Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Megkezdődik a Halle utcai parkoló építése

2022. július 4. 13:20

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy megkezdődik a Halle utcai parkoló építése a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával.

A beruházás várható kezdete 2022. július, várható befejezése 2022. október.

A Halle utca 5. számú társasház előtti útszakaszon 53 db merőleges várakozóhelyet alakítanak ki. A parkolóépítés miatt az úttest melletti zöldsáv megszűnik, a járda teljes mértékben átépül. A közvilágítási oszlopok a jelenlegi helyükön maradnak, 1,50 m széles kiemelt szegélyes középszigettel elválasztva a parkolóktól. Az északi oldali merőleges parkoló keleti irányban 4 db parkolóhellyel bővül. Az épületek bejárataihoz vezető behajtók megmaradnak. A beavatkozás miatt nem szükséges fákat kivágni, a kivitelezés során kiemelt figyelmet fordítanak azok megőrzésére. A tervezési terület nyugati részén jelölték ki a szelektív hulladékgyűjtő sziget és szemetes konténer helyét.

A munkálatok alatt ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani. A forgalomkorlátozás kialakításánál elsődleges szempont, hogy az építés összes üteme alatt a forgalom minimális zavarás mellett minden irányban, folyamatosan fenntartható legyen. Fontos szempont volt még, hogy a területen minél több parkolóhely használható legyen az építés alatt, illetve, hogy a gyalogosok számára folyamatosan biztosítottak legyenek a biztonságos közlekedés feltételei. A területen az építés teljes időszakában az engedélyezett sebesség 30 km/h-s korlátozása, illetve előzési tilalom alkalmazása szükséges.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.