Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rendhagyó tanóra Gyulafirátóton

2008. április 5. 15:43
A Tiszta Európa Program keretében, Veszprém megye 50 általános iskolájának alsó tagozatos osztályaiban tartottak környezetvédelmi "tanórákat". A gyulafirátóti Gyulaffy László iskolában a reggeli becsengetéskor kezdődött el az ismeretterjesztés, amit a Veszprémi Pannon Egyetem, Környezetudomány szak negyedéves hallgatói tartottak.
Spilák Tamara és Tóth Árpád, projektoros előadásukban szemléltették a természet körforgását, magyarázták el a másodikos gyerekeknek, hogy mennyire fontos a környezetünk védelme, annak tudatos megóvása. A kérdezz-felelek játékban a tanulók, megtanulhatták, hogy mi a különbség a szemét és a hulladék fogalmak között, mit jelent a szelektív hulladékgyűjtés, megismerkedhettek a hulladékok különböző típusaival. Az intézmény igazgatóhelyettese, Törkencziné Horváth Beáta nagyon fontosnak tartja az ilyen típusú ismeretterjesztő tanórákat - hiszen honnan tudhatnák meg a gyerekek, hogy például a műanyagok átlagos bomlási ideje 500-600 év között van. A tudatos nevelést már korán el kell kezdeni, és például mennyien tudják, hogy a pille palackokat Kínába szállítják, onnan polár pulóver "formájában" kerül vissza a világ számos országába- fogalmazott az igazgató helyettes.

Hasonlóan vélekedett Czaun János alpolgármester is, aki egyben a Tiszta Európa program, Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás elnöki posztját is betölti. Minél korábban el kell kezdeni a gyermekek nevelését környezetünk tiszteletére, szeretetére, mert csak mi emberek tehetjük élhetőbbé bolygónkat- fogalmazott.
Beke G. László

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.