Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Négy fiatal önszorgalomból kezdett szemétszedésbe Veszprémben

2022. július 14. 4:00
Négy padányis diák, akik pár hete végeztek az érettségi vizsgáikkal úgy gondolták, nem várják meg a következő szemétszedési akciót, maguk álltak neki Veszprém egyik kedvelt zöldterületének megtisztításához.

Juhász-Léhi Hunor és négy barátja idén végeztek középiskolai tanulmányaikkal a veszprémi Padányiban, ők viszont az ezt követő gondtalan nyári időszakban nem csak a szórakozást választották programjuknak. Saját elhatározásból nekiálltak megtisztítani a Völgyikút melletti parkot az eldobált szeméttől.

Ahogy az ötletgazdától, Hunortól kedden délelőtt a helyszínen megtudtuk, kezdetben csak az elhatározás volt meg bennük, hogy saját szabadidejükből áldozva szeretnének tenni azért, hogy Veszprém környezete tisztább legyen.

Tervükkel megkeresték a VKSZ Zrt-t, akikkel közösen úgy döntöttek, a Völgyikút melletti parkos rész szorul rá főleg a környezetszépítő akcióra.

A közüzemi szolgáltató, valamint az érintett terület önkormányzati képviselője Bázsa Botond, akihez szintén eljutott a fiatalok kezdeményezésének híre hulladékzsákokkal és kesztyűkkel segítették az önkéntes munkát.

Így az idősek otthona alatti parkolótól indulva egészen a Völgyikút előtti tóig a partoldalt, valamint az árnyas ösvény környezetét sikerült megtisztítani az eldobált hulladéktól. Ahogy a fiataloktól megtudtuk az eldobált hulladékok közt a flakonokon, cigarettacsikkeken és sörösdobozokon kívül találtak elhagyott bőröndöt, de használt pelenkát is.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. 2024. április 24. 15:41 Ma van a Föld napja: felelősséggel tartozunk bolygónk megóvásáért Ma van a Föld napja: felelősséggel tartozunk bolygónk megóvásáért Április 22-e a Föld napja, egy olyan globális esemény, amely felhívja a figyelmet bolygónk védelmére, arra, hogy ennél nincs sürgetőbb az emberiség számára. A Föld napja célja, hogy tudatosítsa az emberi tevékenységek környezetre gyakorolt hatásait, és ösztönözze a fenntartható cselekvéseket. 2024. április 22. 12:03 Már működik az új palackvisszaváltó rendszer, de igazán csak nyárra pörög fel Már működik az új palackvisszaváltó rendszer, de igazán csak nyárra pörög fel A gyártóknak június végéig kell lecserélniük a csomagolóanyagokat, fokozatosan jelennek meg az üzletek polcain a betétdíjas, visszaváltható palackok. 2024. január 10. 15:35 Schmitt Pál: a sport és környezetvédelem, nem elválaszthatatlan egymástól Schmitt Pál: a sport és környezetvédelem, nem elválaszthatatlan egymástól A sport a lélekre is hatással van, ráadásul sokkal több szempontból, mint azt elsőre gondolnánk, vallja Schmitt Pál, aki pénteken Veszprémben tartott erről előadást. 2023. szeptember 16. 8:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.