2022. december 3.
//
Ferenc névnap

Építőanyag-áruház nyílt Veszprémben

Megnyitotta veszprémi építőanyag-kereskedését a Piedl-Ker kft.

A Piedl-Ker kft. a Hufbau építőipar-kereskedelmi franchise alapító tagjaként a márka neve alatt nyitotta meg üzletét Veszprémben még májusban, a hivatalos ceremóniára azonban csak csütörtökön került sor. A cég vezetői, Piedl György és Schneiderné Piedl Anna beszámoltak a mögöttük álló időszakról: a Piedl-Ker Balatonalmádiban egy klasszikus tüzép-teleppel kezdett működni, innen szerettek volna szintet lépni, és egyrészt beköltözni Veszprémbe, ahol nagyobb a kereslet a termékeikre, másrészt pedig külsőségekben és kínálatukban is magasabb színvonalat képviselni. Így jött létre a 3000 m2 alapterületű üzlet, ahol a profi kivitelezőket és a lakossági vásárlókat egyaránt ki tudják szolgálni. A Hufbau csoportnál egyébként – ahogy azt Kiss Sándor cégvezetőtől megtudtuk – 1500 munkavállaló dolgozik, és közel 70 milliárd forintos árbevételt könyvelhettek el. 

A több mint egymilliárd forintból megvalósult beruházáshoz a kormány 180 millió forintos támogatást biztosított, amivel új munkahelyek teremtését igyekeztek segíteni. Ezzel kapcsolatban dr. György László államtitkár a helyszínen azt mondta, Magyarország a világjárvány idején nem segélyeken alapuló támogatási rendszert alakított ki, hanem a beruházásokat segítette. 

A csütörtöki ceremónián felszólalt Ovádi Péter parlamenti képviselő és Brányi Mária alpolgármester is. Ovádi azt hangsúlyozta, hogy Veszprémben hatalmas tudás és erős vállalkozások találhatók, nem véletlen, hogy a térségben jóval alacsonyabb a munkanélküliség, mint az ország más területein. Brányi is a veszprémi gazdaság összetételét méltatta, ami jó alapot nyújt a fiatalok helyben tartásához is.
 

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Megfontoltabb vásárlókra, visszafogottabb ünnepi szezonra számítanak az áruházláncok
Megfontoltabb vásárlókra, visszafogottabb ünnepi szezonra számítanak az áruházláncok
Érezhetően megfontoltabbak a vásárlók, keresik az akciókat és az olcsóbb termékeket, így a korábbiaknál visszafogottabb év végi ünnepi szezonra számítanak az áruházláncok - derül ki az MTI által készített körképből.
Átadták az Ada-Alu új üzemcsarnokát Veszprémben, a cég pedig már külföldön terjeszkedik
Átadták az Ada-Alu új üzemcsarnokát Veszprémben, a cég pedig már külföldön terjeszkedik
Csütörtök délután ünnepélyes keretek közt átadták az Ada-Alumínium Kft. új üzemcsarnokát. A nyílászárókkal foglalkozó cégcsoport már negyed évszázada Veszprém egyik meghatározó vállalkozása most pedig az innováció jegyében, a nehezebb gazdasági helyzet ellenére is az előremutató filozófiáját követve indítottak új üzletágat.
Ők képzik majd a jövő szakembereit
Ők képzik majd a jövő szakembereit
Autószerelő, speciális lábápoló, kézápoló és körömkozmetikus, valamint villanyszerelő szakemberek vehették át mesterleveleiket kedden a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.
Nem lesz VOLT
Nem lesz VOLT
Elmarad 2023-ban a soproni VOLT Fesztivál. A szervezők az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben a döntést a bizonytalan gazdasági környezettel indokolták.
Idén is a Continental a rangsor élén
Idén is a Continental a rangsor élén
A korábbi évekhez hasonlóan a 2021-es nettó árbevételek alapján összeállított megyei rangsort is a Continental Automotive Hungary Kft. vezeti.