Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Útlezárások a 8-as és 82-es utakon a következő időszakban

2022. május 31. 10:26 // Forrás: NIF Zrt
Veszprémben a 8. sz. főút Litéri és Füredi csomópontja között a NIF Zrt. beruházásában megvalósuló projekt építési munkálatai során a közlekedők az elkövetkező időszakban továbbra is ideiglenes forgalomkorlátozásokra és terelésekre számíthatnak. Ehhez kapcsolódóan a 8. sz. és a 82. sz. főút összekötésének megvalósítása során a 82. sz. főúton is nagyobb mértékű terelések várhatóak.

Korlátozások a 82-es úton

A 8-as és 82-es főutakat összekötő épülő út 2×2 forgalmi sávos, a 8. sz. főút Budapest úti csomópont részét képező ún. északi körfogalomból indul, a szakasz végén a 82. sz. főúthoz szintén körforgalmi csomóponttal kapcsolódik. 2022 májusában megindultak a 82. sz. főutat érintő munkálatok, így az építéshez kapcsolódóan a következő időszakban az alábbi korlátozások várhatóak.

– 82. sz főút 1+800 km szelvényében építendő keretáteresz kapcsán 2022. május 31-től a 82. sz. úton a félpályás, jelzőlámpás terelés megszűnik.

– 82. sz. főút körforgalmi csomópont építéséhez (1+347 km sz. – 1+600 km sz. között) kapcsolódóan: 2022. június 7 – 2022. november 15-ig a 82. sz. főút forgalma 2×1 sávon biztosítva lesz.

A Bedevölgyi utca irányába a balra nagy ívben fordulás Veszprém felől tiltva lesz, a Bedevölgyi utcába Veszprém irányából az ún. kádártai körforgalomból visszafordulva Veszprém irányába a 82. sz. főútról jobbra kis ívben lehet befordulni. A zavartalan buszforgalom biztosítására ideiglenes buszperonokat építenek.

A körforgalom I. építési üteme alatt 2022. június 7 – 2022. augusztus 30-a között a 82. sz. úttal párhuzamos kerékpárutat lezárják.

Várható forgalomkorlátozások a 8. sz. főúton, a Budapesti csomóponttól a Balaton felé haladva:

A régi Budapest úti csomópont burkolatcseréje miatt időszakosan lezárják a csomóponti ágakat, ezek várható ütemezése:

  • a Székesfehérvár felől a Balaton felé vezető ág és a Győr felől Veszprém belváros felé vezető ág május végén
  • a Székesfehérvár felől Győr felé vezető ág, a Székesfehérvár felől Veszprém belváros felé vezető ág és a Győr felől a Balaton felé vezető ág szeptember során.

A 8. sz. főút főpálya építése az új Budapest úti csomópontot követően az I. ütem végéig, a  Füredi csomópontig a Körmend felé vezető oldalon várhatóan június végére befejeződik. Ezt követően kezdődnek el a kivitelezési munkák a Székesfehérvár felé vezető oldalon. A kivitelezés időtartalma alatt a forgalom a várhatóan  június végére elkészülő új, Körmend felé vezető oldalon, 2×1 sávban haladhat majd. A Székesfehérvár felé vezető oldalt várhatóan 2022 novemberében vehetik használatba a közlekedők.

2022 tavaszán, április 20-tól a 8. sz. főút új pályájának kialakítása és az elkészült csomóponti ágak kapcsolatának kialakításának érdekében az átadott Almádi csomópont Veszprém felőli oldalának le- és felhajtó ágait ideiglenesen lezárták. A közúti forgalom biztosítása érdekében ideiglenes terelő utat (T5 jelű terelőút) alakítottak ki. A terelés várható befejezése 2022. június vége.

Az Almádi úti csomópont és a Füredi úti csomópont között tervezett zajárnyékoló fal építése azt követően kezdődhet meg, hogy a Székesfehérvár felé vezető oldal elkészül, ennek építése várhatóan 2023. I. negyedévében befejeződik.

A Füredi úti különszintű csomópont építése folyamatban van, várhatóan nyár közepétől, július hónap végétől a közlekedők a keresztirányú közlekedésre már használhatják. A csomópont többi részét a kivitelezés előrehaladásának ütemében, fokozatosan adják át a forgalomnak. A teljes csomópont ideiglenes forgalomba helyezése 2022 őszére várható.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.