2020. szeptember 20. // Friderika névnap

gasztronómia

Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter.
Tészta, szósz, feltét, a többi rajtunk múlik
Tészta, szósz, feltét, a többi rajtunk múlik
Veszprém legújabb keleti tésztázójában nincsenek készételek feltüntetve az étlapon. Ez nem is csoda, hiszen nem férne fel az összes különböző variáció, amit tesztelhetünk a Kedvencem Wok & Bar-ban. Kipróbáltuk az Óváros tér legújabb gasztroszereplőjét és nem kizárt, hogy a kedvencünk lesz. Figyelem, kísérletező kedvűek előnyben!
Ketten érdemelték ki az Év Strandétele címet
Ketten érdemelték ki az Év Strandétele címet
Az Év strandétele címet megosztva kapta a balatonmáriafürdői Port Étterem BalaToros elnevezésű, újragondolt disznótorosa, valamint az idén megújult alsóörsi Fogas Bisztró Hal erőlevese gombóccal. Az Év felfedezettje pedig a balatonboglári Spéci Hotdog & Krumpli lett.
Szeretem az új életemet
Szeretem az új életemet
Az Olivában lett ismert, de volt bátorsága váltani. A családot és a bizonytalannak tűnő szabadságot választotta. Megérte. Tornyos Balázzsal beszélgettünk.
Mi lesz veled így húsvéti kalács?
Mi lesz veled így húsvéti kalács?
Nem készül kevesebb élesztő az országban, mint korábban, mégis az egyik legnagyobb hiánycikk lett a boltokban. Az okok mellett alternatívákat is kerestünk arra az esetre, ha valaki a péksütemények világában szeretne elmélyedni az otthon töltött idő alatt.
Veszprémi éttermek a Dining Guide TOP 100-ban
Veszprémi éttermek a Dining Guide TOP 100-ban
A Villa Medici Étterem, a Gusto 13 és az Oliva Étterem került be idén a magyar éttermeket rangsoroló étteremkalauzba.
Hurkát lencsével és lencsét hurkával
Hurkát lencsével és lencsét hurkával
Ami régen a parasztember éves rutinjához tartozott, az mára egy nagyszabású fesztivál képében jelenik meg Nemesvámoson. A Vámosi Lencse- és Hurkafesztivált nyolcadik alkalommal rendezték meg szombaton, ahol végre megtudtuk a vámosi lencse történetét is.
Magyarországon a hal olyan, mint a sajt: mindkettőből keveset fogyasztunk
Magyarországon a hal olyan, mint a sajt: mindkettőből keveset fogyasztunk
Nincs megfelelő kultúra és nehezen nyitunk a halfogyasztás felé, pedig árban és minőségben is legalább olyan jó, mint a vörös vagy a szárnyas húsok. Kocsis Bálint mesterszakácsot a hétvégi Bakony Expo főszereplőiről, a halakról és elkészítésükről kérdeztük.
2020. szeptember 20. // Friderika névnap