2022. augusztus 17.
//
Jácint névnap

Építőanyag-áruház nyílt Veszprémben

Megnyitotta veszprémi építőanyag-kereskedését a Piedl-Ker kft.

A Piedl-Ker kft. a Hufbau építőipar-kereskedelmi franchise alapító tagjaként a márka neve alatt nyitotta meg üzletét Veszprémben még májusban, a hivatalos ceremóniára azonban csak csütörtökön került sor. A cég vezetői, Piedl György és Schneiderné Piedl Anna beszámoltak a mögöttük álló időszakról: a Piedl-Ker Balatonalmádiban egy klasszikus tüzép-teleppel kezdett működni, innen szerettek volna szintet lépni, és egyrészt beköltözni Veszprémbe, ahol nagyobb a kereslet a termékeikre, másrészt pedig külsőségekben és kínálatukban is magasabb színvonalat képviselni. Így jött létre a 3000 m2 alapterületű üzlet, ahol a profi kivitelezőket és a lakossági vásárlókat egyaránt ki tudják szolgálni. A Hufbau csoportnál egyébként – ahogy azt Kiss Sándor cégvezetőtől megtudtuk – 1500 munkavállaló dolgozik, és közel 70 milliárd forintos árbevételt könyvelhettek el. 

A több mint egymilliárd forintból megvalósult beruházáshoz a kormány 180 millió forintos támogatást biztosított, amivel új munkahelyek teremtését igyekeztek segíteni. Ezzel kapcsolatban dr. György László államtitkár a helyszínen azt mondta, Magyarország a világjárvány idején nem segélyeken alapuló támogatási rendszert alakított ki, hanem a beruházásokat segítette. 

A csütörtöki ceremónián felszólalt Ovádi Péter parlamenti képviselő és Brányi Mária alpolgármester is. Ovádi azt hangsúlyozta, hogy Veszprémben hatalmas tudás és erős vállalkozások találhatók, nem véletlen, hogy a térségben jóval alacsonyabb a munkanélküliség, mint az ország más területein. Brányi is a veszprémi gazdaság összetételét méltatta, ami jó alapot nyújt a fiatalok helyben tartásához is.
 

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Egy kosárnyi egészség minden héten
Egy kosárnyi egészség minden héten
Májustól decemberig, dobozrendszerben szolgálja ki a kertközösséghez tartozó családokat a Barnagi Napfonat Kert. A vegyszermentes kert lelke, Barcsik Tamás budapesti építészből lett vidéki őstermelő.
Az ínséges időkben is kenyeret tesznek az éhezők asztalára
Az ínséges időkben is kenyeret tesznek az éhezők asztalára
Augusztus végéig gyűjtik a gazdák által rászorulók részére felajánlott búzát a Magyarok kenyere programban.
A régió fejlesztési irányairól egyeztettek
A régió fejlesztési irányairól egyeztettek
A veszprémi Megyeházán tartott zártkörű tájékoztatót a régió fejlesztési irányairól Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos.
Az IMF rontja az idei világgazdasági előrejelzését
Az IMF rontja az idei világgazdasági előrejelzését
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) júliusi jelentésében jelentősen rontja a világgazdaság idei várható teljesítményével kapcsolatos előrejelzését - mondta Ceila Pazarbasioglu, az IMF stratégiai, politikai és elemzési osztályának igazgatója a G20-ak pénzügyminisztereinek és jegybanki vezetőinek az indonéz Bali szigetén rendezett találkozóján vasárnap.
Fiúként tisztelni, de üzleti partnerként harcolni
Fiúként tisztelni, de üzleti partnerként harcolni
A magyar Euronics üzletláncot birtokló Vöröskő Kft. kitűnik a hazai milliárdos árbevételű cégek közül. A mai napig családi vállalkozásként működik, miközben már saját márkájú műszaki cikket is piacra dobott, a jövőbeni tervek közt pedig a nemzetközi térhódítás is szerepel. A cég egyik legfontosabb mérföldköve mégis az volt, amikor a közelmúltban az alapítótól, Fazekas Zsolttól fia, Bálint vette át a vállalat irányítását alig 27 évesen. Pro és kontra a generációváltásról, az elfogadásról, a hazai és külföldi vállalati filozófiáról és az előttünk álló gazdasági kihívásokról is beszélgettünk az új ügyvezetővel.