Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

A kültéri szemetesek esetében is válasszuk a magas minőséget!

2022. május 16. 9:47
A szeméttárolás azon kevés tevékenységek egyike, amelyekkel nem szeretünk sok időt eltölteni és bíbelődni a sokszor nem éppen tiszta szemetes kukákkal. Pedig az időt és a fáradságot erre is rá kell szánni, azaz, hogy beszerezzük azokat a szemeteskukákat, amelyek megfelelnek az elvárásoknak és a saját ízlésünknek is.

Kerti munkák és a háztartási hulladék

A szemeteskukák valójában nélkülözhetetlen eszközök egy háztartásban ahhoz, hogy rendet tudjunk tartani akár egy lakásban, házban vagy pedig az udvaron. Szemét sajnos mindenhol termelődik, főleg a napjainkban jellemző túlzott mértékű fogyasztás idején, illetve, amikor rengeteg csomagolási, jórészt műanyag hulladék keletkezik.

A Curver-Lifestyle webáruház kerti kiegészítőinek kínálatában találhatunk célzottan az igényeinknek megfelelő hulladékgyűjtőt. Egy kültéri szemetesre általában két ok miatt van szükség, ha magánszemélyként gondolunk a hulladékgyűjtésre. Az egyik a háztartási szemét, amely jócskán keletkezik minden családban, főleg, ha gyerekek is vannak.

A másik pedig a kerti munkálatok során keletkezett gallyak, nyesedékek gyűjtése, tárolása. Javarészt nem ildomos a kerti hulladékot is a kültéri szemetesbe tenni, de azokon a településeken, ahol nem megoldott a zöldhulladék elszállítása, van olyan, hogy a kerttulajdonos némi kerti maradékot itt helyez el. 

A zöldhulladék elszállítását általában havonta egy kijelölt napon végzik, és ezt csak meghatározott zsákban tehetjük ki, melyet magunknak kell megvásárolni.

Hulladékgyűjtés környezettudatosan

Nem kérdés, hogy a fenntartható fejlődés és a környezetbarát életmód elérése érdekében mennyi mindent lenne hasznos megtenni. Ezek egyike a szelektív hulladékgyűjtés, amely napjainkra már szerencsére sok háztartás gondolkodásmódjának lett a része, de azért még mindig van hova fejlődnünk.

A szelektív hulladékgyűjtés már a lakás vagy ház egyes helyiségeiben meg kell, hogy kezdődjön, főleg a gyerekszobában, illetve a konyhában, ahol a legtöbb szemét gyűlik össze, főleg papír-, illetve műanyaghulladék. A konyhába érdemes beszerezni egy kifejezetten szelektív kialakítású szemetest, amelynek két vagy három elkülönített rekeszében ténylegesen külön tudjuk már gyűjteni a hulladékot, így a nagy kültéri szemetesbe is szétválasztva tehetjük.

Egyéb helyiségekbe, gyerek- vagy dolgozószobába tehetünk papírkosarakat vagy esztétikusabb tárolókat, amellyel mindenkit a rendezettség irányába terelünk.

Különféle kültéri szemetesek

Vannak olyan települések vagy városrészek, ahol a kültéri szemetes fedele jelzi, hogy milyen szemét van benne és ez alapján viszik el a szállító cégek. Máshol nagy zsákokba kell kitenni a műanyag hulladékot.

A Curver-Lifestyle webáruházban számtalan színben elérhetőek a fedelek, így akár több szinten is tudjuk szelektálni a keletkező kidobandó holmikat. Másrészről pedig nagyszerű kültéri szemetesek állnak itt rendelkezésre a kerti hulladék gyűjtésére, udvaron belüli mozgatására, tárolására.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.