Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
21°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
21°C

Öt különleges balatoni program a nyárra

2022. június 13. 17:00
Két év után megint olyan gazdag programkínálatból válogathatunk csak a környéken is, amelyet figyelembe véve nehéz is eldönteni, mikor induljon az ember vakációzni. Az EKF-et előkészítő évek finisébe érkezve a nagy fesztiválok mellett számos kisebb hely is izgalmas rendezvényekkel állt elő, ezekből ajánlunk most néhány igazán különlegeset.

Spielberg-mozimaraton a vízimalom kertjében

Májustól szeptemberig különleges találkozási ponttá válik a csopaki Plul Malom: havonta egyszer tematikus hétvégét tartanak itt a Pont Csopak szervezői kertmozival, szabadtéri színházzal, koncertekkel, beszélgetésekkel és kulináris kalandokkal. Júniusban három napon keresztül a 75 éves Steven Spielberg kultikus alkotásai kerülnek terítékre: a West Side Story, az E.T. és a Párbaj vetítései mellett DJ-set és háttérbeszélgetés teszi különlegesebbé az esteket.

Mikor: június 17-19.
Hol: Csopak, Plul Malom
Facebook-esemény

Flamenco-est a vulkánok földjén

Ha még arrébb van a vakáció, de már nagyon hiányzik az idegen világok hangulata, keressünk fel itthon egy egzotikus helyet. A Taberna Infinitóban Szent Iván éjszakájának hetétől kezdve három alkalommal tüzes flamenco tánccal, élőzenével és tapasszal idézik meg Andalúzia varázslatos hangulatát, az élményt pedig tovább fokozza a tudat, hogy mindezt a Balaton-felvidék vulkanikus hegyénél, a Szent György-hegyen élvezhetjük.

Mikor: június 25., július 23., szeptember 24.
Hol: Kisapáti, Taberna Infinito
Facebook-esemény

Egy szobrászművész bőrébe bújva

Alkotni felemelő érzés, de sokunknak erre alig van lehetősége – vagy ha lenne is, a tehetségtelenség érzése visszafog bennünket: csak olyanba vágunk bele, amiben tudjuk, hogy jók vagyunk. Az egyszeri alkotó délutánok azért jók, mert kis tétben is lehet játszani: kipróbálja az ember, mire megy, és ha nem megy, legalább tapasztalatot szerzett. Az elismert salföldi képzőművész, Raffay Béla workshopján éppen erre van lehetőség: júliusban lemezdomborító, augusztusban pedig agyagszobrászati kurzust tart a BÁNYA közönségének.

Mikor: július 16., augusztus 20.
Hol: Salföld, BÁNYA
Facebook-esemény

Biciklis gasztro versenytúra a Balaton körül

Mindig is szeretted volna körbetekerni a Balatont? Akkor ezt most nagyon különleges módon teheted meg. A Tihanyi, Badacsony, Napfelkelte és Naplemente Félmaraton szervezői egy gasztro versenytúrát álmodtak meg a tó körül, ahol QR kódokkal érvényesíthetők a távok a Balaton jellegzetes vendéglátóhelyein. Azaz, a bringázás mellett végiglátogathatod a legjobb gasztro lelőhelyeket is, este pedig koncerteken vehetsz részt.

Mikor: június 17-18.
Hol: Legisly Örvényes Beach
Facebook-esemény

Emeli Sandé Paloznakon

A világhírű R&B és soul énekesnő először 2015-ben járt Magyarországon a Veszprémfest keretében, majd 2018-ban a Sportaréna közönségét is elvarázsolta. Most a Paloznaki Jazzpiknikre tér vissza, egy ilyen élettel teli, őszinte és lélekig hatoló koncertet pedig kár lenne kihagyni. A jazzpiknikre persze nemcsak a brit énekesnő miatt érdemes kilátogatni, itt lesz többek között Richard Bona & Alfredo Rodriguez Band, valamint az Al McKay's Earth, Wind & Fire Experiance is.

Mikor: augusztus 4.
Hol: Paloznak, Paloznaki Jazzpiknik
Facebook-esemény

Nyitókép: Gianluca Carenza on Unsplash

Bertalan Melinda
további cikkek
Befutott az utolsó hajó, 456-an teljesítették a távot Kékszalag Befutott az utolsó hajó, 456-an teljesítették a távot Szombat 2 óra 40 perc 07 másodperckor, több mint negyvenegy és fél órás vitorlázás után a 456. helyen befutott az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj utolsó hajója, a Prosecco, amelyet a célban az abszolút győztes MLS Raiffeisen Fifty-Fifty csapatának tagjai köszöntöttek. ma 10:02 X. Felsőörsi Disputa - alulról szerveződve szeretnének javítani a világ negatív tendenciáin X. Felsőörsi Disputa - alulról szerveződve szeretnének javítani a világ negatív tendenciáin Augusztus 17-én tizedik jubileumi tizedik alkalommal találkozik az az értelmiségi kör Felsőörsön, akik elkötelezettek abban, hogy rávilágítsanak a világban zajló negatív tendenciákra, de ami ennél sokkal lényegesebb, reális alternatívákat fogalmazzanak meg a változásra, mindezt globális szinten. A Felsőörsi Disputa egy alulról szerveződő közösség, ami nyitott mindenki előtt. tegnap 14:33 Nem hagyják elveszni Veszprém fénybe borulásának történetét Laczkó Dezső Múzeum Nem hagyják elveszni Veszprém fénybe borulásának történetét A Lackó Dezső Múzeum munkatársai a Műszaki és Közlekedési Múzeum szakembereivel közösen elkezdték feldolgozni a nemrég elhunyt id. Gombor József hagyatékát. Néhány éven belül lehet, hogy új formában, de ismét láthatja a közönség Veszprém fénybe borulásának történetét. tegnap 13:01 A fegyver mellett a fényképezőgéppel is jól bánnak a magyar katonák A fegyver mellett a fényképezőgéppel is jól bánnak a magyar katonák Fennállásának százhetvenötödik évét ünnepli idén a Magyar Honvédség, a kerek jubileum pedig egy újabb lehetőséget ad annak a fegyveres erő azon törekvésének, hogy minél közelebb kerüljenek a civil társadalomhoz. Ennek egyik eleme volt az a fotó- és videópályázat, amelyen magyar katonák, illetve a Magyar Honvédség kötelékébe tartozó személyek indulhattak, a pályaművekből pedig Veszprémben az Agóra Kulturális Központban is megnyílt egy tárlat. Kiderült, hogy nem csak a fegyvert, hanem a kamerát is jól forgatják a kezükben ezek a katonák. tegnap 16:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.