2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

Főszerepben az operett

Pénteken kezdődik az ötödik alkalommal megrendezett Rátonyi Róbert Operettfesztivál.

A háromnapos programsorozattal kapcsolatban Oberfrank Pál, a Petőfi színház igazgatója keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a fesztivál minden évben fejlődik, jövőre pedig, az Európa Kulturális Fővárosa program részeként különösen nagy dobásra készülnek.

De egyelőre maradjunk a jelenben! Az idei rendezvény péntek délután a Kossuth utcán kezdődik, ahonnan látványos felvonulás indul a Színházkertbe. Itt, a színház előtt rendezik meg a nyitógálát nyolctól, melyen fellép Ferry Seidl német bonviván is. A gála díszvendége Szinetár Miklós lesz, akivel a műsort követően Oberfrank Pál beszélget majd.

A három nap során számos gyerekprogrammal, szakmai beszélgetésekkel, kisebb-nagyobb előadásokkal várják az érdeklődőket a város számos pontján – Oszvald Marikával a Schőnig Cukrászdában, Benkő Péterrel a Historia Malomkertben találkozhatunk.  A színház aulájában Rátonyi Róbert munkásságát bemutató kiállítás nyílt. A program ízeket is kínál: a fesztivál hivatalos süteményét a Schőnig Cukrászda, habzóborát az Etyeki Kúria szolgáltatja.

vehir.hu
Kovács Bálint