Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Németh Zoltán kapta idén a kádártai Dévai Bíró Mátyás- díjat

2022. július 10. 11:35
A díjátadót szombaton tartották a Kádártai vigasságok rendezvény keretében.

A településrész saját közösségi eseményén zenés és táncos előadásokkal is készültek a szervezők a Forrás-parkban, amelynek ünnepi momentuma volt az, amikor átadták a Dévai Bíró Mátyás-díjat. A díjat 11 évvel ezelőtt hívták életre, hogy elismerjék azokat a kádártai lakosokat, akik munkájukkal erősítik a helyi közösséget és tovább viszik Kádárta jó hírnevét.

Idén Németh Zoltán érdemelte ki a díjat, akinek a színpadon Porga Gyula, polgármester, Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Katanics Sándor, a településrész önkormányzati képviselője gratuláltak.

Németh Zoltán fontos szerepet tölt be a kádártai közösség életében. Már gyerekkorában is, majd az évek során egyre több szerepet vállalt közösségi munkákban, valamint Kádárta programjainak – pl. Kádártai Kolbászolás, Kádártai Gyereknap, Szüreti Vigasságok, valamint közösségi bálok – kulturális rendezvényeinek technikai kiszolgálásában, elő- és
utómunkálataiban. Részt vett a Posta előtti tér térkövezésében, a műfüves labdarúgó pálya munkafolyamataiban, parkrendezésben, a település szépítésében. Fiatalokkal és idősebbekkel együttműködő, bárki bizalommal fordulhat hozzá segítségért. Kisebb munkálatokban is segítséget vállal, pl. a Közösségi Ház karácsonyi díszítésében, logisztikai feladatok ellátásában. 2015 óta a Sport Presszó üzemeltetője, valamint a Manáda Kft. tulajdonosa. 2018 óta a Közösség Kádártáért Egyesület alelnöki pozícióját tölti be.

Porga Gyula beszédében úgy fogalmazott, egy közösség erejét abból is le lehet mérni, hogy tudunk-e együtt ünnepelni és együtt megélni az emelkedett pillanatokat. Hozzátette, hogy Kádárta lakosai még a koronavírus-járvány alatt is megmaradtak egy ilyen összetartó és cselekvő közösségnek.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal Budapest-Bamako Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal A Vehir.hu a veszprémi bamakós csapat médiapartnereként szeretettel vár mindenkit a közönségtalálkozón, ahol Vermes Gábor és Szűcs Dávid elmesélik az élményeiket és legizgalmasabb tapasztalataikat az idei Budapest-Bamako Rally-ról. A helyszínen megtekinthető lesz az a több mint negyvenéves Mercedes W123 típusú autó is, amivel a két helyi férfi megtette a 9200 km-es távot. ma 15:14 Miért nem a nép választja meg a köztársasági elnököt? Miért nem a nép választja meg a köztársasági elnököt? Vajon miért alakult úgy Magyarországon, hogy a köztársasági elnököt nem a nép választja meg, hanem az a 199 képviselő, akik az Országgyűlésben ülnek? Jogos a kérdés, hogy jobb lenne-e, ha ezt a döntést is közvetlenül az emberekre bíznák, ahogy az időről időre felmerül, amikor éppen turnusváltás van a Sándor-palotában. Cikkünkben bemutatjuk a rendszerváltás korának dilemmáit a közvetlen elnökválasztással kapcsolatban, végül rátérünk arra, hogy mi kellett ahhoz, hogy 2024-ben Sulyok Tamás jelölt lehessen. ma 10:37 Bejelentette veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom választás 2024 Bejelentette veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak. tegnap 17:06 Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. 2024. február 23. 13:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.