Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Dohányzóasztal a figyelem központjában

2022. május 23. 9:05

A nappaliban ül le együtt a család, ott fogadjuk a vendégeket. Szeretné, ha egy egyedi, stílusos dohányzóasztal megragadná a tekinteteket? Lehet szokatlan az anyaga, a formája, az anyagkombinációja vagy a színe. Manapság a dohányzóasztal már nem csupán unalmas téglalap formában létezik. Vásároljon a kanapéhoz illő, de nem megszokott formájú bútort, és nyűgözze le a családját és barátait!

A dohányzóasztal szerepe

A dohányzóasztalon tartjuk a távirányítót, az épp elkezdett könyvet, baráti este alkalmával a poharakat, esti filmnézés közben a nassolnivalót. Nem hiányozhat egy nappaliból sem. Praktikus tárolófelület, ugyanakkor design elem is lehet. Kanapé elé vagy mellé is állítható, az biztos, hogy központi szerepet tölt be. Ha modern, minimalista stílusút keres, vagy inkább a mediterrán, esetleg vintage stílust preferálja, a MÖBELIX-nél megtalálja a stílusos dohányzóasztalt.

 Asztalok széles választékban

A megfelelő dohányzóasztalnak elsősorban a meglévő berendezés stílusához kell illeszkednie. Aki a skandináv hatást kedveli, a fából készült bútor a megfelelő választás, a formája lehet kerek, szögletes. Olajozott tölgyfa asztal, tölgy lábakkal bármilyen natúr színvilágú nappaliban harmonikus hatást kelt. Szögletes rusztikus fa asztal, fekete fém lábakon, az indusztriális lakásbelső tökéletes kiegészítő eleme. Az üveg és fa kombináció megjelenése a dohányzóasztal esetében modern és egyben divatos is. Ha szép mintájú a szőnyeg és nem szeretné elvonni róla a figyelmet, akkor az üveglappal ellátott megoldás lehet ideális.

Ha igazán vagány kisbútorra vágyik, akkor válasszon kőhatású asztalt fém lábakkal. A hófehér dohányzóasztalok légies és elegáns vonalat képviselnek. Ha több rakodófelületre van szüksége, akkor választhat két vagy három darabból álló asztalszettet is. Ezek egyforma darabokból tevődnek össze több különböző méretben, melyek tetszés szerint helyezhetők el és variálhatók a térben. Hosszú vagy több elemből álló kanapé mellé célszerű több kisebb darabból álló szettet vásárolni, mert így a szoba szellősebb marad.

Milyen legyen a mérete?

Az anyag és stílus mellett a méret a döntő szempont az asztal kiválasztásakor. Optimális esetben a dohányzóasztal magassága megegyezik a kanapé ülésmagasságával. A téglalap alakú bútor esetében, a hosszúsága legyen a kanapé negyede vagy maximum fele.

Ergonómiai szempont miatt a kanapé és az asztal között javasolt 45-50 cm helyet hagyni, így kényelmesen elfér mindenki lába.

Rendszeres ápolás = hosszú élettartam

Akárcsak a többi bútordarabot, a dohányzóasztalt is rendszeresen szükséges ápolni, tisztán tartani, hogy évek múltán is új fényében ragyogjon. Vegyszermentes tisztítás javasolt a fából készült termékek esetében. A fém asztallábakat nedves törlőkendővel a legegyszerűbb tisztítani. Az üvegfelületre az ablaktisztító használata ajánlott.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.