Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Négy fiatal önszorgalomból kezdett szemétszedésbe Veszprémben

2022. július 14. 4:00
Négy padányis diák, akik pár hete végeztek az érettségi vizsgáikkal úgy gondolták, nem várják meg a következő szemétszedési akciót, maguk álltak neki Veszprém egyik kedvelt zöldterületének megtisztításához.

Juhász-Léhi Hunor és négy barátja idén végeztek középiskolai tanulmányaikkal a veszprémi Padányiban, ők viszont az ezt követő gondtalan nyári időszakban nem csak a szórakozást választották programjuknak. Saját elhatározásból nekiálltak megtisztítani a Völgyikút melletti parkot az eldobált szeméttől.

Ahogy az ötletgazdától, Hunortól kedden délelőtt a helyszínen megtudtuk, kezdetben csak az elhatározás volt meg bennük, hogy saját szabadidejükből áldozva szeretnének tenni azért, hogy Veszprém környezete tisztább legyen.

Tervükkel megkeresték a VKSZ Zrt-t, akikkel közösen úgy döntöttek, a Völgyikút melletti parkos rész szorul rá főleg a környezetszépítő akcióra.

A közüzemi szolgáltató, valamint az érintett terület önkormányzati képviselője Bázsa Botond, akihez szintén eljutott a fiatalok kezdeményezésének híre hulladékzsákokkal és kesztyűkkel segítették az önkéntes munkát.

Így az idősek otthona alatti parkolótól indulva egészen a Völgyikút előtti tóig a partoldalt, valamint az árnyas ösvény környezetét sikerült megtisztítani az eldobált hulladéktól. Ahogy a fiataloktól megtudtuk az eldobált hulladékok közt a flakonokon, cigarettacsikkeken és sörösdobozokon kívül találtak elhagyott bőröndöt, de használt pelenkát is.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Már működik az új palackvisszaváltó rendszer, de igazán csak nyárra pörög fel Már működik az új palackvisszaváltó rendszer, de igazán csak nyárra pörög fel A gyártóknak június végéig kell lecserélniük a csomagolóanyagokat, fokozatosan jelennek meg az üzletek polcain a betétdíjas, visszaváltható palackok. 2024. január 10. 15:35 Schmitt Pál: a sport és környezetvédelem, nem elválaszthatatlan egymástól Schmitt Pál: a sport és környezetvédelem, nem elválaszthatatlan egymástól A sport a lélekre is hatással van, ráadásul sokkal több szempontból, mint azt elsőre gondolnánk, vallja Schmitt Pál, aki pénteken Veszprémben tartott erről előadást. 2023. szeptember 16. 8:17 Fiatal művészek alkotásain keresztül láthatjuk a jövőt HybridCycle Fiatal művészek alkotásain keresztül láthatjuk a jövőt Harmadszorra ad otthont a HybridCycle kiállításának a Balaton Pláza. Nem szokványos helyszín, de épp ez a célja az említett fenntarthatósági ügynökségnek: felhívni a figyelmet a fenntarthatóságra, méghozzá rendhagyó terekbe helyezett művészeti projekteken keresztül. A Wood Wide Web, Láthatatlan kapcsolódásaink című kiállítás szó szerint megkerülhetetlen. 2023. szeptember 7. 17:15 A felelős állattartásra hívták fel a figyelmet az EFOTT fesztiválon állatvédelem A felelős állattartásra hívták fel a figyelmet az EFOTT fesztiválon A többnapos rendezvény nagy hangsúlyt fektet arra, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartásra, valamint az állattal történő nyaralás tudnivalóira. 2023. július 15. 10:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.