Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megnyitották a Füredi úti felüljárót

2022. június 30. 9:51
Megnyitották a forgalom számára az elkészült Füredi úti felüljárót, így ismét két irányból lehet közlekedni a Balaton irányába Veszprémből. A 8-as út déli elkerülőjének fejlesztése során zajvédő falakat is építettek az útszakasz teljes hosszában, véglegesen pedig 2022 decemberében fejezik be a munkákat.

A korábbi ütemtervet tartva elkészült és csütörtök délutántól a forgalom számára is megnyitották az új Füredi úti csomópont felüljáróját, ezáltal a korábban átadott Almádi úti felüljáró mellett már ezt az útvonalat is használhatják az autósok.

A beruházást – ahogy a teljes 8-as út felújítását – a magyar kormány finanszírozza, a lebonyolítója a NIF Zrt. a kivitelező pedig a Strabag.

Utóbbi munkatársai csütörtök reggel az utolsó simításokat végezték az érintett szakaszon, ahol sajtótájékoztató keretében a városvezetők, valamint a beruházó illetékesei mondták el a nagyszabású útfejlesztés részleteit, valamint azt, hogy mire kell számítani a következő hónapokban még.

Porga Gyula polgármester elsőként köszönetet mondott a veszprémieknek a türelmükért, amit tanúsítottak az építkezés során. Felidézte, hogy napra pontosan egy évvel ezelőtt adták át az Almádi úti felüljárót, most pedig egy újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a 8-as út fejlesztése.

A veszprémiek mellett megköszönte a beruházó és kivitelező munkáját is, akik gyorsan és rugalmasan reagáltak a felmerülő igényekre amellett, hogy ezúttal is magas minőségű munkát végeztek el.

Hogy mik voltak ezek az igények, arról már Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszélt. Ilyen volt a zajvédő fal megépítése az út teljes hosszán, ahol lakóházak szegélyezik a főútvonalat. Ez egy olyan plusz elem volt, amit az előzetes tervekben nem szerepelt a teljes szakaszon, de a lakosok igényei alapján menet közben változtattak a terveken.

A képviselő úgy fogalmazott, Veszprém és a térség valóban új utakon halad, hiszen amellett, hogy építik a 8-as út déli elkerülőjét, ami jelenleg a legnagyobb útfejlesztés a megyében, szintén a Kormány támogatásával épül a 8-as és 82-es utak összekötő szakasza a Veszprém Aréna mögött, a megyeszékhely belterületén pedig 5 milliárd forintból újulnak meg további utak.

Ovádi Péter kiemelte, egy ilyen nagyszabású projektnél kiemelten fontos a tervezhetőség, azzal pedig, hogy a kivitelezők tartják az előzetes ütemtervet, sokkal hatékonyabban lehet dolgozni.

A beruházó NIF Zrt. részéről Nyul Zoltán, vezérigazgató-helyettes beszélt a fejlesztés részleteiről. Elmondta, a jó elkerülő út ismérve, hogy minden nem kívánatos forgalmat elterel a városból és minden oda tartót logikusan és dinamikusan bevezet a városba.

Hozzátette, alapelvük minden ilyen összetett beruházásnál, hogy amikor elkészül egy részelem – jelen esetben a Füredi úti felüljáró – azt egyből átadják a forgalom számára.

Hozzátette, a következő hetekben a csomópont több szakaszával is elkészülnek, ezeket folyamatosan kapcsolják be a közlekedési rendszerbe, amíg 2022 év végére a teljes beruházással el nem készülnek, a litéri csomóponttól egészen a Füredi útig.

Arról, hogy milyen tervek vannak terítéken, a vezérigazgató-helyettes elmondta, a nyár folyamán felülvizsgálják a Füredi úttól a csatári elágazóig tartó szakasz kiviteli terveit is.

A CSÜTÖRTÖK DÉLUTÁNTÓL ÉRVÉNYES FORGALMI RENDRŐL ITT TÁJÉKOZÓDHAT.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.