Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 8. Mária
Veszprém
-5°C
2023. december 8. Mária
Veszprém
-5°C

Újabb két sikeres Magyar falu program a térségben, ezúttal Városlődön

2022. június 6. 17:15
Útfejlesztésre és kommunális eszközök beszerzésére is sikeresen pályázott Városlőd a Magyar falu program keretében.

Ismét több sikeres projektet tudhat maga mögött Veszprém vonzáskörzetébe tartozó település. Ezúttal Városlőd szerepelt eredményesen a Magyar falu program által meghirdetett kiírásokon, ezáltal pedig a település egyik közel 500 méteres útszakaszát sikerült felújítani, valamint új fűnyírókat is siekrült vásárolni egy másik, szintén Magyar falus pályázaton keresztül.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki már számos alkalommal segített a környező településeknek a Magyar falu programon való elindulásban Városlődön úgy fogalmazott, ez a rendszerváltás utáni Magyarország legnagyobb vidékfejlesztési programja, amely valós problémákra ad valós választ. Ma már 14 különböző pályázati lehetőség adott ezen a programon belül, többek közt utak, iskolák, óvodák, orvosi rendelők felújítására lehet pályázni, de népszerűek az eszközbeszerzési pályázatok is. A képviselő elmondta, a polgármesterek körében azért is népszerűek ezek a kiírások, mert valóban azokra a dolgokra lehet benne pályázni, amire szüksége van egy település közösségének és maga a pályázat megírása sem bonyolult folyamat.

Városlőd legutóbb két pályázaton indult, egyrészről felújítottak egy 465 méteres útszakaszt a településen belül, ami már régi vágya volt az itt élőknek Schell Tamás polgármester szerint is. Ezt a beruházást a Magyar falu program 100%-os intenzitással támogatta, összesen 14,4 millió forint összegben.

Az úfelújításon kívül több fűnyírót is sikerült beszerezni a Magyar falu program támogatásának köszönhetően. Erre 1,6 millió forintot kapott a település, ahol a gazdag és dús zöldterületek karbantartásában lesz nagy szerepe az új eszközöknek.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.