Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C

Petőfi Színház - New seasion

2010. április 28. 19:02
Veszprém megye színháza közzé tette a következő évad műsortervét. Az operák megszerettetése a fő cél.

Mindig különleges alkalom a következő évad bemutatása - kezdte meg a sajtótájékoztatót Oberfrank Pál, a Petőfi Színház igazgatója, aki Eperjes Károly művészeti igazgatóval, Talabér Mártával, a megyei közgyűlés alelnökével illetve Péterné Rózsa Máriával, Veszprém város kulturális bizottságának elnökével karöltve tájékoztatta a megjelenteket.

- Az elmúlt hónapok során nagyon megszerettem a színházat és a társulatot is - mondta el Oberfrank Pál - épp ezért szomorú hír, hogy Gula Péter távozik a társulatból. De új színészek is csatlakoznak hozzánk, Kéri Kitty, Trokán Anna, Horváth Zoltán és Sági Tamás személyében. Vendégszereplőink is lesznek: Sárvári Sándor és Varga Miklós.

Talabér Márta örömét fejezte ki, hogy az új igazgató jól érzi magát a színháznál.

- Úgy érzem sikerült az elképzelésünket megvalósítani, hogy a folytonosság megszakítása nélkül folytatódjon a színházi élet.

Péterné Rózsa Mária lelkesítő mondatai után, a színházigazgató sorolta fel az évad programajánlatát:

- Az első bemutató a Szerednyei Béla rendezésében színpadra vitt musical-opera, az Anna Karenina, majd a Mikszáth emlékév keretében a Noszty fiú esete Tóth Marival lesz látható. A szezon legkomolyabb darabja Wiliam Shakespeare Szent Iván-éji álom című vígjátéka. A zenés daraboknál maradva, a Csókos asszony operettet is színre visszük, utoljára pedig egy könnyed darabot, a Figaro házasságát láthatják a nézők.

- Idén is szeretnénk minél több fiatalt a színházba invitálni, őket A kis herceggel, a Pomádé király új ruhája című gyermekoperával, a Forrás Színház Szivárvány szép kapujában című darabjával, illetve a Kéri Kitty által színpadra vitt Kalandra fel című előadással várjuk.

- A Latinovits Játékszínben is több bemutató tervezünk, lesz Jeanne D'Arc, Utazás az éjszakában, Caligula helytartója, amelyet a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház társulata ad elő, Toldi zenés költői játék és a Candide interaktív kalandozás a Forrás Színház társulatától. Fellép a Teleszterion Színházi Műhely a Babó és Bigyó darabjával illetve a Bárka Színház a Mulatság című komédiával. Végül, de nem utolsó sorban színpadra kerül egy Rejtő Jenő feldolgozás is, A légionista, Akrobat ej! című kabaré.

Horváth Lászlóné gazdasági csoportvezető a költségvetésről mondott néhány mondatot. - Sajnos 90 millió forinttal kevesebb támogatás kapunk az államtól és 70 millió forinttal kevesebbet a megyei önkormányzattól. Ezeket a kieséseket a jegy és bérletek eladásából kívánjuk enyhíteni úgy, hogy nem emeltünk a tavalyi árakon. Tehát a minőségi színjátszással és a jó darabválasztással szeretnénk elérni 124 százalékos vendégszám növekedést.

Az érdeklődők a bérletárusítás konstrukcióiról is képet kaphattak: a legkülönbözőbb korosztályoknak, a legváltozatosabb formákban kínálnak egyszerű és kombinált bérleteket is.

Tiger Szabolcs
további cikkek
A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.