Az otthoni kenyérsütés reneszánszát bő tíz éve Vajda József pék élesztette fel, ő a megálmodója a Kenyérlelke fesztiválnak is, amivel ismét ráirányították a figyelmet, hogy a pékáruk elkészítése amellett, hogy megköveteli a pontos precizitást, valójában egy alkotófolyamat, amit otthon bárki tud gyakorolni.
A végeredményért pedig különösen megéri, hiszen a friss kenyér illata és állaga olyan természetű, amiért sokan képesek hajnalban már a pékségek előtt sorakozni.
Most szombaton ezt elevenítették meg egy egész fesztivál keretében, ráadásul immáron második alkalommal Veszprémben, ahová idén is ellátogatott a Kenyérlelke fesztivál.
Az Óváros téren egész napos programok várták az érdeklődőket, amellett, hogy felvonult a térség, valamint az ország összes neves péksége kiváló minőségű árukkal, a színpadon az ismert televíziós műsorvezető, Till Attila konferálása mellett hasznos tudnivalókat is megosztottal a látogatók előtt a kenyérsütés rejtelmeiről.
Az esemény megnyitóján Porga Gyula polgármester örömét fejezte ki, hogy Veszprém ismét otthont adhat ennek a rendezvénynek, valamint hozzátette, ahogy az EKF is a célt célt tűzte ki, hogy közelebb hozza a helyi közösségeket, úgy most a gasztronómia szerelmeseinek kínáltak egy kiváló találkozási alkalmat.
A fesztiválon a vásár és az előadások mellett versenyre is invitálták az érdeklődőket. Az előzetesen regisztráltak saját kenyerükkel nevezhettek, ahol szakmai zsűri értékelte a legjobb otthon készült kenyereket.
Korábban az Ecoport magazinban mi is írtunk a jó kenyér ismérveiről a veszprémi Makmoiselle pékség termékein keresztül.