Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Hogyan alakítsunk ki a kerti bográcsozót és a sütögetőt?

2022. május 16. 9:51
Amikor beköszönt a nyárias idő, egyre többet, és egyre szívesebben töltjük kint az időnket a kertben. Ilyenkor jól jöhet, hogyha van egy igényesen és praktikusan kialakított bográcsozó vagy sütögető az udvaron. Hiszen mindenki tudja, hogy a legjobb bulik mindig a konyhában vannak, amik nyáron esetenként áttevődnek a kertbe, ha van rá lehetőség.

Alakítsunk ki egy biztonságos kerti tűzrakót!

A kerti főzésekhez egy jó hely kialakításának legegyszerűbb módja, hogyha egy előre elkészített bográcsozóhelyet telepítünk. Ehhez kiváló eszközöket találhatunk az e-kert.hu webáruház nyársalói között. Fontos, hogy ez a terület mindig száraz maradjon, és védve legyen az esetleg feltámadó széltől, hiszen a tűzrakás veszélyes is lehet, előzzük meg a nemkívánatos eseményeket!

A kialakításnál figyeljünk arra is, hogy ez egy kényelmes hely legyen. Legyen lehetőség leülni miközben sütögetünk és beszélgetünk a barátainkkal. Ügyeljünk mindig a biztonságra, ennek érdekében úgy alakítsuk ki a tűztér belsejét, hogy az valamilyen tűzálló bevonattal legyen ellátva! Ez hozzájárulunk ahhoz is, hogy hosszú távon megmaradjon számunkra a kerti sütögetés lehetősége, és ne gyengüljön meg a sütögetőhely építőanyagainak stabilitása.

A tűztér kialakításának megfelelő tüzelőanyagokat válasszunk, illetve kizárólag olyanokat, amelyekből nem párolognak ki ártalmas gázok és gőzök, hiszen az elkészült finomságokat szeretnénk megenni!

A stílusos bográcsozóhely kellékei

Törekedjünk arra, hogy olyan sütésre és főzésre alkalmas teret alakítsunk ki, ami stílusában is illeszkedik kertünk többi eleméhez, valamint passzol az általunk használt kerti bútorokhoz is. Egy harmonikusan kialakított kertben sokkal szívesebben töltjük a pihenésre szánt időnket.

Legyünk tudatosak amikor megválasztjuk a sütögetésre szánt helyszínt, hiszen ez tulajdonképpen egy kültéri konyhaként fog funkcionálni! Legyen biztonságos az odavezető útszakasz, helyezzünk el például tipegőköveket annak érdekében, hogy könnyebben megközelíthető legyen! A kialakításnál figyeljünk arra, hogy ne maradjanak teljesen vízszintes felületek annak érdekében, hogy az esővíz lefolyása megoldott legyen.

Legyen sokszor grillezés a kertben!

Az, hogyha együtt főz a család a szabadban, egy semmihez sem hasonlítható élmény mindenki számára. A finom ételek mellett ezeket az eseményeket jó hangulat jellemzi, és örömmel tölti el a tagokat a kertben töltött idő. Válasszunk praktikus megoldásokat ennek a térnek a kialakításánál!

Például alakítsunk ki közel a sütögetőhelyhez egy olyan ágyást, amiből friss fűszernövényeket vételezhetünk, illetve egy olyan veteményest, aminek termését szintén felhasználhatjuk! Így nem kell messzire menni a főzés helyszínétől, és akár a gyerekeket is bevonhatjuk a programba. 

Miért ne lehetne akár minden egyes nap a kertben főzőcskézni? Alakítsa ki a családi események új helyszínét, és irány a szabad!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.