció, akkor mindenképpen érdemes egy stresszkezelési, egy relaxációs vagy egy asszertív kommunikációs tréningen részt venni.

Ha elsajátítod a megfelelő technikákat, sokkal jobban tudsz érvényesülni majd az olyan stresszhelyzetekben is, mint amilyen egy állásinterjú is!

A legfontosabb az őszinteség

Végezetül fontosnak tartjuk kiemelni, hogy az őszinteségnél nagyobb erény aligha lehet. Aki bátran meri vállalni a kudarcait, aki nem próbál semmit eltitkolni, aki valóban őszintén felel a kérdésekre, szinte kivétel nélkül mindig tovább jut, mint az, aki mismásolni készül.

Ha már eljutottál az állásinterjúig, az már fél siker, a személyes benyomás fog eldönteni mindent, adj hát bele mindent, hogy a leendő munkaadód is lássa, milyen szerencsés lesz, ha téged alkalmaz! Sok sikert!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.