2022. december 3.
//
Ferenc névnap

Főszerepben az operett

Pénteken kezdődik az ötödik alkalommal megrendezett Rátonyi Róbert Operettfesztivál.

A háromnapos programsorozattal kapcsolatban Oberfrank Pál, a Petőfi színház igazgatója keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a fesztivál minden évben fejlődik, jövőre pedig, az Európa Kulturális Fővárosa program részeként különösen nagy dobásra készülnek.

De egyelőre maradjunk a jelenben! Az idei rendezvény péntek délután a Kossuth utcán kezdődik, ahonnan látványos felvonulás indul a Színházkertbe. Itt, a színház előtt rendezik meg a nyitógálát nyolctól, melyen fellép Ferry Seidl német bonviván is. A gála díszvendége Szinetár Miklós lesz, akivel a műsort követően Oberfrank Pál beszélget majd.

A három nap során számos gyerekprogrammal, szakmai beszélgetésekkel, kisebb-nagyobb előadásokkal várják az érdeklődőket a város számos pontján – Oszvald Marikával a Schőnig Cukrászdában, Benkő Péterrel a Historia Malomkertben találkozhatunk.  A színház aulájában Rátonyi Róbert munkásságát bemutató kiállítás nyílt. A program ízeket is kínál: a fesztivál hivatalos süteményét a Schőnig Cukrászda, habzóborát az Etyeki Kúria szolgáltatja.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

A Veszprémi Petőfi Színház vifijére bárki csatlakozhat
A Veszprémi Petőfi Színház vifijére bárki csatlakozhat
Fiataloknak szóló összművészeti fesztivált szervezett a Veszprémi Petőfi Színház, ahol a színjátszás mellett a zene, tánc és a képzőművészet is teret kapott. A programok szombaton kezdődtek a színházban és vasárnap folytatódnak több helyszínen is.
Atombunker épül a Játékszínben
Atombunker épül a Játékszínben
Az atomháború ellen épített bunkerben játszódik a Márai Színház és a Veszprémi Petőfi Színház együttműködésében októberben színpadra állítandó kamaradarab, a 80 vödör levegő.
Évadot zárt a Petőfi színház
Évadot zárt a Petőfi színház
Kedden tartották a társulat évadzáró ülését, ahol díjakat is átadtak.
Csaknem egymillió forintot gyűjtöttek össze a színház jótékonysági estjén
Csaknem egymillió forintot gyűjtöttek össze a színház jótékonysági estjén
Jótékonysági estet rendezett hétfőn a Petőfi színház. Az összegyűlt 952 500 forint adománnyal a Veszprémbe érkező menekülteket segítik.
Gálakoncert a háború elől menekülők megsegítéséért
Gálakoncert a háború elől menekülők megsegítéséért
A Veszprémi Petőfi Színház 2022. március 14-én, hétfőn 19 órai kezdettel Jótékonysági Gálaestet szervez a háború elől menekültek megsegítésére. Lélektől-lélekig Segítő Gálakoncert célját adományjegy megvásárlásával lehet támogatni, melynek minimális értéke 3000 Ft.