Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Főszerepben az operett

2022. június 14. 15:06
Pénteken kezdődik az ötödik alkalommal megrendezett Rátonyi Róbert Operettfesztivál.

A háromnapos programsorozattal kapcsolatban Oberfrank Pál, a Petőfi színház igazgatója keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a fesztivál minden évben fejlődik, jövőre pedig, az Európa Kulturális Fővárosa program részeként különösen nagy dobásra készülnek.

De egyelőre maradjunk a jelenben! Az idei rendezvény péntek délután a Kossuth utcán kezdődik, ahonnan látványos felvonulás indul a Színházkertbe. Itt, a színház előtt rendezik meg a nyitógálát nyolctól, melyen fellép Ferry Seidl német bonviván is. A gála díszvendége Szinetár Miklós lesz, akivel a műsort követően Oberfrank Pál beszélget majd.

A három nap során számos gyerekprogrammal, szakmai beszélgetésekkel, kisebb-nagyobb előadásokkal várják az érdeklődőket a város számos pontján – Oszvald Marikával a Schőnig Cukrászdában, Benkő Péterrel a Historia Malomkertben találkozhatunk.  A színház aulájában Rátonyi Róbert munkásságát bemutató kiállítás nyílt. A program ízeket is kínál: a fesztivál hivatalos süteményét a Schőnig Cukrászda, habzóborát az Etyeki Kúria szolgáltatja.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. tegnap 14:14 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! Petőfi Színház VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! 2024. április 19-20-21. között hetedik alkalommal várja az érdeklődő közönséget a Veszprémi Petőfi Színházban a szíveket, lelkeket feltöltő, aktuális problémákat a színház- és társművészetekkel feldolgozó, segítő, tükröt tartó Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja. 2024. április 10. 11:22 Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze A hírről a színház is beszámolt, amiben az egész társulat gratulál Kőrösi Csabának. 2024. március 14. 22:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.