2022. november 27.
//
Virgil névnap

Döntetlen a bosnyákok ellen, Tatai kétszer is betalált

2022. június 20. 12:58
Turzó József együttese a bosnyákok ellen ért el 3-3-as döntetlent a poreci nemzetközi torna zárónapján.

A magyar válogatott Montenegró 5-1-es és Lengyelország 5-3-as legyőzése után a horvátokkal 1-1-es döntetlent játszott, majd a zárónapon ismét egy idei Eb-résztvevővel, a bosnyákokkal mérte össze erejét Porecben.

A magyar válogatott Tatai József góljával szerezte meg a vezetést az első félidő felénél, de a bosnyákok egyenlítettek, majd másodpercekkel a szünet előtt a vezetést is megszerezték. A második félidőben a mieink sokat tettek az egyenlítésért, de a bosnyákok tíz perccel a vége előtt újabb gólt szerezve megduplázták az előnyüket. A hajrára fordulva a mieink támadásban átálltak az öt a négy elleni játékra, és hat perccel a meccs vége előtt Rábl János, majd másfél perccel a vége előtt Tatai József is bevette az ellenfél kapuját, kialakítva a 3-3-as végeredményt.

A magyar válogatott két győzelemmel és két döntetlennel a második helyen zárta a viadalt, a torna gólkirályi címén Tatai József és Dróth Zoltán osztozott 4-4 találattal.

Az első félidőben nagyon látszott a fáradtság a játékosokon, már egygólos vezetésünknél is éreztem, hogy nem fogjuk kihúzni kapott gól nélkül a szünetig. A félidőben rendeztük a sorainkat, és 1-3 után hatalmas mentális erőt mutatva, öt a négy elleni játékban két gólt szerezve döntetlenre hoztuk a meccset. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy egy megterhelő szezon végén, sorozatban a negyedik válogatott meccsen ilyen teljesítményt nyújtott, igazán felemelő érzés volt a kispadról átélni ezt. Tíz mérkőzést játszottunk ebben az idényben, ebből hetet Eb-résztvevő riválissal szemben, és csupán egy vereséget szenvedtünk el. Taktikailag, csapategységben, mentalitásban is előrébb tartunk, mint a járvány miatti leállás előtt, de nemcsak az eredmények, hanem a mutatott teljesítmény is jelentős előrelépést mutat, bizakodva várjuk a világbajnoki selejtezők júliusi sorsolását

– mondta az mlsz.hu-nak Turzó József a mérkőzés után.

Férfi futsal felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Bosznia-Hercegovina 3-3 (1-2)
Magyarország
: Alasztics Marcell - Tatai József, Dávid Richárd, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán
Csere: Cserék: Krajcsi Bence, Vas Ádám, Sipos Gergő, Rábl János, Pál Patrik, Hajmási Milán, Bíró Attila, Suscsák Máté, Horváth Benedek, Szalmás Zoltán

vehir.hu

További cikkek

Könnyed veszprémi siker a futsal NB I-ben
Könnyed veszprémi siker a futsal NB I-ben
A listavezető 1. Futsal Club Veszprém remek első félidei teljesítményének köszönhetően 4-0-ra nyert az újonc Nyíregyháza vendéglátójaként péntek este az első osztályban.
Újabb hazai bajnoki vár az éllovas Veszprémre
Újabb hazai bajnoki vár az éllovas Veszprémre
Az 1. Futsal Club Veszprém az NB I éléről, remek formában várja az újonc Nyíregyháza elleni pénteki (18.30) újabb hazai bajnokit.
Súlyos sérülést szenvedett a válogatott futsalos
Súlyos sérülést szenvedett a válogatott futsalos
Az 1. Futsal Club Veszprém fiatal játékosa, Kártik Zsombor térdsérülést szenvedett nevelőegyesülete, a Berettyóújfalu elleni hazai rangadón. A sportoló az idény hátralévő részében várhatóan már nem léphet pályára.
Már a hölgyek is futsalozhatnak Veszprémben
Már a hölgyek is futsalozhatnak Veszprémben
A közelmúltban hivatalosan is megalakult a VESC női futsalcsapata. Portálunk meghívást kapott a hölgyek edzésére, akik nemrég első győzelmüket is megszerezték.
Vérbeli rangadó, parádés győzelem – élre állt a Veszprém!
Vérbeli rangadó, parádés győzelem – élre állt a Veszprém!
Az NB I élére ugrott az 1. Futsal Club Veszprém, amely az idény eddigi legélvezetesebb, fordulatokban, izgalmakban és szép jelenetekben is bővelkedő mérkőzésén, ezer néző előtt győzte le a vendég Berettyóújfalut (4-3).