Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Apró csodák makroszemmel bemutatva

2022. május 25. 12:09
Veszprém egy szűk körzetében örökítette meg az egyszerű hétköznapi szépséget Melczer Zsolt, fotós. Mindezt különleges makrotechnológiával, amelyekből a tihanyi Rege Galériában nyílt kiállítás.

„Az én makrovilágom”- Apró csodák a közvetlen környezetünkben – ezt a címet adta Melczer Zsolt a kiállításának, amely egyszerre hordozza magában az egyszerűséget, mégis a legapróbb részletek bemutatását is. A veszprémi fotós ugyanis nem tett mást, csak veszprémi lakhelyének 500 méteres körzetében makrofelvételeket készített a természetről és a hétköznapok csodáiról.

Ezekből a fotókból nyílt most kiéllítás Tihanyban a Rege Galériában, ahol 5 síkképernyős, nagy felbontású TV-n lehet megtekinteni a legjobban sikerült 60 fotót. A kiállítótér ezen megoldása lehetővé teszi, hogy megtízszerezze az adott tér lehetőségeit.

Melczer Zsolt az alábbiakkal írja le a kiállításra válogatott fotóit: „Az általam használt két speciális optika az adott témák új megközelítését teszi lehetővé. A bemutatásra kerülő fotóanyag 90%-át a házunk 500 méteres körzetében készítettem, így a kiállítás apropója, hogy megmutathassam az apró csodákat a közvetlen környezetünkben. Küldetésemnek tartom a legjobb tudásom szerint megmutatni mindent, ami szép. Ezekkel a gondolatokkal szeretném átitatni minden tanítványom szellemiségét.”

Melczer Zsolt (fotó: Borsfay Julianna )Melczer Zsolt (fotó: Borsfay Julianna )

Melczer Zsolt az ezredforduló első éveiben grafikai munkáihoz kezdett el újra fotózni a képrögzítők digitális világában. Az alkalmazott fotográfia minden területén töltött időt, az alapokat négy-öt év sajtófotózás adta meg. Megtanulta a történeteket képekben elmesélni, Veszprém életének minden szegmensét megmutatni. A képanyagok nézettsége egyre több felkérést hozott számára, hivatalos fotósa lett a legtöbb veszprémi intézménynek. Számtalan könyv, szakácskönyv, szakmai könyv, prospektus, termékkatalógus, weboldal és online galéria képanyagának elkészítése van mögötte, a VeszprémFestet évről évre fotózza. Fazekas Nándor kézilabdakapus sport életműve, az „Első számú második” című könyv erős képanyagának köszönhetően a Best Print Hungary szakmai versenyén a zsűri különdíját kapta. Melczer Zsolt megszerzett tudását szeretné másoknak is átadni, képzéseket, kurzusokat, nyári táborokat tart.

vehir.hu
további cikkek
Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. ma 11:34 Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.