2022. június 30.
//
Pál névnap

Énekszó zengett a belvárosban

2022. június 17. 14:00
Helyi kórusok gyűltek össze és énekeltek közösen a Gizella Nőikar által szervezett találkozón csütörtök délután az Óváros téren.

Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program által támogatott rendezvényen a város és környékének gyermek, ifjúsági és felnőtt kórusai eresztették ki hangjukat a közönség aktív bevonásával. Ezzel kapcsolatban Hegedűs Barbara alpolgármester a helyszínen megjegyezte: az EKF célja olyan kezdeményezések támogatása, amelyek hosszú távon is megvethetik a lábukat, és 2023 után is fenntarthatók lesznek. Az alpolgármester örömét fejezte ki, hogy a pandémia után ismét élettel telnek meg a város terei.

Vikman Pál, a kulturális főváros program komolyzenei felelőse is rámutatott: régen volt már részünk abban az élményben, hogy ennyi ember összegyűlhetett és együtt énekelt. Az EKF szeretné bemutatni a város zenei szereplőit, az UNESCO zene városa cím birtokosaként pedig az is Veszprém célja, hogy minél többen zenéljenek, énekeljenek a helybeliek közül.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Évadot zárt a Petőfi színház
Évadot zárt a Petőfi színház
Kedden tartották a társulat évadzáró ülését, ahol díjakat is átadtak.
Az optikai illúzióval játszottak a Művészetek Háza kiállításán
Az optikai illúzióval játszottak a Művészetek Háza kiállításán
Négy-szög néven szerveztek kiállítást a Dubniczay-palotában a Művészetek Háza szervezésében a Múzeumok éjszakáján, ami optikai illúzió, a ritmus, a geometria és a színek eszközeinek együttes alkalmazásával vezet be egy különleges művészeti világba.
Halimbai gyógynövények – dr. Szalai Miklós hagyatéka
Halimbai gyógynövények – dr. Szalai Miklós hagyatéka
Halimbáról sok embernek a bauxitbányászat jut eszébe, és nem társítaná a gyógynövényeket a településhez. Ám kevesen ismerik dr. Szalai Miklós esperes plébános hagyatékát, ami máig meghatározza a falu életét. Emléke a hétköznapok része, és az ifjú generációkat is az ő tiszteletében nevelik.
Ismét beindult egy vízimalom Veszprémben
Ismét beindult egy vízimalom Veszprémben
Közel 50 év néma csend után ismét beindultak az egyik veszprémi malomnak az őrlői. A Fenyves utcában szerelemprojektként újraindított malom látványőrlésekkel és a veszprémi malomiparról szóló lexikonnyi információval várja az érdeklődőket, mindezt interaktív formában. A Múzeumok éjszakáján portálunkat is körbevezette Tamás Péter, a hely tulajdonosa ott, ahol egykor 0-24-ben folyt az őrlés.
Juhannus napját ünnepelték Veszprémben
Juhannus napját ünnepelték Veszprémben
A finn hagyományoknak megfelelően szombaton tartották meg Veszprémben is Juhannus-napját. A Veszprémi Magyar-Finn Egyesület tagjai a Kolostorok és Kertekbe szervezett interaktív programjainak zárásaként látványosan meggyújtottak egy máglyát, ami aztán a csónakázó tavon egy ladikon égett el a szürkületi időben.