2022. július 4.
//
Ulrik névnap

Szabadtéri jógapontot avattak a Barátság parkban

A jóga világnapjához kapcsolódva vasárnap avatták fel azt a közösségi jógapontot a Barátság parkban, amit uniós, kormányzati és önkormányzati támogatásokból alakítottak ki 12,5 millió forintos pályázati forrásból.

A jógapont avatásán Partha Satpathy indiai nagykövet is részt vett. A diplomata azt mondta: a jóga rendszerének, filozófiájának, mozgástanának elsajátítása élethosszig tartó tanulási folyamat. Azoknak, akik ezzel az úttal kacérkodnak, azt javasolta, látogassák meg Indiát, tapasztalják meg, milyen egy időre elvonulni és egy nagy tudású tanító felügyelete alatt fejlődni – állítja, egészen más szintet jelent ez, mint amit Európában elsajátíthatunk. A nagykövet örömét fejezte ki amiatt, hogy az indiai kultúra egy része ennyire népszerű Magyarországon is.

Brányi Mária és Partha SatpathyBrányi Mária és Partha Satpathy

A jógapontot az önkormányzat részéről Brányi Mária alpolgármester adta át, aki a test és szellem egyensúlyáról, a két aspektus egészségéről beszélt. Megjegyezte, hogy az egészség és fenntarthatóság – melyek a jóga útjának velejárói – nemcsak egyéni szinten fontosak, hanem a közösség számára is jelentőséggel bírnak, ezért támogatásuk fontos az önkormányzat számára is.

vehir.hu
Szalai Csaba

További cikkek