2023. március 24.
//
Gábor névnap

Véget ért a Tánc Fesztiválja, megvannak a díjazottak

2022. május 29. 1:27
Összesen négy kiemelkedő produkciót díjaztak a fesztivál szombati zárónapján.

A fesztiválon a közönségdíjat a résztvevők szavazatai alapján Cie Massala NÄSS című produkciója nyerte el. Az ő díja egy herendi váza, valamint a Tornai pincészet borválogatása.

A zsűri a fődíj tekintetében két produkciót is díjazott. Nagy József (Josef Nadj) MNÉMOSYNE című előadását, valamint Cie Marie Chouinard RADICAL VITALITY produkcióját. A díjak a herendi porcelán, valamint a borválogatás mellett egy kétszemélyes balatpnfüredi hosszú hétvégével is gyarapodtak.

A díjátadó pillanatai (Szalai Csaba képe)A díjátadó pillanatai (Szalai Csaba képe)

A zsűri Alkotói- és előadói díjat is kiosztott a Sub Lab Pro Ring című produkciójárét, amelynek koreográfusa Jenna Jalonen volt. Az ő esetükben 200 ezer forint pénzjutalom is járt a kiváló produkcióért.

vehir.hu

További cikkek

Könyvet adott ki a Hét Domb Egyesület
Könyvet adott ki a Hét Domb Egyesület
Genius Loci Wesprimiensis címmel adott ki kötetet a Hét Domb Egyesület.
Erős felhozatalt ígérnek a Gizella-napokra
Erős felhozatalt ígérnek a Gizella-napokra
A Veszprém-Balaton 2023 közösségi felületein közzétette az idei Gizella-napok fellépőinek névsorát. 30Y, Punnany Massif, feltámadó Rubber Puppet a húzónevek között.
Világsztárok a színpadon kívül is a Veszprém Blues Fesztiválon
Világsztárok a színpadon kívül is a Veszprém Blues Fesztiválon
Jóval több mindenben ott van a blues, mint sokan gondolják, hiszen a könnyűzene nagy része ebből a műfajból gyökerezik. Április 13. és 16. között a Veszprém Blues Fesztiválon ezt bárki megtapasztalhatja, hiszen több mint 50 koncerten a nemzetközi blues élő legendái és feltörekvő csillagai, valamint a hazai blues-roots szcéna kiemelkedő zenészei lépnek színpadra. Közülük Roberto Luti gitáros, a világhírű Playing For Change sorozat alapító tagja, Kid Andersen, a Nyugati-part legfoglalkoztatottabb gitárosa, a Downbeat által többször az év orgonistájának választott Raphael Wressnig, valamint a világsztárok dobosa, D’MAR, aki többek között 17 évig volt Little Richard zenekarának a tagja, workshopon avatnak be műhelytitkaikba. Brian Kramer pedig nemcsak koncerted ad, hanem blues zenészeket bemutató illusztrációiból kiállítás is nyílik a fesztiválon, ahol beszélgetések, éjszakai örömzenélések és ingyenes koncertek is várják az érdeklődőket.
Programsorozat indul 13 Balatonhoz közeli településen
Programsorozat indul 13 Balatonhoz közeli településen
Kulturális programsorozat indul a Balaton északi partjához közel eső településeken: az áprilistól októberig tartó rendezvénysorozat a víz fontosságára hívja fel a figyelmet - közölte szerdán az MTI-vel a program főszervezője.
Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN
Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN
Nyilvánossá vált az idei Veszprémi Egyetemi Napok utolsó fellépője is, így már teljes a lista, hogy kik érkeznek április végén a jubiláló fesztiválra. A koncertszervők mellett viszont pedig az egyetemisták is javában készülnek, akik a hagyományoknak megfelelően idén is négy csapatba szerveződtek, négy különböző tematika mentén.