Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újra Con Spirito Egyházzenei Fesztivál Veszprémben is

2022. május 19. 14:17

A Filharmónia Magyarország szervezésében 2022-ben is megrendezésre kerül a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál. A fesztivál együttműködő partnere a Haydneum - Magyar Régizenei Központ. Június 4. és 10. között különleges programokkal várják a lelki feltöltődésre vágyó zeneszeretőket a szabadban és a templomokban egyaránt. A Haydneum Egyházzenei Fesztivál ugyanebben az időpontban Budapesten várja a nagyérdeműt, a Filharmónia Magyarország pedig a vidéki közönséghez juttat el 4 hangversenyt a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál keretében, szabadtéri programokkal és ünnepélyes zenekari szentmisékkel fűszerezve.

Június 4-én Szegeden nyitja meg kapuit a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál. A Capella Savaria és a Purcell Kórus hangversenyén kiváló énekes szólisták működnek közre Nicholas McGegan világhírű amerikai karmester vezényletével, melyen Hummel Esz-dúr miséje mellett Haydn g-moll Salve Regina című műve is felcsendül.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje lesz hallható június 7-én a Pécsi Bazilikában, ahol a Várdai István művészeti vezetésével működő együttes Haydn Krisztus hét utolsó szava a keresztfán című alkotását adja elő.

Érdemes ellátogatni június 8-án Veszprémbe az Árpád-házi Szent Margit-templomba, hiszen a Versailles-i Barokk Zenei Központ Gyermekkara és az Orfeo Zenekar ad közös koncertet Fabien Armengaud vezényletével. A hangversenyen közreműködik három nemzetközi hírű énekes is, a szoprán Eugénie Lefèbvre és Gwendoline Blondeel, valamint a kontratenor Paulin Bündgen.

Végül június 10-én az Aura Musicale barokk kamaraegyüttes zárja a fesztivált Békéscsabán. Az együttes művészeti vezetője Máté Balázs, aki három kiváló zeneszerző műveiből állított össze egy izgalmas válogatást erre az estére. Közülük is kiemelkedik Esterházy Pál, aki költőként és zeneszerzőként egyaránt maradandó műveket hagyott hátra. Egyik legismertebb alkotása a Harmonia caelestis, melyből 4 kantáta is elhangzik a koncerten.

A templomi koncertek mellett további ingyenes szabadtéri programoknak lehetnek részesei. Június 5-én Pécsett és Kaposváron a Szent Efrém Férfikar „angyalszárnyakon kalandozik” majd a világ szakrális zenéjében. Június 6-án Békéscsabán és Szegeden pedig az „égig érő hangokkal” hirdeti majd az In Medias Brass a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál eljöttét.

További információ a www.filharmonia.hu weboldalon található.

vehir.hu
további cikkek
Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  ma 15:42 Veszprémben is színpadra lép a Djabe zenekar és Chieli Minucci Veszprémben is színpadra lép a Djabe zenekar és Chieli Minucci Május 27-én a Hangvillában lép fel a Djabe, valamint Chieli Minucci gitáros, aki a nyolcvanas évek elején alapította világhírű amerikai jazz/funk/world formációját, a Special EFX-t, melynek máig vezetője. Magyarországon a Djabe együttes irányítója, Égerházi Attila adta ki a legutóbbi Special EFX albumot vinylen. Ennek alkalmából a Djabe zenekar együtt játszott Chielivel a Budapest Jazz Clubban, a zenészek ekkor határozták el, hogy 2024 májusában közös turnéra indulnak. Ennek egyik állomása a veszprémi Hangvilla. A koncertsorozat a Tour of Waterfalls címet kapta. A Djabénak és Chielinek is van egy Waterfall című kompozíciója, a két szerzemény foglalja keretbe a műsort, melyben Chieli Minucci, Djabe és Special EFX számok hangzanak majd el. A veszprémi állomásról, a turné jelentőségéről, a zenekar jelenlegi helyzetéről beszélgettünk Égerházi Attilával, a Djabe vezetőjével. 2024. április 14. 11:52 A faragás tizenkilenc árnyalata A faragás tizenkilenc árnyalata A Bakony és a Balaton-felvidék népi iparművészeinek munkáiból nyílt kiállítás a Bakonyi Házban a XII. Hagyományőrző Napok keretében. 2024. április 13. 19:55 Ismét megjelentek az utcán a költészet gerillái Ismét megjelentek az utcán a költészet gerillái A "Posztolj verset az utcára" akció lassan tíz éve jelen van, lényege pedig nagyon egyszerű: a költészet napján - április 11-én - lepjék el a villanyoszlopokat, hirdetőtáblákat, utcai padokat a papírlapokra kézzel, vagy géppel írt versek. A költészet gerillái Veszprémben is megjelentek csütörtökön, oszlopokon, buszmegállókban, de még parkolójegy automatákon is láthattuk a nyomaikat. 2024. április 12. 10:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.