2022. október 5.
//
Aurél névnap

Szabadtéri jógapontot avattak a Barátság parkban

A jóga világnapjához kapcsolódva vasárnap avatták fel azt a közösségi jógapontot a Barátság parkban, amit uniós, kormányzati és önkormányzati támogatásokból alakítottak ki 12,5 millió forintos pályázati forrásból.

A jógapont avatásán Partha Satpathy indiai nagykövet is részt vett. A diplomata azt mondta: a jóga rendszerének, filozófiájának, mozgástanának elsajátítása élethosszig tartó tanulási folyamat. Azoknak, akik ezzel az úttal kacérkodnak, azt javasolta, látogassák meg Indiát, tapasztalják meg, milyen egy időre elvonulni és egy nagy tudású tanító felügyelete alatt fejlődni – állítja, egészen más szintet jelent ez, mint amit Európában elsajátíthatunk. A nagykövet örömét fejezte ki amiatt, hogy az indiai kultúra egy része ennyire népszerű Magyarországon is.

Brányi Mária és Partha SatpathyBrányi Mária és Partha Satpathy

A jógapontot az önkormányzat részéről Brányi Mária alpolgármester adta át, aki a test és szellem egyensúlyáról, a két aspektus egészségéről beszélt. Megjegyezte, hogy az egészség és fenntarthatóság – melyek a jóga útjának velejárói – nemcsak egyéni szinten fontosak, hanem a közösség számára is jelentőséggel bírnak, ezért támogatásuk fontos az önkormányzat számára is.

vehir.hu
Szalai Csaba

További cikkek

Nem szellemvonat: tényleg újra sínen van a veszprémi kisvonat
Nem szellemvonat: tényleg újra sínen van a veszprémi kisvonat
Pontosan 50 éve annak, hogy utoljára megtette azt az egy kilométeres szakaszt a veszprémi kisvonat, amivel a régi vidámpark és az állatkert között szállította az utasokat egy alagúton át. Arra, hogy a múltat sohasem kell véglegesen eltemetni, kiváló példa egy helyi összefogás, aminek eredményeképp keddtől ismét az egykori megállójában lehet találkozni az eredeti szerelvénnyel.
Úttörő kvantumfizikai kutatásaiért három tudós kapja a fizikai Nobel-díjat
Úttörő kvantumfizikai kutatásaiért három tudós kapja a fizikai Nobel-díjat
Úttörő kvantumfizikai kutatásaiért Alain Aspect francia, John F. Clauser amerikai és Anton Zeilinger osztrák fizikus kapja az idei fizikai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia keddi stockholmi bejelentése szerint.
Beleolvastunk a város Fenntartható Városfejlesztési Stratégiájába
Beleolvastunk a város Fenntartható Városfejlesztési Stratégiájába
2030-ra Veszprém a harmónia, a magas életminőség és az erős közösségek városa lesz. Ezzel a merész célkitűzéssel határozták meg készítői a város következő évtizedének stratégiáját megszabó dokumentum, a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia központi gondolatát.
Az épületek a Föld és a Nap gyermekei
Az épületek a Föld és a Nap gyermekei
Az építészet világnapja alkalmából rendeztek konferenciát a Táncsics Mihály Technikumban.
Svante Pääbo kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat
Svante Pääbo kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat
Svante Pääbo svéd genetikus kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az evolúciós genetika területén elért eredményeiért - jelentették be hétfőn a stockholmi Karolinska Intézetben.