2022. november 28.
//
Stefánia névnap

Tatai-gól, négygólos magyar siker Montenegró ellen

2022. június 14. 21:07
MLSZ
Az őszi vb-selejtezőkre készülő férfi futsalválogatott ezen a héten Porecben szerepel egy nemzetközi tornán. Az első játéknapon a montenegróiakkal játszott Turzó József együttese, és 5-1-es sikert aratott.

A magyar válogatott az NB I-es idény lezárását követően egy horvátországi összetartással zárja a szezont, amelyen a mieinken kívül Montenegró, Lengyelország, Horvátország és Bosznia-Hercegovina vesz részt.

A Montenegró elleni nyitómérkőzés elején még kiegyenlített volt a játék, de a 4. percben egy nagyszerű találattal vezetést szereztünk, Rábl János bal oldali szöglete után Tatai József kapásból, jó 10 méterről bombázott a jobb sarokba (1-0) – számolt be az mlsz.hu. Ahogy telt az idő, úgy lett egyre dominánsabb a magyar válogatott, de az első félidőben újabb gólt még nem tudtunk szerezni.

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

A fordulás után viszont egy perc sem telt el, amikor Dróth Zoltán lőtte a léc alá a labdát 12 méterről (2-0). A 23. percben érkezett a következő ami gól, ami még az előző találatoknál is látványosabb volt, ismét egy szöglet utáni kapáslövésből értük el: Dróth 7 méterről, ballal ágyúzott a jobb felső sarokba (3-0). A 27. percben már néggyel vezettünk, Tatai bal oldali szabadrúgása után Sipos fejelt a hálóba (4-0).

A 29. percben egy kontra végén szépítettek a montenegróiak, de az utolsó gól a miénk volt, a 39. percben egy szabadrúgás-variációból voltunk eredményesek, Rábl éles szögből lőtt a hálóba, kialakítva az 5-1-es végeredményt.

A mieink csütörtökön 17.45-től a lengyelekkel mérkőznek meg.

Kevés időnk volt felkészülni, két edzéssel a hátunk mögött léptünk pályára, ráadásul egy hat-nyolc órás utazás is mögöttünk állt. Emiatt és a szezon végi fáradtság miatt kicsit tartottam az első mérkőzéstől, de a játékosok bizonyították, hogy készen állnak a feladatra. A meccs elején még akadozott a gépezet, de felőröltük az ellenfeleket, és végül sikerült jó eredménnyel zárnunk a találkozót. Kipróbáltunk néhány új taktikai elemet, valamint igyekeztünk tovább csiszolni a játékunkat. próbáltunk. Büszke vagyok a fiúkra, mert szép gólokkal nyertünk, de ezúttal nem az eredmény a legfontosabb, hanem az, hogy elérjünk oda, ahol a vb-selejtezők előtt tartania kell az együttesnek. A torna hátralévő mérkőzésein Eb-résztvevő ellenfeleink lesznek, de továbbra is a felkészülés egy állomásaként tekintünk a meccsekre, szeretnénk taktikailag fejlődni, és finomítani a játékunkat

– mondta a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány.

vehir.hu

További cikkek

Könnyed veszprémi siker a futsal NB I-ben
Könnyed veszprémi siker a futsal NB I-ben
A listavezető 1. Futsal Club Veszprém remek első félidei teljesítményének köszönhetően 4-0-ra nyert az újonc Nyíregyháza vendéglátójaként péntek este az első osztályban.
Újabb hazai bajnoki vár az éllovas Veszprémre
Újabb hazai bajnoki vár az éllovas Veszprémre
Az 1. Futsal Club Veszprém az NB I éléről, remek formában várja az újonc Nyíregyháza elleni pénteki (18.30) újabb hazai bajnokit.
Súlyos sérülést szenvedett a válogatott futsalos
Súlyos sérülést szenvedett a válogatott futsalos
Az 1. Futsal Club Veszprém fiatal játékosa, Kártik Zsombor térdsérülést szenvedett nevelőegyesülete, a Berettyóújfalu elleni hazai rangadón. A sportoló az idény hátralévő részében várhatóan már nem léphet pályára.
Már a hölgyek is futsalozhatnak Veszprémben
Már a hölgyek is futsalozhatnak Veszprémben
A közelmúltban hivatalosan is megalakult a VESC női futsalcsapata. Portálunk meghívást kapott a hölgyek edzésére, akik nemrég első győzelmüket is megszerezték.
Vérbeli rangadó, parádés győzelem – élre állt a Veszprém!
Vérbeli rangadó, parádés győzelem – élre állt a Veszprém!
Az NB I élére ugrott az 1. Futsal Club Veszprém, amely az idény eddigi legélvezetesebb, fordulatokban, izgalmakban és szép jelenetekben is bővelkedő mérkőzésén, ezer néző előtt győzte le a vendég Berettyóújfalut (4-3).